İSTANBUL, CUMHURİYET COŞKUSUNA HAZIR

İstanbul Cumhuriyet Bayramı’na hazır. Bayram kutlamaları 28 Ekim'de Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda başlayacak.

İSTANBUL, CUMHURİYET COŞKUSUNA HAZIR

 İSTANBUL, CUMHURİYET COŞKUSUNA HAZIR

İstanbul Cumhuriyet Bayramı’na hazır. Bayram kutlamaları 28 Ekim'de Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda başlayacak. Sultanahmet Meydanı’ndaki birbirinden güzel konserlerle tüm İstanbulluları kucaklayacak.

İstanbul’da ilk defa 2 gün sürecek ve kent geneline yayılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla ilgili birimler üst düzeyde çalışarak kenti bayrama hazır hale getirdi. Meydanları ve ana caddeleri Cumhuriyet değerlerine uygun bir şekilde süsledi. 16 milyon İstanbulluyu bir araya getirecek etkinlik programını titiz bir şekilde düzenledi.



İlk tören Taksim’de



Kutlamalar, Türk Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyeti sembolize eden kentteki ilk yapıt olan Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda başlayacak. İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla anıtta çelenk koyma töreni yapılacak. Ardından Sultanahmet Meydanı’na geçilecek.

Başkan İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı’ndaki etkinliklerde de yurttaşları yalnız bırakmayacak. Barındırdığı tarihi miras kadar Halide Edip Adıvar’ın düşman işgaline bayrak açan miting konuşmasıyla da bilinen meydanda ilk olarak İstanbul ve Atatürk konulu fotoğraf sergisi açılacak. Açılış İmamoğlu tarafından yapılacak.

Gece saatlerinde ise meydan coşkulu konserlere sahne olacak. İstanbul’da turistlerin en uğrak yerlerinin başında gelen Sultanahmet’te İstanbullular, yabancı turistlerle birlikte müzik eşliğinde cumhuriyetin ve demokrasinin tadını çıkaracak.

İlk olarak Şevval Sam’ın sahne alacağı konserler, Fahir Atakoğlu, ardından da Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Magma Filarmoni Korosu eşliğinde Athena konseri ile gece boyu devam edecek.



Galata Kulesi Türk Bayrağı olacak



İBB, Cumhuriyet Bayramı etkilikleri kapsamında, 28 ve 29 Ekim 2019 tarihlerinde Galata Kulesi'ne de ay yıldızlı Bayrağımız yansıtılacak. İki gece boyunca kuleyi ziyaret eden veya Boğaz’dan izleyen vatandaşlar, kırmızı beyaz Türk Bayrağı’nı görecek.





İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI 28 EKİM ETKİNLİKLERİ



Etkinlik : Taksim Cumhuriyet Anıtı Çelenk Koyma Töreni

Tarih: 28 Ekim 2019 Pazartesi

Saat: 13.00

Yer : Taksim Meydanı

SULTANAHMET MEYDANI ETKİNLİKLERİ

Etkinlik : İstanbul ve Atatürk Konulu Fotoğraf Sergisi Açılışı

Tarih: 28 Ekim 2019 Pazartesi

Saat: 14.30

Yer: Ayasofya Meydanı

Etkinlik: Konser

Tarih: 28 Ekim 2019 Pazartesi

Saat: 20.00 – 23.00

Yer: Sultanahmet Meydanı

Sanatçılar -Şevval SAM

  • Fahir ATAKOĞLU
  • Athena

Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Magma Filarmoni Korosu eşliğinde

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 16:21

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109