İSTANBUL'DA AŞURE GELENEĞİ YAŞATILIYOR

İBB; halk arasında dayanışma, paylaşma, muhabbet, birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Aşure Günü’nü yadediyor.

İSTANBUL'DA AŞURE GELENEĞİ YAŞATILIYOR
İSTANBUL'DA AŞURE GELENEĞİ YAŞATILIYOR

İBB; halk arasında dayanışma, paylaşma, muhabbet, birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Aşure Günü’nü yadediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; halk arasında dayanışma, paylaşma, muhabbet, birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Aşure Günü’nü yadediyor.

İBB Lojistik Destek Merkezi’nin dev mutfaklarında 3,5 ton malzeme kullanılarak hazırlanan aşureler, Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na İstanbul’un pek çok noktasında vatandaşlara dağıtılacak.

İstanbul’un en hareketli noktalarından Yenikapı ve Üsküdar Marmaray çıkışları,

Eminönü, Beşiktaş ve Kadıköy İskeleleri ile Mecidiyeköy Metrobüs Durağı’nda konumlandırılan Mobil Büfeler İstanbulluların ağızlarını tatlandıracak.

İletişim Noktalarında Aşureli Karşılama Aşure günü dolayısıyla, vatandaşların her türlü istek ve şikayetlerini iletebilmeleri amacıyla “Her meydanda bir İBB” sloganıyla kurulan İletişim Noktaları’nda da vatandaşlar aşure ile karşılanacak.

Akşam saat 18.30 itibari ile halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda dağıtılacak aşureler, 7 gün 24 saat esasıyla İstanbul için hizmet üreten İBB Lojistik Destek Merkezi mutfaklarında özenle hazırlandı.

Dev mutfaklarda ve üstün hijyenik koşullarda özenle üretilen aşurelerin hazırlanmasında 20 ödüllü aşçı 2 gün boyunca özenle çalıştı.İstanbulluların ağızlarını tatlandıracak aşureler için buğdayından nohuduna, kayısısından üzümüne, fındığından şekerine kadar tam 3,5 ton malzeme kullanıldı.İBB İletişim Noktaları

AŞURE DAĞITIMI YAPILAN NOKTALAR
Adalar İletişim Noktası


Aksaray İletişim Noktası


Avcılar İletişim Noktası


Bakırköy İletişim Noktası


Beşiktaş İletişim Noktası


Beyazıd İletişim Noktası


Beykoz İletişim Noktası


Beylikdüzü İletişim Noktası


Büyükçekmece İletişim Noktası

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER