PKK'lılar AK Parti otobüsü sanınca... 'AK Parti'nin aracı' diyerek..

PKK'lılar AK Parti otobüsü sanınca... 'AK Parti'nin aracı' diyerek..

PKK'lılar AK Parti otobüsü sanınca...  'AK Parti'nin aracı'  diyerek..
Terör örgütü sempatizanı yaklaşık 20 kişilik bir grup, 'AK Parti'nin aracı' diyerek otobüse saldırdılar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tanıtımını gerçekleştirmesiyle hizmete giren 'erguvan' renkli otobüse Ataşehir'de yaklaşık 20 terör örgütü sempatizanı molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı olayda otobüste maddi hasar meydana geldi.
 
Üsküdar-Ünalan arasında sefer yapan sürücü Mazhar Sal (34) yönetimindeki 34 ZA 3411 plakalı yolcu otobüsü, Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Cadde'de ilerlediği sırada saat 21.30 sularında terör örgütü sempatizanı 20 kişilik grup tarafından durduruldu. Mazhar Şal'a "Çabuk otobüsten in. Seni de yakarız" diyen yüzleri maskeli saldırganlar, otobüse molotofkekteyli ve taş attı. Eylemcilerin uzaklaşmasıyla otobüs şoförü Mazhar Şal, yanan aracı vatandaşların da yardımıyla söndürdü. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri de söndürülen otobüste soğutma çalışması yaptı. Bu sırada aracın içerisinde yolcu bulunmaması büyük bir faciayı önledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, cadde üzerindeki trafiği kontrollü olarak sağladı. Olay yerine güvenlik şeridi çeken polisler bir süre inceleme yaptı.

''AK PARTİ'NİN ARACI DİYEREK KOŞMAYA BAŞLADILAR''

Habertürk'ten Gökay Usanmaz'ın haberine göre, Üsküdar-Ünalan arasında çalıştığını belirten otobüsün sahibi ve şoförü Mazhar Şal, "Son seferi yaptım. Üsküdar garaja dönüyordum. Eylem yapan grubu görünce hemen 3098. Sokak içine girerek kaçmaya çalıştım. Park eden araçlar nedeniyle geçemiyeceğimi anlayınca geri geri çıkarken gruptakiler aracı fark etti. 'AKP'nin aracı, Tayyip'in aracı' diyerek otobüse doğru koşmaya başladılar. İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Gruptan birileri yanıma gelerek, 'Çabuk aşağıya in, seni de yakarız' dedi. Ellerindeki taşlarla ve molotofkokteylleriyle aracıma zarar verdiler. Otobüsü 1 ay önce 355 bin liraya aldım. En az bir ay seferlere çıkamayacağım" dedi.    (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109