ŞİLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO

Şile MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve partililerden oluşan bir heyet,görevden alınan okul Müdürlerine haksız yere yapılan bu uygulamayı protesto etti

ŞİLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO
ŞİLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO

 “KUL HAKKI MÜMİNİN AYIBIR’’

Şile MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve partililerden oluşan bir heyet,görevden alınan okul Müdürlerine haksız yere yapılan bu uygulamayı protesto etmek üzere Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına  “KUL HAKKI MÜMİNİN AYIBIR’’ yazan siyah çelenk bıraktılar.Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür çapıcı açıklamalarda bulundu.

Bir hafta önce ülke genelinde 5.500’ü Türk Eğitim Sen mensubu olmak üzere toplamda 7.000 okul müdürü, hukuksuz bir şekilde görevlerinden alınmıştır. İstanbul ilinde 1477 kurum müdürü değerlendirmeye alınmış, 690 kişi 75 puan üzeri not verilerek yerlerinde kalmışken, tam 787 kurum müdürü sözde başarısız sayılarak görevden men edilmiştir dedi.

Ayrıca bu görevden almalar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma hareketini de gözler önüne sermiştir. Ülke gündemini, “paralel yapı” masalları ile işgal eden Akp hükümeti, sözde paralel yapı ile mücadele adı altında Milliyetçi, Muhafazakâr, Atatürkçü okul müdürü kıyımına da pervasızca imza atmıştır. Öyle ki; tek parti, ihtilal ve darbe dönemlerinde dahi bu derece hukuksuzluk görülmemiştir dedi.

Hüseyin Özgür;Şilemizde de eğitimde birçok başarılara imza atmış ve yıllarını eğitime vermiş okul müdürlerimiz, hiçbir gerekçe, kanıt, belge gösterilmeden uyduruk değerlendirmelerle görevden alınmışlardır. İnsanlıktan ve hukuktan nasibini almamış bu değerlendirme sürecini yürüten iktidarın ayak seslerinin liyakatsiz olmaları da ayrı bir skandaldır.

OKUL MÜDÜR YARDIMCILIĞINDAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDüRLÜĞÜ’NE

MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgürün değerlendirmelerinde dikkat çeken detay ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili değerlendirmeleri oldu. Hüseyin Özgür; Şöyle ki,okul müdürlerini değerlendiren Şile ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürünün, aslında okul müdür yardımcılığı kadrosunda olmalarına rağmen, kendilerinden üst makamdaki okul müdürlerini değerlendirebilmeleri Aslan’ın kediye boğdurulması değil de nedir?Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum dedi.

Bu süreçte müdahil olan Şile İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Şile Akp yönetimine ve Akp’li Şile  Belediye Başkanına şunu hatırlatmak istiyoruz: Bu okul müdürlerimiz, okullarını başarıdan başarıya koşturmuş, Şile’yi önemli projelerle İstanbul ve ülke genelinde temsil etmiş başarılı ve liyakatli kimselerdir. Her birinin mesleki başarılarına binaen almış oldukları ödüller bunların en güzel kanıtıdır. Peki, soruyorum size; bu okul müdürlerimizin yerine “tuzluk” veya “vazo” görevini yürütecek yandaşlarınızı mı atayacaksınız? Bu insanların ekmeği ile oynayıp, ailelerini, çocuklarını mağdur ederek ulaşmak istediğiniz hedef nedir? Bu hedefin eğitimde kaliteyi yükseltmek olmadığı ortadadır dedi.
Akp yönetimi, bu hukuk dışı eylemiyle, açılım süreci dedikleri ihanet sürecini eğitim alanında yürütecek olan kadroları oluşturmaktadır diyen Özgür,Ülkemizi ve Şilemizi bekleyen asıl tehlike budur! Bu tehlikeye karşı tüm vatandaşlarımızı, öğrenci velilerini ve öğrencileri, okul müdürlerine sahip çıkmaya, hukuka, adalete, hakkaniyete sahip olmaya çağırıyoruz. Unutmayın ki;  bugün sırf iktidarın yağdanlığı olduğu için göreve getirilen liyakatsiz, beceriksiz, kapasitesiz kişilere teslim edilecek olan okullardaki çocuklarımızın eğitim hayatı tehdit altındadır.. Lütfen çocuklarımızın istikbali ile oynamayın.

‘’Bayrak Şiirini’’ zararlı bulan, ‘’Andımızı’’ kaldıran, ‘’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’’ sözünü duymak istemeyen ve her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını beyan eden bu anlayış, Milliyetçi ve Mukaddesatçı kadroları açıkça MEB den tasfiye etmek istemektedir.

 Bizler Milliyetçi Hareket Partisi Şile İlçe Başkanlığı olarak, bu sürecin takipçisi olacağız. Mesleki soykırıma uğratılan ‘’Okul Müdürlerimize’’ her türlü desteği vermeye de hazırız. Şileli hemşerilerimizi de eğitimdeki bu hukuksuzluğa, yandaş kayırmaya, çocuklarımızın geleceği ile oynayanlara dur demeye çağırıyoruz. Ayrıca bu okul müdürleri haram lokma yemedi,hırsızlık yapmadı, yüz kızartıcı suçları bulunmuyor, tek suçları zalime boyun eğmediler. Bu olaylarda haksızlığa yol açan ve göz yumanlara sesleniyoruz hak yediniz! Mazlumun ahı üzerinizdedir açıklamasında bulundu.

MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve katılımcılar basın açıklamasının ardından,konuyla ilgili bilgi ala bilmek için ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittiler ancak Milli Eğitim Müdürünün İstanbul’da toplantıda olduğu ancak şube müdürleri dahil her hangi bir yetkiliyi bulamayınca, Hüseyin Özgür bir değerlendirmede bulundu,ya biz geldik diye kimse yok, yada bu gün İlçe Milli Eğitim neden bir yetkili yok diye sormak lazım dedi.

NURCAN KIRCALI




Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER