Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum gezileri kapsamında Sultanbeyli’deydi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum gezileri kapsamında Sultanbeyli’deydi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum gezileri kapsamında Sultanbeyli’deydi.
RECEP AKDAĞ SULTANBEYLİ’DE
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum gezileri kapsamında Sultanbeyli’deydi.

30 Ağustos günü Sultanbeylililer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ağırladı. İlçeyi ziyaret eden Akdağ, yaptığı toplantılarla anayasa değişiklik paketine ilişkin detaylı bilgiler verdi, vatandaşın merak ettiği soruları cevapladı.

İlk toplantı STK’lar ve muhtarlarla…
 
İlçeye gelir gelmez Belediye Sergi Salonu’nda sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluşan Recep Akdağ, burada anayasa değişiklik paketinin içeriğini anlattı. Paketteki maddeleri detaylandıran Akdağ, “Mesela anayasa mahkemesinin yapısını değiştiriyoruz. Çünkü artık siyasileşti ve biz, sayılarını artırarak yapısını daha demokratik bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu doğru değil mi?” dedi. Yüksek Askeri Şura’yla ilgili düzenlemeye değinen Akdağ, “1980’den beri her yıl askeriyeden insanlar uzaklaştırıldı ve kimse sebebini bilmiyor. Bu insanlar mahkemeye dahi gidemiyordu. Biz bu insanlar haklarını arasın istiyoruz. Milletin iradesini, milletin eline silah vererek ‘beni koru’ dediği insanlar çiğneyemez.” şeklinde konuştu.

Akdağ: “Türkiye’de yargı bir darbe zihniyetinin arka bahçesidir.”

Yargının tarafsızlığı ve HSYK’nın yapısıyla ilgili konuşan Akdağ “Türkiye’de yargı tarafsız değildir, bir darbe zihniyetinin arka bahçesidir. Üst yargı organları demokrasiyi hiçe saymaktadır.” dedi ve HSYK’da yapılan düzenlemeyle 22’ye çıkarılacak üye sayısının yapıyı demokratikleştireceğini söyledi.

“Sizden istirhamım şudur” diyerek sözlerini tamamlayan Akdağ, “Hangi partiden olursak olalım, bu 12 Eylül beraber olma zamanıdır. Tıpkı cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘biz kendi cumhurbaşkanımızı seçeriz’ dediğimiz gibi şimdi de kendi irademizi göstermeliyiz. Bu seçimde hep beraber ‘evet’ demek herkesin boynunun borcudur.” dedi.

Buradaki konuşmanın ardından Akdağ, beraberindekilerle birlikte Semazen Düğün Salonu’nda Ak Partili müşahit ve delegelerle buluşarak burada da pakete ilişkin bir konuşma yaptı ve soruları cevapladı.

Belediye Büyük Salon’da Erzumlular Derneği ile iftara katılan Akdağ, Abdurrahman Gazi Camii’nde teravih namazı kılıp cami çıkışı vatandaşlarla sohbet etti ve Belediye Sosyal Tesisleri’ne giderek ilçenin dernek yetkilileri ile görüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER