İstanbul yağmura teslim oldu

İstanbul’da metrekareye 113 kg yağış düştü: 2.5 saatte hayat felç oldu.

İstanbul yağmura teslim oldu
 İstanbul yağmura teslim oldu
İstanbul’da metrekareye 113 kg yağış düştü: 2.5 saatte hayat felç oldu.

İstanbul’da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından beklenen yağış başladı. Şiddetli yağış nedeniyle İstanbullular zor anlar yaşadı; hayat felç oldu. Birkaç dakika içinde su seviyesinin yükseldiği Unkapanı Alt Geçidi’nde bir ceset bulundu. Cansız bedenin orada yaşayan bir evsize ait olduğu, boğularak öldüğü tahmin ediliyor. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bazı noktalara metrekareye 113 kilogram yağış düştü. Üsküdar, Eminönü, Karaköy ve Mecidiyeköy’de su baskınları yaşandı. Şiddetli yağış araç trafiğinin de aksamasına neden olurken Ataköy ve Eminönü’ndeki alt geçitler dahil çok sayıda geçit ve yol sular altında kaldı.
13:00-14:00 arasında vapur seferleri iptal edildi ve Kabataş-Bağcılar hattındaki tramvay seferleri aksadı. Vapur ve tramvay seferleri normale dönerken trafik kazaları meydana geldi.

Unkapanı Alt Geçidi’ne (üstte) birkaç dakika içinde su bastı. Su seviyesi 1.85 metreyi geçti. Sürücüler araçlardan panikle çıkarak kaçtı.

Sağanak yağış en çok Beykoz, Üsküdar ve Çengelköy’de etkili oldu. Eyüp’ü Pierre Loti Tepesi’ne bağlayan teleferik ile Maçka-Taşkışla teleferik hatları kapatıldı. Akşamüstü TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı seferleri normale döndü. T3 Kadıköy-Moda tramvay hattında yaşanan enerji kesintisi giderildi.

Kuyumcukent’te park halindeki bir araç yolun çökmesi sonucu oluşan çukura düştü. Ataşehir’de dere taştı. Başta Üsküdar’da olmak üzere bazı yol ve caddeler çöktü; ev ve iş yerlerini su bastı.

Kapalıçarşı’yı su bastı
Yağıştan olumsuz etkilenen noktalardan biri de tarihi Kapalıçarşı oldu (üstte). Çarşıdaki çok sayıda dükkan sular altında kaldı. Kapalıçarşı esnafı dükkanlarındaki suyu tahliye etmek için kolları sıvadı.

Kapalıçarşı’nın yanı sıra belirli semtlerdeki ev ve iş yerlerini de su bastı.

Yağışlı havanın akşam saatlerine (20.00) kadar İstanbul genelinde, özellikle Boğaz· çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın da süreceği ancak bugünkü kadar etkili olmayacağı belirtildi.

İBB 3 bin 799 personelle müdahale ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adına sahadaki çalışmaları genel sekreteri Yavuz Erkut yönetirken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir de AKOM’da çalışmaları koordine ediliyor.
İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerine gelen 2 bin 414 ihbara, 3 bin 799 personel, 1841 araç, iş makinesi ve ekipman ile müdahale ediliyor.

İBB ekipleri sel ve baskın bölgelerinde


İstanbul’da sabah saatlerinden beri etkisini gösteren ve Fatih’te metrekarede ortalama 114 kg yağmurun düşmesiyle sonuçlanan sağanak bir vatandaşın canını alınken, bir çok yerde su baskını ve sele neden oldu. Hasarın etkilerini azalatmak ve önlem almak için İBB ekipleri seferber oldu. 
Sel ve su baskınlarıyla mücadele çalışmasını sahada İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yönetirken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir de AKOM’da çalışmaları koordine ediliyor.


En fazla yağış Fatih, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerinde görüldü. İstanbul genelinde metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış düştü.
Şehir hatları, İDO, tramvay seferlerinde yaşanan iptaller normale döndü. Yağışlı havanın akşam saatlerine (20.00) kadar İstanbul genelinde, özellikle Boğaz· çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut da beraberindeki teknik ekiple özellikle Fatih, Eminönü bölgesinde yaşanan su baskınlarını ve İBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. İBB’nin sel ve su baskınlarıyla mücadele çalışması AKOM’da İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir tarafından koordine ediliyor.
Hava muhalefeti nedeniyle kapanan T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı, TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı seferleri normale döndü. T3 Kadıköy-Moda tramvay hattında enerji kesintisi giderildi. Ancak tramvay hattında kaza yapan aracı çekme çalışmaları devam ediyor.
Su baskını neticesi Unkapını köprüsü altında yaşamını yitiren vatandaşla ilgili savcılık soruşturması da sürüyor. Henüz kimliği tespit edilemeyen vatandaşın evsiz olduğu bilğisi alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerine gelen 2414 ihbara, 3799 personel, 1841 araç, iş makinesi ve ekipman ile müdahale ediliyor.
· İtfaiye 1136 personel, 521 araç
· Yol bakım 393 personel, 132 araç ve ekipman
· İSKİ 1615 personel, 1004 araç ve ekipman
· Atık yönetim 255 personel, 110 araç ve ekipman
· Zabıta 400 personel, 74 araç ve ekipman


İBB’den yapılan açıklamada yağıştan en çok etkilenen, sorun yaşanan noktalar ise şöyle sıralandı:

1. Sahilyolu Kazlıçeşme
2. Sahilyolu Samatya
3. Sahilyolu Yenikapı
4. Unkapanı alt geçit
5. Aksaray alt geçit
6. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı alt geçidi
7. Saraçhane alt geçidi ve Fevzipaşa caddesi
8. Kumkapı alt geçidi
9. Kabataş tramvay yolu
10. Eminönü meydan ve alt geçidi
11. D100 Kazlıçeşme
12. Üsküdar meydan ve sahil yolu
13. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri Önü
14. Çengelköy Sahilyolu

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2019, 22:50

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109