İstanbulun en iyi 25 pizza adresi

İstanbulun en iyi pizzasını tadabileceğiniz tam 25 adres listeledik!

İstanbulun en iyi 25 pizza adresi
İstanbulun en iyi 25 pizza adresi

Hamurun üzerindeki eriyen nefis peynir, üzerine serpiştirilen salamlar, sucuklar, mantarlar, zeytinler… Bir zamanların yoksul yemeği pizza, bugün en popüler mekanların bile mönülerinden eksik olmuyor.‘En lezzetli pizza nerede?’ diye soranlar için şehrin en iyi pizzasını tadabileceğiniz tam 25 adres listeledik!

Yoksul yemeği olarak 250 yıl önce İtalya’nın Napoli kentinde doğan pizza, bugün birçok restoranın olmazsa olmaz lezzeti. Bizler 90’lı yılların başında tanıştık onunla. Dünyaca ünlü dev pizza zincirleri kentin dört bir yanına tek tek şube açarken, mahallelerimiz de İtalyan restoranlarıyla şenleniverdi. Pizza demek beklemek demekti o yıllarda. Kimin canı pizza çekse sipariş vermeden önce bir daha düşünürdü. Çünkü pizza, mönünün en geç gelen yemeğiydi.O zamanın koşullarında pişmesi vakit alırdı. Bugün ise tam tersi! Pizza, içine konan malzemeleriyle hem sınıf atlayıp lüks restoranların ana mönüsüne girdi; hem de acelesi olanların yemeği haline geldi. Öyle ki, artık çorbadan bile hızlı servis edilmekte. Peki en lezzetlisi nerede? İşte şehrin en iyi 25 pizza adresi

ATAŞEHİR PİZZACILAR ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


1 GRISSINI
İTALYAN MUTFAĞININ ZENGİN

Çeşitlerini barındıran mekanın mönüsünde 13 çeşit pizza bulunuyor. Sarımsak sosuyla harmanlanan mevsim sebzelerinden oluşan ‘verde’ ve bresaola (kurutulmuş dana eti) ile yapılan ‘Salsa di vano’ en çok sipariş alanlar. ‘Salsa Di Vano’nun sırrı, pişmeden önce üzerine gezdirilen kırmızı şarap sosu. 3 dakikada servise hazır olan pizzalar, İtalya’dan özel olarak getirilen taş fırında pişiyor. Makarnalar da dahil bütün hamurlar mekanın mutfağında elde açılıyor.Güldürüst, alara Koçibey, İndhiraTaşpınar gibi cemiyet hayatının ünlü isimleri mekanın müdavimleri arasında.
Tel: 212 343 12 97

2 TRATTORIA DA RO SARIO
SİCİLYALI ROSARIO COSTA'NIN

2001’de açtığı mekan, İtalya’da ev sıcaklığında samimi ortam sunan mekanlarda bulunan ‘Trattoria kültürü’nü yansıtıyor. 16 çeşit pizza arasında en sevileni, adını sahibinin memleketinden alan ‘Sicilya’. Izgara patlıcan bu pizzanın ana malzemesi.Tuna balıklı pizzası da bir başka spesiyal.Odun ateşinde pişen pizzaların fiyatı 17-23TL arasında değişiyor. Hande Ataizi, Kenan İmirzalıoğlu, Alex başta olmak üzere Fenerbahçeli futbolcular da Rosario’nun pizzalarını yemek için sık sık mekana uğruyor. Bay Rosario, hamurunda kullandıkları unu da dahil, tüm malzemeleri İtalya’dan getirdiklerini söylüyor.
Tel: 216 327 63 63


3 TRATTORIA IL FARO
KALAMIŞTA BAHÇELİ VE CUMBALI

İki katlı bir evde hizmet veren İl Faro, açılalı 3 yıl olmasına rağmen, kısa sürede anadolu Yakası’nın lezzet durakları arasındaki yerini aldı. 5 dakika içinde servis edilen pizzalar 20 yaşındaki Ömer Usta tarafından açılıyor. Genç usta, pizzaya fark katanın peynir kalitesi olduğunu söylüyor. 13 çeşit pizza arasında en çok ‘roast beef ’li olanı sipariş ediliyor. Bu çeşidin Rose şarapla yenmesi öneriliyor. acı İtalyan salamlı ‘Fuego’ ve 4 peynirli pizzası da diğer favoriler. Bu pizzaların müdavimleri arasında Fenerbahçeli futbolcu ve yöneticiler, Müjdat Gezen, Kadir İnanır da var. Fiyatlar
Tel: 216 550 97 97


4 MAMA
HEM PİZZA YİYELİM HEMDE

Diyetimden olmayayım diyorsanız Mama’lardan size en yakın olanına uğramalısınız. Rumelihisarı’ndan sonra Nişantaşı’na da açılan doors ailesi’nin genç üyesi Mama, kepekli pizzalarıyla her daim diyette olanların gönlünü fethediyor. 2 tonluk odun fırınında pişen 18 çeşit pizza arasında, damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Sebze severseniz enginarlı ‘Siciliana’ tam size göre.Acı sevenler ise baharatlı tavukla yapılan ‘Polo&Porcini’yi tercih ediyor. meltem cumbul, Suat Suna, Fatih Terim,Güneri civaoğlu müdavimlerden. Fiyatlar
Tel: 212 241 11 52

5 DA MARIO

Restoranlarından biri Da Mario. Akdeniz mutfağından seçkin lezzetler barındıran mekan, pizza deyince de akla gelen ilk adreslerden. Yıllardır çizgisinden tavizvermeyen ve müşteri memnuniyetini ilke edinen da mario pizzalarının özelliği, çıtır çıtır olmaları. Domates soslu ve mozzarella peynirli ‘margarita’sı mönünün gözdesi.Taze enginar kalbi ve kepekli hamurla yapılan pizza ise kilosunu da düşünenler için. 32 cm çapındaki pizzaların fiyatı
Tel: 212 265 51 8

6 THE HOUSE CAFE
RAHAT ORTAMIYLA ÖNE ÇIKAN

The House Cafe’lerde pizza yemek için mönüye sadık kalmak zorunda değilsiniz. Dileyen, damak tadına uygun pizzayı kendi yaratabiliyor. Diyelim ‘margarita’yı seçtiniz, üstüne İtalyan salamı, bresaola veya dilediğiniz lezzeti ekletebiliyorsunuz.Klasik İtalyan pizzalarının yanı sıra lahmacun pizza gibi Türk damak tadına uygun seçenekler de mevcut. Çam fıstığı, bal ve rokfor peyniriyle harmanlanan Ricotta &Siyah Üzümlü pizza’, ‘Brie peynirli&vişneli pizza’ ise sadece burada bulabileceğiniz lezzetler. Fiyatlar 18-25 TL arasında. Meraklısı içinTaksim şubesinde pizza kursu da veriliyor.
Tel: 212 444 48 42

7 NUM NUM
ÖZELLİKLE GENÇLERİN FAVORİ

Mekanlarından Num Num şubelerinde pizzalar, yüzde 50 kepekli un, yüzde 50 beyaz unla hazırlanıyor. Taş fırında pişirilen çeşitler yanında ufak bir salatayla servis ediliyor. Porsiyonları önce gözü sonra karınları doyuruyor. En sevilen pizzası, ana malzemesi kıyma, pepperoni ve jalapeno olan ‘etli metli’. Kuşbaşı et içeren közlenmiş patlıcanlı pizzası ise mönünün en yenisi. Fiyatlar 16-23TL. İstanbul’da 5 şubesi bulunuyor.
Tel: 216 358 66 00

8 PAPER MOON
DÜNYACA ÜNLÜ İTALYAN

Restoran zinciri 96’dan bu yana Akmerkez’in rezidans kısmının girişinde hizmet veriyor.Mönüdeki 16 çeşit pizzadan hemen hepsi de spesiyal. İş dünyası ve cemiyet hayatından birçok ünlünün yemek için tercih ettiği mekanda en çok kurutulmuş dana eti ve rokayla yapılan ‘Bresaola’ ve ‘ızgara sebzeli pizza’ sipariş ediliyor. İtalyan odun fırınında özel bir teknikle pişirilen pizzaların fiyatları
Tel: 212 282 16 16


9 SPAZIO

GRAND HYATT OTEL'İN ÖDÜLLÜ

İtalyan restoranı Spazio, pizza çeşitlerini az ama öz tutmuş.Mönüde sadece 4 çeşit var. En çok siparişi bir İtalyan klasiği olan margarita ve prosciutto alıyor. Diğer iki çeşit de mantarlı ve ıspanaklı pizza.Ancak talebe göre çeşitler artabiliyor. Mesela 4 peynirli pizza isteyenlerin siparişi geri çevrilmiyor. Fiyatlar 21 ile 27TL arasında. Odun ateşinde pişen pizzaların birçok ünlü müdavimi var.
Tel: 212 368 12 34

10 İL Padrino
ANADOLU YAKASINDAKİ EN ESKİ

İtalyan restoranlarından biri. caddebostan ve ataşehir’de şubeleri bulunan İl Padrino, mönüsünde 16 çeşit pizzaya yer vermiş. En beğenilen çeşitleri, enginar kalbinin farklı bir lezzet kattığı ‘Stagioni’. 20 yıldır pizza severlerin uğrak noktası olan mekan, sıcak atmosferi ve uygun fiyatları nedeniyle, daha çok aileler tarafından tercih ediliyor. Pizza
Tel: 216 573 45 45

11 BELLA VISTA
PİZZALARIN LEZZETİ KULAKTAN

Kulağa yayılan bir mekan… 1996’dan bu yana Bahçeşehir’de hizmet veren mekanın mönüsünde 26 çeşit pizza bulunuyor. Genelde klasik İtalyan pizzaları var ama ‘Pizza Bela Vista’ sadece burada yiyebileceğiniz bir çeşit. Ana malzemesi tavuk. ‘İtalyan pidesi’ olarak bilinen calzone’de de iddialılar. Jambon, mantar, yumurta ve enginarla yapılıyor.Taş fırında pişen pideler 4-5 dakika içinde servise sunuluyor.
Tel: 212 669 42 55

12 PIOLA
DÜNYACA ÜNLÜ METROPOLLERDE

27 şubesi bulunan bir pizza zinciri. Şubelerinin tamamında 250’yi aşkın pizza çeşidi bulunuyor. Balmumcu’daki Point Otel’in altında bulunan Piola İstanbul’un mönüsü de zengin.Tam 64 çeşit pizza var. Pizzalar, klasik, spesiyal, beyaz ve light olmak üzere 4 kategoride servis ediliyor. Light pizzalarda tam buğday unu kullanılıyor.Kuru füme etli ve kavurmalı pizzalar, spesiyallerinden. En çok sipariş edilense kadın müşterileri yoğunlukta olduğu için sebzeli pizza.Taş fırında pişen ince hamurlu pizzaların fiyatları 14 ile 36TL arasında. Saba Tümer,Okan Bayülgen, Mehmet Ali Alabora, Barış Falay pizzalarının müdavimi.
Tel: 212 337 30 70

13 PASTARITO
YÖRESEL İTALYAN YEMEKLERİ VE

Samimi ortamıyla Torino’dan dünyaya yayılan bir İtalyan markası. akaretler’deki şube kapatıldıktan sonra sadece Suadiye’de pizza severlere hizmet ediyor.Özellikle diyet pizzaların reçeteleri gramaj olarak ‘ağır’ olsa da kalori olarak düşük malzemelerden seçiliyor. Gorgonzola peynirli pizzası en sevilen çeşidi. Ispanaklı olan da sebze tutkunları için alternatif.
Tel: 216 362 35 01


14 PAPA JOHN'S

KALIN KENARLARIYLA AMERİKAN

Usulü pizza sevenlere hitap ediyor. markaya özel pizza kenarları, yüksek proteinli özel un karışımının harmanlanmasıyla yapılıyor. Pizzalar mekana özel biber turşusuyla birlikte masaya geliyor. Barbekü soslu tavuk ve mantarlı pizzası buraya özel. Türk damak tadından vazgeçemeyenler için de sucuk ve pastırmalıOttoman pizza bulunuyor. vejetaryenlerin de unutulmadığı mönüde 14 çeşit var. Dileyen, ek malzemelerle kendi pizzasını da yaratabiliyor. Şehirde 5 şubesi bulunan papa John’s’ta en çok ‘Süper Papa’ adlı karışık pizza sipariş ediliyor. 10 TL’ den başlayan fiyatlar boyutuna göre 37 TL’ye kadar yükseliyor. Haftanın her günü 11.00-23.00 saatleri arasında açık.
Tel: 216 349 17 00

15 UPPER CRUST
BOSTON'UN EN İYİSİ,ÖDÜLLÜ

Pizzacı Upper Crust, özellikle gençlerin tercih ettiği bir mekan.Mönüde Large (35 cm.) ve X-Large (45 cm.) boyutlarında 26 çeşit pizza yer alıyor. Çeşitler, özel pizzalar,Türk pizzaları, karidesli pizzalar ve pesto soslu pizzalar olmak üzere 4 ayrı başlık altında sunuluyor.Tavuk fajita ve karidesli olanların denenmesi tavsiye ediliyor. Fiyatlar büyüklüğüne göre 18-33 TL arasında değişiyor. Bir tam pizzayı bitiremeyecek olanlar için günlük olarak değişen ‘dilim pizza mönüsü’ de var.
Tel: 212 227 52 27

16 BEPPE PIZZA
MODA'DA 5 YIL ÖNCE AÇILAN

Beppe, 8’i kapalı, 29 çeşit pizzası ile yerli marka olma yolunda hızla ilerliyor. Pizzalar içinde en çok ‘Extra Rosa’ seviliyor.Üst malzemesi en zengin çeşit olduğu için mönünün en pahalısı da bu (31 TL). Extra Rosa, sucuktan salama, kıymadan mantara tam 11 çeşit malzemenin karışımıyla yapılıyor. Mekanın spesiyali ise mezgit ve somon filetosuyla hazırlanan balıklı pizzalar. Pita ekmeği ile hazırlanan calzone’ler de (kapalı pizza) rağbet gören çeşitler arasında. En çok da köz biberle pişen bonfileli calzone için yolunu Moda’ya düşürenler bulunuyor. Beppe’de pizzalar 9.90TL’ den başlıyor.
Tel: 216 550 22 00


17 OTTO
YEMEKLERİ VE RAHAT

Atmosferiyle Asmalımescit’ten sonra Santralİstanbul’a da gitme sebebi olmayı başaran Otto’nun en iddialı olduğu lezzetlerden biri de pizza. 21 çeşit var. En çok karma ve üç mantarlı satılıyor. İsteğe göre kepek unuyla yapılabiliyor. Füme dilli pizza en yenisi. çam fıstığı, roka ve nar ekşili sosla nefis bir kıvama kavuşan ‘Şefin Seçimi’yse sadece burada yiyebileceğiniz bir lezzet. pizza fiyatları 14-28TL arasında. Mönüsü kadar dekorasyonuyla da konuşturan OttoSantral’deki pizzalar,müşterilerin gözü önünde açılıyor. Tel: 212 292 70 15


18 MISS PIZZA
CİHANGİRDEN SONRA ŞİŞHANE'DE

De müdavimlerini ağırlayan Miss Pizza’nın mönüsünde sadece pizza var. şimdilik 33 çeşit bulunuyor ama her geçen gün eklenen yeni bir lezzetle bu sayı artıyor.Ançuezli Selena ve kestane mantarıyla küflü peynirin muhteşem buluşması olan Funghi mönünün gözdesi. Ricotta peyniri, bal ve fıstıkla yapılan Pizza Honey de değişik tatlara açık damaklara hitap ediyor. Fiyatlar 12-33TL arasında.Ata Demirer, Ece Uslu,Güven Kıraç Cihangir’de eğlenmeden önce pizza yemeye uğruyor.
Tel: 212 251 32 34


19 ZAZIE
MÖNÜDEKİ 17 ÇEŞİT PİZZANIN

Çapı 32 cm civarında. En sevileni zazie pizza. Marine edilmiş patlıcan, tulum peyniri, çam fıstığı ve domates sosla yapılıyor. Mucidi, mekanın ortaklarından oyuncu cemal Hünal’ın (nam-ı diğer Issız Adam) annesi Vicki Hünal. doğalgazlı taş fırında pişen pizzaların hamuru, çıtır olması ve kolay hazmedilmesi için 3 gün bekletiliyor. Bu sayede burada yiyeceğiniz pizzalar mideyi şişirip rahatsız etmiyor. Müdavimleri arasında oyuncu Pelin Batu’nun da bulunduğu pizzaların fiyatı 18TL’den başlıyor.
Tel: 212 231 87 81


20 FRATELLI LA BUFALA
DÜNYADA 107 RESTORANI BULUNAN

İtalyan pizza zinciri, şehirdeki ilk şubesini iki yıl önce Levent’te açmıştı.Napoli usulü 20 çeşit pizza yapan mekan margarita yok satıyor. Pizzalar, tüm Fratelli şubelerine usta yetiştiren okulda eğitim almış profesyonellerin elinden çıkıyor. Fratelli’ye özel üretilen taşfırın ve İtalya’dan getirtilen mozzarella kullanılıyor. En pahalı pizzaları deniz mahsüllü olanı 39TL. Bresaola ve ananasın buluştuğu Tropicale de 00fark arayanlar için.
Tel: 212 325 54 11

21 MEZZALUNA
23'Ü AÇIK 2'Sİ KAPALI

Kapalı olmak üzere 25 çeşit pizza var. Çapı 31 cm. olan tüm pizzaların reçeteleri İtalyan şef antonio tarafından hazırlanıyor. İtalya’dan getirilen odun fırınında pişen pizzalar, sipariş alındıktan 3-4 dakika sonra damaklarla buluşuyor. Pizzalara isimlerini veren cotto jambon, Parma jambonu,Napoli salamı gibi şarküteri ürünleri ve peynir çeşitleri de pizzanın ana vatanı olan İtalya’dan geliyor. Müdavimleri en çok Robespierre’i seviyor. Bu pizza, ince bonfile dilimleri, domates, roka, kekik, sarımsak, parmesan, mozzarella ve domates sosla yapılıyor.
Tel: 212 352 88 11


22 VAPIANO
ALMANYADAN ÇIKIP DÜNYANIN

En hızlı büyüyen İtalyan mutfağı olarak nam salan Vapiano’nun dünya çapında 30 şubesi bulunuyor. mönüsünde 19 çeşit pizza var. Açık mutfakta yapılan pizzalar arasında labne özel soslu, üzerinde küp dana bacon parçaları olan, taze ve kırmızı soğanlı Flammkuchen favori. Koyun feta peyniriyle yapılan Akdeniz lezzeti pamodorini de mekanın spesiyali. Fiyatlar 15 TL’den başlıyor. Sinan Çetin ve Ezel’in Cengiz’i Yiğit Özşener de buradaki pizzaların meraklıları arasında.
Tel: 216 464 42 65


23 PUCCI PLUS
PİZZA KEYFİNİZE MUHTEŞEM BİR

Manzara eşlik etsin istiyorsanız, Gümüşsuyu’ndaki Pucci Plus aradığınız mekan. Değişen dekorasyonu ve konseptiyle 2006’dan itibaren dünya mutfağından seçkin lezzetler sunan mekan, pizzada da iddiasını sürdürüyor. 11 çeşit var. Hemen hepsi de klasik İtalyan pizzası. Diyette olanlar ıspanak ve enginar kalbiyle yapılan Pizza Euro’yu tercih edebilir. Et yemeyenler için mevsim sebzelerinden oluşan vejetaryen seçeneği mevcut. pizza fiyatları 19TL civarında.
Tel: 212 293 67 32

24 PIZZERIA TRIO
BEYOLUNDA KÜÇÜK AMA ŞIK BİR

İtalyan restoranı. Kırmızı beyaz kareli masa örtüleri, ahşap ağırlıklı dekorasyonuyla evin bir odası sıcaklığında hizmet veriyor. Sebzeli Carciofo ve hellim peynirli pizzası en sevilen çeşitler. İncecik hamura sahip pizzalar açık mutfakta hazırlanıyor ve müşterilerin gözü önündeki taş fırında pişiriliyor. Tahta üzerinde servis edilen pizzaları kesmek için yine özel tırtıklı ve tahta saplı pizza bıçağı kullanılıyor. Sos olarak da baharatlarla harmanlanmış zeytinyağı kullanılıyor. Tel: 212 252 44 44


25 MIA MENSA

1994'TEN BU YANA HİZMET VEREN

Mia Mensa da şehrin klasik İtalyanlarından. Kuruçeşme ve Suadiye’de şubeleri bulunuyor. Hangisine giderseniz gidin her ay değişen bir mönü göreceksiniz. Sürekli yenilenen mönüye her ay akdenizmutfağından bir başka lezzet ekleniyor. Yenilere rağmen cazibesinden hiçbir şey kaybetmeyen tek şey ise pizza. vitello ve 4 peynirli, Mia Mensa’nın en sevilen çeşitleri. Pizza fiyatları 25 TL civarında.
Tel: 212 263 76 35

BAŞLICA PİZZA ÇEŞİTLERİ
Pizzanın hamuruna ve malzemesine göre sevilen çeşitlerini listeledik!

New York: 1900’lü yılların başında Napoli’denNew York’a göç eden İtalyanlar, pizzayı amerikalılar’a sevdirmek için hem şeklini hem malzemelerini onların damak tadına uydurmuşlar. New York stili pizza böyle doğmuş.Özelliği, hamurunun kenar kısımlarının kalın ve gevrek, tabanının ince, üzerindeki malzemenin bol olması. Büyük tekerlekler halinde pişirilen bu pizza, genelde dilimler halinde satılıyor.

napoliten: Hamuru, pişirme şekli, malzemeleri ve hatta fırının özelliğiyle bile diğerlerinden hemen ayrılır. Yaş maya kullanılan hamuru, elde açılır. Fırını odunla ısıtılmalı, kubbe şeklinde olmalı ve volkanik taştan imal edilmelidir.vazgeçilmez malzemesi mozzarella’dır. Sadece manda sütünden imal edileni makbuldür. Napoliten’in hakkını vermek isteyen markalar, manda besler. çünkü inek sütünden yapılan mozzarella dondurma gibi akışkan olur ve aynı lezzeti vermez.

Beyaz-kırmızı: domates sosu kullanılarak hazırlanan pizza, bazı restoranların mönüsünde ‘kırmızı’ başlığıyla yer alıyor. domates sosu kullanmadan sadece mozzarella ana malzemeleriyle hazırlanan pizzalarsa ‘beyaz’ olarak geçiyor. şehirde yeni yeni görmeye başladığımız bu adlandırma, İtalya’daki restoranlarda oldukça yaygın bir uygulama.
 


İyi pizza nasıl anlaşılır?

pizzaların malzemesi aynı olsa da standart bir tarifi yok.O yüzden hemen her mekanda aynı malzemeden yapılmış olsa da farklı tat alıyoruz. Mayanın kalitesi, hamurun açıldığı ortamın nemi, elde ya da merdaneyle açılması, fırının yapısı gibi birçok etken aynı malzemelere sahip pizzanın tadını değiştirebiliyor. İyi pizza,‘dilimi elinize aldığınızda, üçgenin ucunun aşağı eğilmediği pizzadır’ diye tarif ediliyor. Bunun için de elde açmak önemli. Bu sayede hamurda hava kabarcıkları birikmiyor. Hamurun mayalandıktan sonra en az 72 saat bekletilmesi de hazmının kolaylaşmasını sağlıyor.

ATAŞEHİR PİZZACILAR ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109