Süleymaniye’deki Kuru Fasulyenin Tadı Bir Başka

İstanbul’un birbirinden güzel semtlerinden Süleymaniye’de bulunan Erzincanlı Ali Baba Kuru Fasulyecisi’nden lezzet dolu bir haberle karşınızdayız…

Süleymaniye’deki Kuru Fasulyenin Tadı Bir Başka
HABERİN GALERİSİ
Süleymaniye Kurufasulye

Süleymaniye Kurufasulye

Süleymaniye’deki Kuru Fasulyenin Tadı Bir Başka

İstanbul’un birbirinden güzel semtlerinden Süleymaniye’de bulunan Erzincanlı Ali Baba Kuru Fasulyecisi’nden lezzet dolu bir haberle karşınızdayız…

İstanbul’un ilçelerini dolaşarak tarihe tanıklık eden ve İstanbul’la özdeşleşen lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizdeki durağımız Süleymaniye’de bulunan damak tadımızda fark yaratan Erzincanlı Ali Baba Kuru Fasulyecisi.

Kurumun tarihini dördüncü kuşak yöneticiliğini yapan Gökhan Güzel’den dinledik…

1924 yılında Erzincan Derma Sofrası olarak hizmete açıldı. Babamla beraber sürdüğümüz dükkânımızda Türk mutfağının ana yemeği olan kuru fasulye yapıyoruz.

Erzincanlı Ali Baba Kuru Fasulyecisi’nin meşhur olmasının nedeni yemeğin normal ateşte pişirilip, bakır kazanlarda kısık ateşte dinlendirilmesinden kaynaklanıyor.

Mekanımız iç ve dış alandan oluşan müstakil binada bulunuyor. İçerdeki dükkânımız küçüktür. Güzel havalarda daha çok dış mekân tercih ediliyor. Yemeklerimizin yapılması için lokantamız saat 04.00’da açılıyor. Ancak lokantanın servise açıldığı saat hafta içi 11.00-19.00 ve hafta sonu 12.00-20.00’dır. Yazın ise dükkânın kapanış saati 22.00’akadar uzuyor. Ramazan ayında kalabalıkla hep birlikte açılan oruçlar çok daha güzel oluyor.

Aile ortamı içerisinde huzurla çalışıyoruz. Akrabalarımızla ya da akraba olmadığımız halde yakın olduğumuz arkadaşlarla güzel bir hizmet veriyoruz.

En çok sevilen tatlı çeşidimiz kabak tatlısıdır. Servisi hem cevizli hem de tahinli olarak yapabiliyoruz.

İçecekler arasında manda yoğurdundan yaptığımız açık ayran da bulunuyor.



Kuru fasulye yapımınızdaki detay nedir? Püf noktası var mıdır?
Kuru fasulyeyi ayçiçeği yağından salça ve soğanla yapıyoruz. Normal ateşte pişirilen fasulyelerimizi biz bakır tencerelerinde dinlenmeye bırakıyoruz. O yüzden bu kadar lezzetli oluyor.

Kuru fasulye haricinde yemek çeşitleriniz nelerdir?
Dönerimizde Erzincan usulü, hiç kıyma yok et var. Yemeklerden güvecimiz meşhur kuzu etli patlıcanlı yapılıyor. Diğer yemeklerden de tas kebabı, çoban, kavurma, günlere göre değişiyor.

Dükkânın müdavimleri arasında hangi ünlü isimler var?
Buraya gelen ünlü isimler var. Kıraç, Mahsun Kırmızıgül, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Nihat Özdemir, Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi ismini hatırlayamadığım çok sayıda kişi mekanımıza geliyor.

Sosyal ortamda bile merak edilen ayranınız sırrı nedir?
Çok ilgi gören ayranımızı manda yoğurdumuzla kendimiz yapıyoruz.

ADRES VE TELEFON BİLGİLERİİÇİN TIKLA


KURUFASÜLYECİ ERZİNCANLI ALİ BABA

Prof. Sıddık Sami Onar Caddesi No. 11 ( Süleymaniye Camii Karşısı )  Süleymaniye - İSTANBUL
Tel. : 0212 513 62 19 - 514 KU RU ( 78 78 )
[email protected]
//www.kurufasulyeci.com/

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109