İBB’DEN SPORA DEV YATIRIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor Başkenti İstanbul’a ve kentin sakinlerine yakışır spor alanında da hizmet vermeye devam ediyor.

İBB’DEN SPORA DEV YATIRIM
 İBB’DEN SPORA DEV YATIRIM

2 yılda spora yaptığı 3 milyar TL’yi aşkın yatırımlarla yerel yönetimlere örnek olan, spor tesislerinde yılda 7 milyon İstanbulluya ücretsiz spor yaptıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor Başkenti İstanbul’a ve kentin sakinlerine yakışır spor alanında da hizmet vermeye devam ediyor.
YILDA 7 MİLYON İSTANBULLUYA ÜCRETSİZ SPOR

Spora ve sporcuya verdiği destekleri sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul halkına ücretsiz spor yapma imkanı sunuyor. Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla hayata geçirilen ‘Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi’ kapsamında İBB’ye ait 41 spor kompleksinde vatandaşlar 08.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak spor yapabiliyor. Alanında uzman eğitmenlerin 29 branşta verdiği eğitimlerden yılda ortalama 7 milyon İstanbullu faydalanıyor.

İBB İLE İSTANBULLULAR GÜNE SPORLA BAŞLIYOR

İstanbul’un 30 farklı noktasında ise ‘Açık Alanlarda Sabah Sporu Etkinliği’ ile vatandaşların spor yapmaları ve güne zinde başlamaları sağlanıyor. Uzman spor eğitmenleri eşliğinde yapılan sabah sporları etkinliklerine yılda ortalama 90 bin İstanbulluya spor yaptırılıyor.

YILDA 3 BİN ÇOCUK İBB’NİN YAZ SPOR OKULUNA GELİYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen sayısız spor hizmetlerinden bir diğeri ise Yaz Spor Okulları programı.  Bu proje kapsamında her yıl yaz aylarında düzenlenen Yaz Spor Okullarında 3000 çocuk sporla tanışıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde spor yapan çocuklar yeteneklerini keşfetme imkânı buluyor.

AMATÖR SPORA 12 YILDA 30 MİLYON TL DESTEK

İstanbul halkına spor yapma alışkanlığı kazandırmayı ilke edinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi amatör spora verdiği destekle Türk sporunun kalkınmasında önemli rol oynuyor. Her yıl 1000’i aşkın Amatör Spor Kulübüne ve 1.000’i aşkın okula spor malzemesi desteği veriliyor. 12 yılda sağlanan 30 milyon TL değerindeki spor malzemeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi amatör sporcular ve öğrencilerin spor yapabilmeleri için tüm imkânlarını seferber ediyor.

İSTANBUL DEV ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’un Spor Başkenti unvanını almasında önemli katkısı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 12 yılda dev organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Şampiyonlar Ligi Finali, UEFA Kupası Finali, Basketbol Dünya Şampiyonası, Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası, Extreme Sailing, Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası, Moto CP, İstanbul Maratonu, Final Four, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, WTA Tenis Cup, Dünya Güreş Şampiyonası, Kıtalararası Yüzme Yarışları, Air Race Yarışları, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Yarışları, Dünya Kürek Şampiyonası gibi yüzlerce uluslararası dev organizasyonları İstanbul’a taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binlerce sporcuyu kentte ağırlıyor.

FİNAL FOUR 2017’DE İSTANBUL’DA

2012 senesinde Avrupa Ligi Dörtlü Finali’ne ev sahipliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında da Euroleague Final Four'a ikinci defa ev sahipliği yapacak. Sezonun en iyi 4 takımı, 19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında şampiyon olmak için Sinan Erdem Spor Salonu’nda mücadele verecek.

180 OKULA 180 SPOR SALONU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla okul bahçelerine spor salonları yapılarak öğrencilerin beden eğitimi dersleri verimli geçirmesi sağlanıyor. İBB şu ana kadar 180 okul bahçesine spor salonu yaptı. Genç yaşta keşfedilen öğrenciler Türk sporuna katkı sağlıyor. Okul Spor Salonları ders saatleri dışında ve hafta sonları amatör sporcular ile vatandaşlara spor yapma imkânı sağlıyor. Okul Spor Salonları hizmetlerinden her yıl ortalama 3 milyon kişi faydalanıyor.

10 BİN ÇOCUĞA FUTBOL EĞİTİMİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk futboluna çok önemli alt yapı hizmeti sunuyor.  ‘Futbol Oynamayan Çocuk Kalmayacak’ sloganı ile 4.’sü düzenlenen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi ile 10 bin çocuğa ulaşıldı. Uzman futbol eğitmenleri eşliğinde kamplarda eğitim alan çocuklar arasından yetenekli olan 119 çocuk Başakşehir Futbol Kulübü başta olmak üzere futbol kulüplerinin alt yapılarına kazandırıldı. Böylece çocuk yaşta keşfedilen çocuklar Türk futbolu için ter dökmeye başladı.

DÜNYA’NIN EN BÜYÜK İZCİLİK HİZMETİ: 12 YILDA 170 BİN İZCİ

İBB izcilik faaliyetleriyle de dünya markası konumunda. Dünyanın en büyük ve kapsamlı izcilik etkinliği İstanbul’da yapılıyor. Türkiye İzcilik Federasyonu ile ortak düzenlenen izcilik faaliyetlerinde her yıl ortalama 15 bin izci yetiştiriliyor. İBB Ümraniye İzci Kampında izcilik eğitimleri gören çocuklar çeşitli eğitimler alıyorlar. Başkan Kadir Topbaş’ın çok önem verdiği izcilik faaliyetlerinde bugüne kadar yaklaşık 170 bin izci eğitim aldı.

12 YILDA 350 SPOR ORGANİZASYONU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ev sahipliğinde gerçekleşen her yıl ulusal ve uluslararası 45 spor organizasyonuna lojistik destek veriyor. 12 yılda toplam 350 ulusal ve uluslararası organizasyonda 100 bin sporcuya ev sahipliği yapıldı.

İSTANBULLULAR MARATONU ÇOK SEVDİ

Ayrıca dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olan, ‘Altın Kategori’de koşulan ve dünyadaki ilk altı majör maratonun arasında yer alması hedeflenen İstanbul Maratonu’nun Halk Yürüyüşü etabına elitler kategorisine 150 bin kişi katılım gösteriyor.

ÜCRETSİZ SPOR HİZMETİNDEN NASIL YARARLANIRIM?

Ücretsiz spor imkânından faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle yapması gereken www.spor.istanbul adresine girerek ön kayıt formunu doldurmak. Ardından kayıt için gerekli sağlık raporlarını alıp, ikamet ettiği noktaya en yakın tesise giderek rezervasyondan kayıt işlemi gerçekleştirilebilir. Vatandaşlar 15 TL’lik kayıt ücreti karşılığında 2 ay boyunca ücretsiz spor hizmeti alabiliyor.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER