İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş müthiş projeyi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş müthiş projeyi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş müthiş projeyi açıkladı
Topbaş müthiş projesini açıkladı
Önceki gün 'Dünya şehirlerinin başkanı' seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş müthiş projeyi Fatih Altaylı'ya anlattı.
 

Topbaş ayrıca Saraçhane'deki belediye binasını da satacaklarını söyledi.

BM üyesi 192 ülkenin 136'sından binlerce yerel yönetimin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının (UCLG) başkanı seçilen Kadir Topbaş, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

18 milyar bütçenin İstanbul için yeterli olmadığını kaydeden Topbaş, İstanbul için çarpıcı bir projeden söz etti. Topbaş, şöyle konuştu: "Moskova'nın 10-11 milyon civarında nüfusu var, 35 milyon dolar bütçesi var. İstanbul'un bu bütçesi -ki konsolide bütçe, şirketler dahil. Salt olarak belediyenin bütçesine baktığınız zaman 5-6 milyon dolar civarında. Şehirler ciddi yatırım yapmak zorundalar. Fosil yakıtlardan çevreyi kurtarmak istiyorsunuz. Elektrikli araçlar geliyor. İspark marifetiyle dolum istasyonları yapacağız. Dünyada belki ilklerden olacağız.

Bir projem daha var onu da açıklayayım. İspark marifetiyle, sayıları çok yüksek olmayacak ama, nasıl ki Avrupa'da bisiklet kiralıyorsunuz, elektrkli araç kiralamak gibi bir çalışma düşünüyoruz. Normal binek araç... Bir yerden kartınızı basacaksınız arabayı alacaksınız. sonra başka bir otoparka bırakacaksınız."

UCLG

Topbaş, UCLG'de sadece yerel yönetimlerin değil, dünyanın iklim değişiklikleri başta olmak üzere pek çok sorununun ve daralan doğal kaynakların sorunlarının da ele alınacağını kaydetti. Tesadüfen 2004 yılında Paris'teki toplantının ilk kongresine İstanbul'u temsilen katıldığını söyleyen Topbaş, "Orada diyaloglarımız oldu, gün gün eş başkanlığa kadar geldi. İyi diyaloglar kurduk. Pasifik'ten tutun da Avrasya'dan Afrika'ya kadar dostluklarımız oldu" diye konuştu.

Topbaş hedeflerinin herkesin temel eğitim almasını sağlamanın, açlığın ortadan kaldırılmasının olduğunu kaydetti. Örgütün merkezinin Barselona'da olduğunu dile getiren Topbaş, merkezin İstanbul'a gelmesinin söz konusu olmadığını, toplantılarını eş başkanlarla bir buçuk ayda bir Barselona'da ya da eş başkanın ülkesinde yapacaklarını söyledi.

SARAÇHANE'DEKİ BELEDİYE BİNASINI DA SATACAĞIZ

Topbaş, İstanbul'un altyapısı için kaynak arayışları içinde olduklarını da söyledi.. Topbaş, 'Saraçhane'deki Büyükşehir Belediye binasını da satacağız.. Birçok belediyeye ait yerleşkeler var.. Hepsinin değişik masrafları oluyor.. Güvenlik ve ulaşım gibi.. Ali Sami Yen'in arka tarafındaki otoparkı yıkıp yerine büyük bir belediye binası yapacağız.. Tüm birimleri tek elde toplayacağız. Hem metroyla ulaşımı da çok daha kolay..' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109