İstanbul Projeleri ile Fransa'ya taşındı

Cannes'da açılan gayrimenkul fuarı MIPIM'de sergileyen İTO, 3. köprü ve havaalanı başta olmak üzere dev projeleri de dünyaya tanıtıyor...

İstanbul Projeleri ile Fransa'ya taşındı
İstanbul Projeleri ile Fransa'ya taşındı

Cannes'da açılan gayrimenkul fuarı MIPIM'de sergileyen İTO, 3. köprü ve havaalanı başta olmak üzere dev projeleri de dünyaya tanıtıyor...

Yatırımlardan dev projelere, günlük hayattan şehrin canlılığına kadar birçok ayrıntıyı gösteren 96 metrekarelik dev İstanbul maketi, Fransa'da sergilenmeye başlandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Fransa'nın Cannes kentinde 26'ncı defa kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni sergilemeye başladı. Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketini sergileyen İTO, çalışmalarını MIPIM'in bu yılki konsepti olan 'dijital devrim'e uygun olarak geliştirdi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul'un 24 saatini yaşatacak olan maket, İTO'nun girişimi ile kurulan 300 metrelik 'İstanbul Çadırı'nda sergilenecek. Projeleri, kültürel ve tarihî mirası ile İstanbul'u Fransa'ya taşıyan maket, şehrin marka değerine de katkı sağlıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR
Dev makette İstanbul'a dair her şey var. Tarihî ve kültürel mekânlardan dev projelere, kentsel dönüşüm alanlarından yeni yatırımlara, alışveriş merkezlerinden önemli markaların yer aldığı alanlara kadar her şeyin yansıtıldığı maket, uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerinin yer aldığı ziyaretçi kitlesine tanıtılacak. Dev maket fuar bitiminde İstanbul'a getirilecek ve yeni eklemelerle geliştirilerek halkın ziyaretine açılacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, tarihî mekânlardan gayrimenkul ve altyapı projelerine kadar her ayrıntısıyla İstanbul'u üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını belirterek, 380 bin şirketi temsil eden İTO'da gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 60 binden fazla şirket bulunduğunu hatırlattı.

VAPUR VE MARTI SESİ BİLE VAR
İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın verdiği bilgiye göre, hareket, ışık, ses, görüntü efektleri ve İstanbul'un sembolik sesleri ile zenginleştirilmiş bir maket sergileniyor. Boğaz'da yüzen gemi ve vapurların, martıların sesleri, yaşayan İstanbul'un 24 saatinin gösterildiği maketin yanı sıra İstanbul Çadırı'nda Üçüncü Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi gibi İstanbul'a değer katacak projeler de uluslararası yatırımcılara tanıtılıyor.

Dev projelere dev çadır
İstanbul'da tamamlanan, yapımına başlanan ve projesi yürüyen dev projelerle ilgili bilgiler de veriliyor. İşte bu projeler:

-Kuzey Marmara Otoyolu ve Boğaz'a 3. Köprü: Uluslararası karayolu taşımacılığına ivme kazandıracak proje 4.5 milyar liraya mal olacak, 29 Ekim 2015'te açılacak.

-3'üncü Havalimanı: 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor. İlk etap Ekim 2017'de, tüm etaplar 2018'de tamamlanacak. Yatırım maliyeti 46 milyar dolar.

-Avrasya Tüneli: Boğaz'ın iki yakasını denizin altından birleştirip karayolu ulaşımını hızlandırmayı amaçlayan 1.2 milyar dolarlık proje 2016'da tamamlanacak.

-Marmaray: 9 milyar liraya tamamlandı. Avrupa ile Asya'yı denizin altından demiryolu ile birleştirdi, 2014'te hizmete girdi.

-Kanal İstanbul: Proje ile İstanbul'a Karadeniz ile Marmara'yı birleştiren ikinci bir boğaz kazandırılacak. Hem mevcut boğazda gemi trafiği azalacak, hem İstanbul'a değer katacak.

-İstanbul Finans Merkezi: Türkiye'nin bütün finans oyuncularını Ataşehir'de toplayacak proje. Maliyetin 5 milyar doları bulması bekleniyor. Proje tamamlandığında Ataşehir, 20 trilyon dolarlık hacme sahip 56 ülkeye 4 saatlik uçuş mesafesinde olacak.

-Yeni fuar alanı: Atatürk Havalimanı'na komşu olacak. İş merkezleri, fuar alanı, oteller ve kongre merkezi yapılacak. Şu anda 100 bin metrekare olan fuar kapasitesi 250 bin metrekareye çıkacak ve ilk etap 2016'da tamamlanacak. Yatırım tutarı 350 milyon dolar.

turkiyegazetesi.com.tr

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER