İBBCepTrafik ile anlık trafik bilgisine, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden ulaşın

İBB Cep Trafik Android İBBCepTrafik ile anlık trafik bilgisine, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden ulaşın İstanbullular artık android işletim sistemli cep telefonlarıyla da trafiği anında görebiliyor.

İBBCepTrafik ile anlık trafik bilgisine, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden ulaşın


İBB Cep Trafik uygulaması android versiyonu istanbulluların hizmetinde. Android kullanıcılarının merakla beklediği uygulama tüm android 1.5 ve üstü versiyonlu cihazlarda çalışabiliyor. Böylece sayıları her geçen gün artan android kullanıcıları telefonlarını kullanarak günün her saatinde anlık trafik bilgisine kolayca ulaşabilecek. İşletim sisteminin özelliklerine uygun olarak geliştirilen bu versiyonda android için özel olarak geliştirilen vektörel bir harita altyapısı kullanılıyor. Uygulama, harita bilgisi için internete ihtiyaç duymadan istanbul haritasını hızlı bir şekilde kullanıcılara sunabiliyor.

İBBCepTrafik ile anlık trafik bilgisine ulaşmak için tıkla

Bu uygulama ile Android kullanıcıları İBB Cep Trafik’in diğer versiyonlarında olduğu gibi trafik görüntülerini canlı izleyebilir ve trafik ölçüm sensörleri ile hazırlanan Trafik Yoğunluk Haritası’ndan yol durum bilgilerini alabilirler. Anlık kaza ve yol durumunu etkileyen bilgiler uygulamada bulunan duyurular modülü üzerinden görülebilir, bununla birlikte İstanbul içerisinde seçilen iki nokta arasındaki tahmini seyahat süresi de görülebilmekte, istenirse bir alarm kurulup belirlenen güzergahdaki seyahat süresi belirli bir değere geldiğinde (örneğin 20 dk) otomatik olarak uygulamanın sesli uyarı vermesi sağlanabilmektedir. Böylece İBB Cep Trafik kullanıcıları en uygun zamanda yola çıkabilirler. Ayrıca uygulama telefondaki gps alıcısını kullanarak yoğunluk haritası üzerinde bulunduğunuz konumu işaretleyebilmektedir.

Telefonunuzun mesaj bölümünden “Trafik” yazıp 1530’a göndererek veya doğrudan //tkm.ibb.gov.tr/ibbtrafik.apk adresinden uygulamayı cep telefonunuza yükleyebilirsiniz.

       

  İBBCepTrafik ile anlık trafik bilgisine, her zaman ve her yerden ulaşın!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olan İBBCepTrafik ile, anlık trafik durum bilgisine, dilediğiniz an, dilediğiniz yerden ulaşabilirsiniz.

Trafik ve yol bilgilerine, seyahat öncesinde sahip olma imkânı tanıyan İBBCepTrafik uygulaması ile, sürücü ve yolcular, cep telefonlarını kullanarak, günün her saatinde anlık trafik durum bilgilerine ulaşabilmektedir. İstanbul kent genelindeki yolculuklara rehberlik eden ve trafik yoğunluğuna göre alternatif güzergah sunulan programda, kullanıcılar cep telefonları ile, 300 noktadaki trafik görüntülerini canlı olarak izleyebilir ve 360 adet trafik ölçüm dedektörü ile hazırlanan Trafik Yoğunluk Haritası’ndan, yoğunluk bilgilerini alabilirler. Bununla birlikte, İstanbul içinde seçilen iki nokta arasındaki tahmini seyahat süresi tespiti de, İBBCeptrafik ile hizmete sunulan diğer bir uygulamadır.

Erişim kolaylığı bulunan ve tüm operatörlerin şebekelerinde çalışabilen uygulama, //tkm.ibb.gov.tr adresinden de takip edilebilen, trafiğe ait birçok bilginin size daha kolay şekilde ulaşmasını sağlayan mobil bir hizmettir. İBBCepTrafik’i cep telefonunuza indirmek için, cihazınızın java destekli olması gerekmektedir. Telefonunuzun mesaj bölümüne “Trafik” yazıp 1530’a göndererek uygulamayı cep telefonunuza yükleyebilirsiniz.


Uygulamanın Kullanımı


İBBCepTrafik uygulamasının, telefonunuza kurulumundan sonra, kolay kullanımlı menüsü sayesinde yapmak istediğiniz işlemi bir kaç tuşa basarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Programın ana menüsünden Trafik Kameraları,Yoğunluk Haritası ya da Seyahat Süresi uygulamalarından istediğiniz birini seçtikten sonra, İstanbul haritası üzerinde telefonunuzun yön tuşlarıyla gezerek istediğiniz noktayı kolayca seçebilir, o noktadaki görüntü ya da bilgilere ulaşabilirsiniz. İBBCepTrafik uygulamasına ilişkin planlanan diğer bir proje, trafiği olumsuz yönde etkileyen durumların (trafik kazası, yol çalışması vb.) bilgi mesaj olarak ekranda görüntülenmesidir.

İBBCepTrafik, Java MIDP 2.0 destekleyen cihazların birçoğunda çalışmaktadır. Ayrıca Türkiye ve dünyadaki tüm operatörlerin şebekelerinde çalışan bir uygulamadır. Turkcell, Vodafone ve Avea kullanıcıları bu uygulamadan faydalanabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER