Veysel Eroğlu: İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı. Hedefimiz bu sene 2 milyon fidanı toprakla buluşturmak." dedi.

Veysel Eroğlu: İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı
Veysel Eroğlu: İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı. Hedefimiz bu sene 2 milyon fidanı toprakla buluşturmak." dedi.
Bakan Eroğlu, Ataşehir Mustafa Öncel İlkokulu'nda "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında öğrencilere fidan dağıtarak, öğrencilerle okul bahçesine fidan dikti.

Eroğlu, dağıttıkları fidanları öğrencilerin evlerine götürerek anne ve babalarıyla birlikte dikmelerini istedi. Ağaçlandırma ile ilgili çalışmaları anlatan Bakan Eroğlu, "Okullar hayat olsun diye proje hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Burada maksadımız geleceğimizin teminatı olan bu çocuklara ağaç sevgisini, tabiat sevgisini aşılamak hem de isimlerini de yazdığımız ağaçları tanıtmak. Şu ana kadar İstanbul'da bin 74 okulu bu şekilde ağaçlandırdık." dedi.

- "Her yıl ortalama 400 milyon fidan toprakla buluşuyor"

Hedeflerinin İstanbul'daki tüm okulları ağaçlandırmak olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız evlatlarımız çok mutlu oluyor. Ağacı görüp tanıyorlar. İstanbul'da tüm okulları ağaçlandırmak amacıyla çalışıyoruz. Burada 726 fidan diktik. İstanbul'un her tarafına fidan dikiyoruz. İstanbul'da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı. Bizimle beraber Büyükşehir Belediyemiz de çok sayıda ağaç dikiyor. Hedefimiz bu sene 2 milyon fidanı toprakla buluşturmak. İstanbul'u çiçek gibi yapıyoruz. Her yıl ortalama 400 milyon fidan toprakla buluşuyor. Bu rekor dünya rekoru. İstanbul'da bu hafta 10 ilçemizde 10 binerden 100 bin fidanı dağıtmış olacağız."

Öğrencilere fidan dağıtan Bakan Eroğlu daha sona öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan dikip can suyu verdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Ataşehir Küçükbakkalköy'de fidan dağıtım törenine katıldı. Eroğlu, burada esnafı da ziyaret etti.

Prestij Caddesi'nde düzenlenen törende halka seslenen Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar birçok cumhurbaşkanı ve başbakanın başkanlık sisteminin getirilmesi için çalıştığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Rahmetli Adnan Menderes, merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Türkiye için başkanlık sisteminin şart olduğunu söylemişti ama mümkün olmadı. Çünkü vesayet sistemi vardı. Bugün milletimiz bu vesayet sistemini kaldırdı. Şimdi diyoruz ki; Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için elzemdir, güçlü büyük Türkiye için kararımız 'evet'tir. 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için kararımız 'evet'tir. Terör örgütünün Kandil'deki yöneticileri 'hayır' diyor, FETÖ elebaşı hayır diyor. O yüzden bunlara bakıp inadına evet diyeceğiz."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından halka fidan dağıtıp cadde üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Nezahat-Aslan Ekşioğlu İlkokulu ile Girne Anaokulu bahçesindeki fidan dağıtım ve dikim törenine katıldı.

Öğrencilerin kafkas ve orman dansı gösterilerini seyreden Eroğlu, kendisine takdim edilen çiçeği okulun en kıdemli sınıf öğretmeni Ayşenur Dükünlü'ye verdi.

Bakan Eroğlu, dünyada en fazla fidan diken bakanlık olduklarını vurgularken, bu kapsamda 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Her iki okulun bahçesine bugüne kadar 771 fidan diktilerini ifade eden Eroğlu, öğrencilere evlerine götürmeleri için fidan, kuş yuvası ve çocuk günlüğü armağan etti.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Eroğlu'na tören sonunda Isparta'nın yöresel düğün pilavı Kabune ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER