Üsküdar Belediyesi'nin Sokak iftarları Ünalan'da başladı...

Üsküdar Belediyesi'nin Sokak iftarları Ünalan'da başladı...

Üsküdar Belediyesi'nin Sokak iftarları Ünalan'da başladı...


Ramazan'ın başlangıcından bugüne kadar 6 günde yaklaşık 150 bin kişiyi iftar yemeği ile buluşturan Üsküdar Belediyesi, ay sonuna kadar 20 mahallede sokak iftarları gerçekleştirecek.

Bu amaçla ilk olarak Ünalan'da Eski Pazar Sokağı'na 2500 kişilik iftar sofrası kuruldu ve mahalle sakinlerine iftar yemeği verildi. İftar yemeğine AK Parti 1. Bölge Milletvekili İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Başkan Yardımcıları Ali Rıza Şenbabaoğlu ve Hasan Ekmen, Mahalle Muhtarı Nizam Güçtekin ile vatandaşlar katıldı.

Sokak üzerinde kurulan sahnede iftar öncesi mini bir Türk Sanat Müziği konseri sunulurken AK Parti 1. Bölge Milletvekili İdris Güllüce ile Belediye Başkanı Mustafa Kara birer konuşma yaptılar.

AK Parti Milletvekili İdris Güllüce konuşmasına, bu ülkenin ve Üsküdar'ın şanına yakışır bir Belediye Başkanı olarak Mustafa Kara'ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı. ''Keşke her gün Ramazan olsa ve her gün kardeşlik duyguları tüm vatandaşlarımızı sarıp sarmalasa?'' diyen Güllüce, Ünalan'daki sokak iftarının coşku, mutluluk ve kardeşlik duyguları içinde geçtiğinin altını çizdi. Konuşmasında Referandum'da ''Evet'' oyu çıkmasının önemine de değinen Güllüce, bu referandumun, hukukun üstünlüğünün ortaya çıkacağı, işçi, memur ve özellikle de engelli vatandaşların haklarının alınacağı bir referandum olduğunu ifade etti. Ünalan sakinlerinden referanduma ''Evet'' diyeceklerine dair söz alan Güllüce, sözlerini ''Evetiniz bol olsun'' diyerek bitirdi.

İdris Güllüce'den sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise sözlerine, 1985 yılından bu yana düğünlerinde, cenazelerinde, acı ve tatlı tüm zamanlarında birlikte olduğu ve kardeşlik duygusuyla bağlı olduğu Ünalan sakinleriyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başladı. Ünalan'ın Üsküdar'ın ikinci büyük mahallesi olduğunu belirten Mustafa Kara, Belediye Başkanı olduğu dönemin başından bugüne kadar Ünalan'da yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ünalan'ın Çeşme durağının Kartal-Kadıköy Metro Hattı bittiğinde bu hattın en önemli duraklarından biri olacağını belirten Mustafa Kara, Ünalan sakinlerine bir de müjde verdi.

Ünalan'a yakışır bir Kültür Merkezi yapılacak

Görev süreci içerisinde özellikle Ayazma Caddesi'nde park yerleri oluşturduklarını ve araç trafiğini rahatlattıklarını söyleyen Mustafa Kara, Ünalan Kültür Merkezi'ni yıkarak yeniden yapacaklarının müjdesini verdi. 15 yıl önce yapılan Ünalan Kültür Merkezi'nin artık Ünalan'a ve Üsküdar'a dar geldiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Kara, içinde kapalı yüzme havuzu, spor salonları, konferans salonu, kütüphane ve düğün salonunun bulunacağı yeni Kültür Merkezi'nin en kısa sürede yapımına başlayacaklarını ifade etti.

Konuşmalar ve Kur'an tilavetinin ardından mahalle sakinleri ezanın okunması ile birlikte toplu olarak iftar yemeği yediler. İftar yemeği sonrası AK Parti Milletvekili İdris Güllüce, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar ilçe başkanı Zekeriya Erdim Ünalan'da incelemelerde bulundular.

Üsküdar genelindeki sokak iftarlarının ikincisi 16 Ağustos Pazartesi günü Burhaniye'de gerçekleştirilecek.


        


        


   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER