İstanbul'a 'jeotermal' piyango

İstanbul'da deprem riskini tespit etmek üzere yapılan araştırmalar kentin jeotermal enerji potansiyeli olduğunu ortaya çıkardı.

İstanbul'a 'jeotermal' piyango
 İstanbul'a 'jeotermal' piyango

İstanbul'da deprem riskini tespit etmek üzere yapılan araştırmalar kentin jeotermal enerji potansiyeli olduğunu ortaya çıkardı.

Yediyol Şirketler Grubu, İstanbul'da jeotermal enerji ile ısınan ve termal havuzlara sahip konut projeleri inşa etmek üzere çalışmalara başladı.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jeotermal yatırımları bulunan Yediyol Şirketler Grubu, İstanbul'daki kaynakların ekonomiye kazandırılması için il genelinde 13 alanda jeotermal arama ruhsatı aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yediyol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, "Süren kentsel dönüşüm çalışmaları ile sondaj çalışmalarının birlikte yürütülmesi çok daha kolay. Binalar yenilenirken, çevreci enerji ile ısınmaları sağlanacaktır." dedi.

Jeotermalin ülke ekonomisi ve çevre için önemini vurgulayan Mendi, şunları söyledi:

"Ülke olarak ısınmak için doğalgaz faturası ödemekten kurtulmuş olacağız. Bundan daha önemlisi, jeotermalin diğer kaynaklara göre çevreci olması. Zira her hangi bir salınım söz konusu değil." 

"60 dairelik projede inşaat başladı"

İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm projesi Fikirtepe'nin jeotermal zenginliğin üzerinde olduğuna dikkat çeken Mendi, bu bölgede jeotermale dayalı merkezi ısıtma projesi hazırladıklarını söyledi. Bölgede termal havuzlar yapılmasını da öngören projenin Kağıthane Cendere Vadisi ve Ataşehir'de devam eden konut projeleri için de uygulanacak.

Yediyol Şirketler Grubu ayrıca, jeotermal kaynağı kullanarak "ısınma ve termal tesis bedava, aidat sıfır" sloganıyla Kadıköy Acıbadem'de 60 dairelik ilk projesini inşa etmeye başladı.

Jeotermal kullanılan bölgelerde termal kür merkezleri inşa etmeyi planladıklarını da anlatan Mendi, "Düşünsenize her yıl milyonlarca insan şifa bulmak için ciddi paralar harcayıp termal merkezlere koşarken, bu merkezler İstanbulluların ayağına gelmiş olacak" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109