İstanbul’da Terörü Protesto Eylemleri

İstanbul Anadolu yakasında Ataşehir, Maltepe, Kadıköy ilçelerinde terörü protesto eylemleri düzenlendi.

İstanbul’da Terörü Protesto Eylemleri
İstanbul’da Terörü Protesto Eylemleri

İstanbul Anadolu yakasında Ataşehir, Maltepe, Kadıköy ilçelerinde terörü protesto eylemleri düzenlendi.


ATAŞEHİR'DE EYLEM
Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırılarını protesto için konvoy oluşturan bir grup, araçlarıyla birlikte Ataşehir Polis Merkezi önünde toplandı.

Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırılarını protesto için konvoy oluşturan bir grup, araçlarıyla birlikte Ataşehir Polis Merkezi önünde toplandı. Klakson eşliğinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Ataşehir'de otomobilleriyle bir araya gelen kalabalık bir grup, oluşturdukları konvoy ile Ataşehir Polis Merkezi önüne gelerek terörü protesto etti. Araçlarının klaksonları eşliğinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atan grup, bir süre burada bekleyip protestoyu sürdürdü. Göstericiler, daha sonra geldikleri otomobilleriyle olaysız şekilde dağıldı.

Ataşehir ferhatpaşa Mahallesi'nde bir araya gelen küçük bir grubun başlattığı 'Teröre hayır' eylemi, çevredeki vatandaşların katılımıyla yaklaşık bin kişiye ulaştı.

Saat 21.00 sıralarında Ferhatpaşa Meydanı'nda toplanan yaklaşık 40 kişi, ellerinde bayraklarla terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak

Yeni Çamlıca Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grubu gören vatandaşlar, yürüyüşe otomobilleri ile konvoy yaparak destek verdi. Yeni Çamlıca Mahallesi'ne ulaşıldığında, yaklaşık 70 otomobilin oluşturduğu konvoyda bulunan göstericiler sloganlar atarak tekrar Ferhatpaşa Mahallesi'ne geldi.

Necmettin Erbakan Parkı'nda bir süre bekleyen grup, polis ekiplerinin uyarısı ile eyleme son verdi. Otomobil sürücüleri de korna çalarak eylemin yapıldığı parktan ayrıldı.

MALTEPE'DE EYLEM...
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması üzerine, CHP Maltepe İlçe Gençlik Kolları üyeleri Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı.

Saat 19.00 sıralarında Maltepe Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde çeşitli pankartlarla, "Savaş var, savaşı başlatanlar belli" sloganı atarak, Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etti.

Göstericiler, Maltepe Meydanı yanındaki Bağdat Caddesi'nin yol ayrımında kaldırıma oturarak eylemlerini yaklaşık 1 saat kadar devam ettirdi.

Grup daha sonra Beşçeşmeler Meydanı'na doğru sessiz yürüyüş yaptı. Meydanda yapılan basın açıklamasında, "Diktatörlerin gözünde ölümlerin hiçbir önemi yoktur. Halkın gariban çocukları ölmüş, 400 vekil olsaydı ölmezdi! Her gün askerlerimiz şehit oluyor, 400 vekil olsaydı kan akmazdı! Ama bizler elleri kanlı olanları unutmayacağız, bizler faşist dikta rejimi karşısında boyun eğmeyeceğiz ve sıra bize geldiğinde sokaklarda kurşunlansak dahi, bu ülkeyi sizin kanlı ellerinize bırakmayacağız" denildi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

KADIKÖY'DE EYLEM
Terörü Protesto İçin Selimiye Kışlasına Yürüdü. Kadıköy’de bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup, Hakkari Dağlıca’da yaşanan terör saldırısını protesto etti.

TGB’nin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi, Kadıköy Boğa Heykeli önünde başladı. Eyleme TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başta olmak üzere yaklaşık yaklaşık 600 kişi katıldı. Protesto yürüyüşü öncesinde bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Terörü ve şiddeti hiçbir şekilde acımızdan reddetmek zorundayız. Terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi hayata geçirmek için sokaklardayız. Terörü ve şiddeti kınıyoruz. Bu hain saldırıların son bulması dileğiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz binlerce yıllık bir kültürden bir devlet geleneğinden gelen bir ülkeyiz. Geçmişte de bu tür sıkıntıları yaşadık. Bunların hepsini aştık, bundan sonraki süreçte de hepsini aşacağız. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Nuhoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından TGB Başkanı Cağdaş Cengiz, yürüyüşün startını verdi. Ardından göstericiler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Üzerlerinde “Hepimiz Mehmetçiğiz” yazılı dövizler taşıyan kalabalık sloganlar eşliğinde geldikleri 1. Ordu Selimiye Kışlası önünde durdu. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyan göstericiler adına TGB Başkanı Çağdaş Cengiz Türk Bayrağını askerlere teslim etmek istedi. Ancak mesai saatleri dışında olması dolayısıyla bayrağı teslim almaya gelen olmayınca Cengiz, bayrağı kargoyla 1. Ordu Komutanlığı’na gönderme kararı aldı.

Öte yandan yürüyüş sırasında grup arasında bulunan bir kişi ile bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polis tartışmaya neden olan şahsı olay yerinden uzaklaştırarak gerginliğin büyümesinin önüne geçti.


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 11:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
irem
irem - 9 yıl Önce

Aglamayacak analar babasız kalmayacak çocuklar vatan sağolsun diyip Aglamayacak artık babalar. Biz TÜRK'ÜZ! HEPIMIZ MEHMET'İZ PKKYA YETERIZ!!! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109