İstanbul'a ücretsiz internet

İstanbul'da Taksim, Eminönü, Kadıköy, Mecidiyeköy, Şişli, Üsküdar gibi kent meydanları, parklar, korular, iskeleler, otobüs durakları ve kültür merkezleri, İBB hizmet binaları; ücretsiz internet hizmeti veriliyor.

İstanbul'a ücretsiz internet
 İstanbul'a ücretsiz internet 

İstanbul'da Taksim, Eminönü, Kadıköy, Mecidiyeköy, Şişli, Üsküdar gibi kent meydanları, parklar, korular, iskeleler, otobüs durakları ve kültür merkezleri, İBB hizmet binaları; ücretsiz internet hizmeti veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve İSTTELKOM A.Ş. tarafından şehrin birçok yerine ulaştırılan ücretsiz internet uygulaması kapsama alanını daha da genişletiyor. Hedef 6000 lokasyonla tüm İstanbul’a ücretsiz internet hizmeti sağlamak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İsttelkom A.Ş. tarafından sağlanan İBB WiFi hizmeti, vatandaşların yoğun ilgisine kapsama alanını daha da genişleterek cevap veriyor. Sosyal Belediyecilik ve Akıllı Şehir anlayışı ile hayata geçirilen vatandaşın ücretsiz internete bağlanabildiği projeyle; kamusal alanlar ile toplu ulaşım araçlarında 1.718 lokasyon, 2.802 erişim noktasında İstanbullulara hizmet veriliyor. Taksim, Eminönü, Kadıköy, Mecidiyeköy, Şişli, Üsküdar gibi kent meydanlarının yanı sıra parklar, korular, iskeleler, otobüs durakları ve kültür merkezleri ile İBB hizmet binaları; ücretsiz internet hizmeti sunulan alanlardan bazıları.

İstanbul’da 45 Cadde ve Meydan, 1.004 İETT Otobüsü, 338 Metrobüste hizmet veren İBB WiFi, günlük ortalama 20.000 tekil kullanıcıya hizmet verirken, aylık erişim sayısı ortalama 600.000’i aşıyor. Bu güne kadar toplam kayıtlı kullanıcı sayısı 1,5 Milyon kişiyi aşan ve kullanıcılara günlük 1 GB kota tanıyan İBB WiFi sisteminde, ortalama aylık 30,000 GB Download ve 5,000 GB Upload yapılıyor.


KOTİL: 2019 HEDEFİMİZ 6000 LOKASYON

Projenin çözüm ortağı olan İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü Yusuf KOTİL; “inovatif düşünceye sahip ve kalifiye bir ekiple gerçekleştirdikleri çalışmaların, kamu ve vatandaş yararına daha da yaygınlaştırılarak kamusal alanlar başta olmak üzere tüm İstanbul genelinde uygulanacağını” söyledi. Yusuf Kotil şu şekilde konuştu:

“21. yüzyılın lokomotifi olan bilgiye ulaşmak, hızlı ve kaliteli internet hizmeti ile mümkün. Bunu sağlayabilmenin yolu da etkin telekomünikasyon altyapısına sahip olmaktan geçiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim alanında toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine; kamu yararına hizmetler sunarak katkı veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehircilik yaklaşımı dahilinde çözüm ortağı olduğumuz İBB WiFi sistemine, her gün en az 2500 yerli ve 150’nin üzerinde yabancı yeni kullanıcı kayıt oluyor. Bu yoğun ilgiye bağlantı noktalarımızı sürekli güncelleyip, arttırarak cevap veriyoruz. Hedefimiz 2019’da 6000 lokasyonla tüm İstanbul’u ücretsiz, hızlı ve güvenli internetle buluşturmak.

Vatandaşlar akıllı telefon, tablet bilgisayar veya dizüstü bilgisayardan, İBB WiFi kablosuz ağına doğrudan bağlanarak, bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Ücretsiz internet erişimi, 5651 sayılı internet yasası kapsamında veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER