İSTANBUL’A YENİ HAYVAN BAKIMEVİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvan bakımevlerine bir yenisini daha ekliyor.

İSTANBUL’A YENİ HAYVAN BAKIMEVİ
 İSTANBUL’A YENİ HAYVAN BAKIMEVİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvan bakımevlerine bir yenisini daha ekliyor.

İstanbul Sahipsiz hayvan bakımevlerine bir yenisi İstanbul Pendik-Tepeören'de hayata geçirilecek Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı yanında yeni bir Hayvan Gömü Alanı da hizmete giriyor.

Sahipsiz hayvanların bakımı konusunda öncü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7 bin 650 hayvan kapasiteli, 6 adet hayvan bakımevine bir yenisini daha ekliyor. Pendik-Tepeören'de hizmete girecek 1.240 hayvan kapasiteli yeni Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı yakında hayvan kabulüne başlayacak.Hayvanlara aşılama, kısırlaştırma ve mikroçip uygulamalarının yanı sıra, ortopedik operasyonlar için Osteosentez Ünitesi, Diş Ünitesi (DentiVet), köpek yıkama makinası (DuşPet), muayene ve küçük operasyonların yapılabildiği mobil karavan (VetKabin), ihbarlara hızlı müdahale amaçlı motorize ekip (MotoVet) hizmetleri de verilecek.

‘Bahçeli Yaşam Alanı’ konsepti ile kurulan Hayvan Bakımevinde; engelli, yaşlı, aşırı zayıf ve küçük ırk köpekler hayatları boyunca kalabilecekler, talep halinde sahiplenilebileceklerdir. Bakımevleri haftanın her günü saat 10:00 ile 15:00 arası ziyarete açık olacak.Yeni Tepeören Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı yanında yeni Hayvan Gömü Alanı da hizmete giriyor.

Tuzla/Aydınlı Hayvan Bakımevi kompleksi ve içinde yeralan Tuzla-Aydınlı Hayvan Gömü Alanı, yeni Hal Proje Alanında kalması sebebiyle gömüye kapatılacak. İstanbullar bundan sonraki hayvan gömülerini yeni oluşturulan Pendik/Tepeören Gömü Alanına yapabilecekler. Gömüye kapatılan eski gömü alanı proje kapsamında yeşil alan olarak korunacaktır.Tuzla/Aydınlı’daki eski Gömü Alanında kalan mevcut gömülerin isim ve ölüm tarihlerini içeren plaket, sahiplerinin talepleri halinde, yeni oluşturulan gömü alanındaki Anı Duvarına ücretsiz olarak asılabilecektir.1 Kasım 2017–Çarşamba günü itibariyle, yeni oluşturulan Tepeören Gömü Alanına yapılacak hayvan gömüleri için, Anı Duvarına Plaket Asım İşlemi ise, yine hayvan sahibinin talebi doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisince onaylanmış Ücret Tarifesi üzerinden yapılabilecektir. Anı Duvarına asılacak plaketlerden elde edilen gelir yine Sahipsiz Hayvanlara yönelik çalışmalarda kullanılacaktır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER