İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM GELDİ

İstanbul'da Okul ve personel servisleri, taksi, minibüs, taksi dolmuş ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM GELDİ
İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM GELDİ

İstanbul'da Okul ve personel servisleri, taksi, minibüs, taksi dolmuş ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor.

İSTANBUL'DA  SERVİS, TAKSİ, MİNİBÜS, TAKSİ DOLMUŞ VE ARABALI VAPURLARDA YENİ TARİFEYE GEÇİLİYOR

Okul ve personel servisleri, taksi, minibüs, taksi dolmuş ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor. Okul servis ücretlerinde yüzde 13’lük artış olurken, elektronik biletlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıda alınan kararla, İstanbul genelinde faaliyet gösteren; taksi, minibüs, taksi dolmuş, okul ve personel servisleri ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor.

Ücret tarifesi; enflasyon rakamları, amortisman giderleri ve yakıt maliyetlerindeki artış ile vatandaşların gelir durumu da dikkate alınarak hazırlandı.

UKOME Kararıyla düzenlenen ücret tarifesine göre;

İstanbul'da Taksi taşımacılığı ücretlerinde mevcut ücretler üzerinden ortalama %25 artış yapılarak; açılış ücreti 5 TL, mesafe tarifesi 3,10 TL, yolculuk başına minimum ücret ise 13 TL uygulanması,
Minibüslerde mevcut ücretler üzerinden %25 artış yapılarak; öğrenci 0-6 km 1,5 TL / 6 km sonrası 2 TL, 0-2 km aralığı ücret (indi-bindi) 2,5 TL uygulanması,
Taksi Dolmuş ücretlerinde mevcut ücretler üzerinden %24 artış uygulanması,
Öğrenci servis araçlarında mevcut ücretler üzerinden %13 artış yapılarak; en kısa mesafe olan 0-1 km 243 TL olarak uygulanması,
Personel servis araçlarında mevcut ücretler üzerinden %13 artış yapılarak; 10-17 koltuklu araçlarda ilk kalkış ücreti 124 TL, her km için ücret ise 1,26 TL olarak uygulanması,
Şehir Hatları İstinye – Çubuklu Arabalı Vapurları araç geçiş ücretlerine %20 ve Harem – Sirkeci araç geçiş ücretlerine %10 artış uygulanması kararları alındı. Öte yandan, UKOME toplantısında, elektrikli araçların arabalı vapurları kullanımında %50 indirim uygulanması kararları da alındı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 23:07

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109