İstanbul'a şiddetli yağmur ve fırtına uyarısı

İstanbul’da bu gece yarısı şiddetli fırtına bekleniyor. Sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra rüzgâr şiddetinin 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'a şiddetli yağmur ve fırtına uyarısı
İstanbul'a şiddetli yağmur ve fırtına uyarısı

İstanbul’da bu gece yarısı şiddetli fırtına bekleniyor. Sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra rüzgâr şiddetinin 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi sabah itibariyle kentin Avrupa yakasından başlayarak, öğleye doğru il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Radar görüntülerine göre saatte 21-75kg/m2 yağış düşeceği gözleniyor.  Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli yağış olması beklenirken fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde ise etkisini azaltması bekleniyor.

Yetkililer, rüzgârın açık deniz seferlerini aksatacağı, çatı, tabela uçması, ağaç devrilmesine yol açabileceğini belirterek dikkatli olunması hususunda uyardı.  Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı,  İSKİ ve Trafik Müdürlüğü, Atık Yönetim, Beyaz Masa, Destek Hizmetleri, Zabıta Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İETT, İGDAŞ, İDO, Şehir Hatları,  ilgili müdürlük personeli muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.  Oluşabilecek olumsuzluklara karşı kriz yönetimi AKOM'dan yönetilecek.

EN YENİ HAVA RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz kıyıları, Isparta, Aydın, Muğla çevreleri ile Burdur'un güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer aşırı olması beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Adana, Osmaniye, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz kıyıları, Isparta, Aydın, Muğla çevreleri ile Burdur'un güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgâr, genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batı kesimlerinde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yağışların, Batı Akdeniz kıyıları, Isparta, Aydın, Muğla çevreleri ile Burdur'un güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer aşırı olması beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu; doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu; Batı ve Orta Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Isparta çevreleri ile Burdur'un güney ve doğusunda kuvvetli, Antalya merkez ve doğu ilçelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgârın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bu gece saatlerinden itibaren batısı ile zamanla Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109