İstanbul'da 170 milyonluk kaçak saat yakalandı.

İstanbul'da, ünlü markalara ait ve sertifikalı olan 170 milyon lira değerinde kaçak saat yakalandı.

İstanbul'da 170 milyonluk kaçak saat yakalandı.
İstanbul'da 170 milyonluk kaçak saat yakalandı.

İstanbul'da, ünlü markalara ait ve sertifikalı olan 170 milyon lira değerinde kaçak saat yakalandı.
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, dünyaca ünlü markalara ait, 170 milyon lira değerinde kaçak saat ele geçirildi.

DELGEÇ OLARAK BİLDİRİLMİŞ
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından planlı olarak yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, bir firmanın yurt dışından Ambarlı Limanı’na gelen konteyneri takibe alındı. Gümrük muhafaza ekiplerince öncelikle konteynerin limandaki hareketleri, daha sonra ithalat beyannamesi incelendi. İncelemede, konteynerdeki eşyanın bin 200 adet delgeç olarak bildirildiği anlaşıldı.

SERTİFİKALI SAATLER
 
Ekipler, muayene işlemleri tamamlanan konteynerin aslında tespit sahasına hiç indirilmediğini ve sadece limandaki yerinin değiştirildiğini belirledi. Bunun üzerine, konteynerde yapılan detaylı aramalarda 28 bin 660 kol saati, 175 duvar saati ve 3 bin 380 saat kutusu tespit edildi. Her biri dünyaca ünlü markaların imzasını taşıyan ve sertifikalı olan saatlere el konuldu. Saatlerin piyasa değerinin 170 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER