İETT'den Şoförlere Kişiye Özel Eğitim Geliyor

İETT, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile İstanbul’daki yolculukları daha güvenli hale getirmek amacıyla yepyeni bir projeye imza attı.

İETT'den Şoförlere Kişiye Özel Eğitim Geliyor
İETT'den Şoförlere Kişiye Özel Eğitim Geliyor

İETT, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile İstanbul’daki yolculukları daha güvenli hale getirmek amacıyla yepyeni bir projeye imza attı. ”Yol Güvenliği ve Şoför Odaklı Sürüş Eğitimi Projesi’’ ile şoförlere kişiye özel eğitim verilecek. Eğitim sonrası şoförler, bir ay boyunca kara kutudan gelen veriler ile izlenecek. Veriler doğrultusunda şoförlerin sürüş haritaları çıkarılarak iyileştirilmeye açık yönleri belirlenecek ve kişiye özel eğitimlere tabi tutulacak.


Proje kapsamında ilk etapta 18 farklı hatta çalışan 180 şoför ve 60 peron amiri, 10 müdür olmak üzere toplam 250 kişiye yol güvenliği, güvenli sürüş teknikleri ve stres yönetimi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Kara kutu ile izlenecek şoförlerin sürüş göstergeleri, ani ivmelenme, yakıt tasarrufu, kapı durumu, araç aydınlatma lambaları ve araç içi sıcaklık verileri dikkate alınarak hata yapmaları halinde onlara tekrar kişisel eğitim verilecek.

İki aşamalı proje

Projenin ilk aşamasında kaza sayısı, kaza tipi, günlük yolculuk gibi veriler doğrultusunda belirlenen hatlarda yol güvenliği uzmanı tarafından incelemeler gerçekleştirilecek. Yol güvenliği ve erişilebilirlik açısından yapılan analizlerin ardından iyileştirme önerilerini içeren bir rapor hazırlanacak ve yetkililere sunulacak. Projenin ikinci aşamasında ise, otobüs şoförlerine güvenli sürüş eğitimi verilecek. Teorik eğitim ise trafikte stres yönetimi, müşteri şikayetleri, yolcu konforu gibi başlıkları içerecek.

İyileşme oranı sürekli ölçülecek

Bu eğitimlere ek olarak belirlenen hatlarda kavşak, sinyalizasyon, durak konumları ve yol geometrileri analiz edilerek standartlara göre raporlanacak. Eğitim sonrasında sürüş konforu eğitim öncesine göre karşılaştırılarak iyileştirme oranı ölçülecek. 

ATAŞEHİR'DEN GEÇEN İETT OTOBÜS HATLARI

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109