İBB, KISITLAMADA HİZMETLERİYLE İSTANBULLULARIN YANINDA

İBB, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bu hafta sonu, 20 bin personeliyle İstanbul’a hizmet vermeyi sürdürecek.

İBB, KISITLAMADA HİZMETLERİYLE İSTANBULLULARIN YANINDA
 İBB, KISITLAMADA HİZMETLERİYLE İSTANBULLULARIN YANINDA

İBB, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bu hafta sonu, 20 bin personeliyle İstanbul’a hizmet vermeyi sürdürecek. Otobüs, metro ve vapurlar, görevliler ve sağlık personeli için hizmet vermeye devam edecek.

Şehir genelindeki bakım işleri ve projeler sürdürülecek. Hızır Acil, itfaiye, zabıta ile 153 Çağrı Merkezi de görev başında olacak. İSKİ, cadde ve meydanların boşalmasını fırsat bilerek, önemli yatırımları tamamlamak için çalışma başlatacak. Şehir genelinde bozuk yollar asfaltlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 Aralık Cumartesi ve 6 Aralık Pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağında birçok hizmetiyle İstanbulluların yanında olacak. Hafta sonu, her bir gün 20 bin personeliyle İstanbul’a hizmet vermeyi sürdürecek olan İBB, sağlık çalışanları ve zorunlu hizmet gören vatandaşlara yönelik olarak toplu ulaşımda seferlere devam edecek.


TOPLU ULAŞIM ÇALIŞACAK


İETT; hafta sonunda toplam 3 bin 200 araçla 28 bin sefer düzenleyecek. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde İETT’ye bağlı tüm toplu taşıma araçları kendi hatlarında hizmet vermeye devam edecek. Her bir hatta mümkün olan en az sefer aralığı ile çalışılacak. Hastane bölgelerine ek seferler düzenlenecek. Cumartesi ve Pazar günlerinin her birinde bin 600 araç ile 14 bin sefer yapacak. Filoda yedek araçlar bekletilerek yoğunluk yaşanan noktalara kaydırılacak.


Metrobüs hattında kısıtlama boyunca sabah 06.00 ile 22.00 arasında 34G hattında 3 dakikada 1,34BZ hattında 10 dakikada bir sefer düzenlenecek. Saat 22.00 ile 06.00 arasında ise 10 dakikada 1 sefer düzenlenecek. Ayrıca hatta yedek araçlar bekletilerek anlık yoğunluklara müdahale edilecek. Hafta sonu, toplam 4.096 personelle hizmet verilecek.


Raylı sistemler, 06.00-24.00 saatleri arasında 15 dk. sefer sıklığı ile çalışacak ve 1.468 personel görev alacak. Hafta sonu sefer yapılacak hatlar şunlar: M1A Yenikapı-Ataköy/Şirinevler, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir, M4 Kadıköy-Kartal, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey, T1 Kabataş-Bağcılar, T4 Topkapı-Mescid-i Selam.


ŞEHİR HATLARI vapurları, uzun ve kısa Boğaz turları dışında, İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı dahil olmak üzere tüm seferleri sürdürecek. Toplam 14 hatta, 909 sefer gerçekleştirecek. 63 gemiyle Cumartesi günü 41, Pazar günü 35 iskelede ve toplam 737 personelle deniz ulaşımı ihtiyacı karşılanmaya devam edecek. Vapur sefer saatlerine www.sehirhatlari.istanbul adresinden ulaşılabilir.


SAĞLIK VE CENAZE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK


İBB Sağlık Daire Başkanlığı; 453 personelle hasta sevk ve refakat, araç sevk ve lojistik, darülaceze, evsiz vatandaşlara hizmet ile Tuzla Bahar Sitesi yönetimini sürdürecek. Cenaze hizmetlerinde 2060 personel ve din görevlisi yer alacak, 332 araç kullanılacak.


İBB iştiraki İSPER AŞ de Hızır Acil, Adalar İETT, Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri, İSMEK, Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu, Sosyal Hizmetler, İşletmeler Müdürlüğü, İSKİ, Kadın ve Aileye Yönelik Hizmetler, Kentsel Dönüşüm, Halkla İlişkiler, Hal Müdürlüğü, Evde Sağlık, Engellilere Yönelik Hizmetler, Darülaceze, Çocuk Etkinlikleri ve Cenaze Hizmetleri projelerinde 4.300 personelle İstanbul’un hizmetinde olacak.


İSKİ YATIRIMLARA HIZ VERECEK


İBB’nin bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü; su arıtma ve atıksu istasyonları ile tesislerin güvenliği ve devam eden yatırımlar için 6.241 personelle kısıtlama günlerinde su sıkıntısı yaşanmaması için çalışacak.


İSKİ Genel Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağında ana arterlerin ve meydanların boş olmasından yararlanarak, İstanbul genelinde atık su, yağmur suyu, dere ıslahı ve içme suyu konularında 51 farklı noktada çalışma yapacak. Hafta sonu devam edecek işlerin bir kısmı şöyle:


Kadıköy Kurbağalıdere, Bakırköy Ayamama Deresi, Tuzla Tepeören Değirmendere Kolektör, Pendik Ömerli Arıtma Tesisi İçi Arıtma ve İsale Hattı, Avcılar Şahintepe Depo ve Terfi Merkezi, Büyükçekmece Kemerdere, Silivri Orman Yolu İsale Hattı, Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi Şebeke Hattı, Başakşehir Şamlar Mevkii İsale Hattı, Kağıthane Su İsale ve Kanalizasyon Binası, Üsküdar Bulgurlu İçme Suyu Deposu Rehabilitasyonu, Üsküdar Küçükçamlıca Su Deposu Rehabilitasyonu, Bahçelievler Şirinevler Kavşağı, Avcılar Bağlariçi Caddesi, Bakırköy Karabal Deresi, Başakşehir Muratdere Caddesi, Bayrampaşa Esenler Caddesi, Büyükçekmece Albatros Sahili, Esenyurt Bağdat Caddesi, Küçükçekmece Güneşli Kavşağı, Eyüpsultan 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Beylikdüzü Küplüce – Gençlik ve Kanarya caddeleri, Ümraniye Tavukçuyolu Caddesi ve Bağlı Sokaklar, Üsküdar Alemdağ Caddesi, Üsküdar Dr. Fahri Atabey Caddesi, Beykoz Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Beykoz Riva Yolu Ali Bahadır Deresi Geçişi, Çekmeköy Köyiçi Deresi, Çekmeköy Beykoz Caddesi.


TEMİZLİK VE ATIK ÇALIŞMALARI SÜRECEK


Sokağa çıkma kısıtlamasında İstanbul genelindeki ana yollar, meydanlar, Marmaray ve metro giriş çıkışları, üst geçit - altgeçitler, otobüs peron/durakları, Bayrampaşa ve Ataşehir Hal, gasilhaneler, hastaneler, çeşitli kamu ve kuruluşları olmak üzere halkın toplu kullanım alanlarında mekanik yıkama, mekanik süpürme ve elle süpürme çalışmaları yapacak.


İSTAÇ AŞ, 2 günde 3.750 personel ile görev yapacak. Araçlar 505 defa göreve çıkacak. İki günde 89 futbol sahası büyüklüğündeki toplam 636 bin 500 m2 alan yıkanacak, 2.221 futbol sahası büyüklüğündeki 15 milyon 861 bin 872 m2 alan ise mekanik araçlarla süpürülerek temizlenecek.

Yasak süresince Asya ve Avrupa yakasında yaklaşık 115 ton tıbbi atık, 57 araçla toplanacak ve bertaraf edilecek. İSTAÇ’ın deniz hizmetleri birimi de Gemilerden Atık Alım, Atık Kabul ve Geri Kazanım ve Yüzey Temizlik işlerini yürütecek. Asya ve Avrupa Kıyı Temizlik Ekibi ise rutin çalışmalarının yanında acil durumlar için de aktif olarak görev alacak. Hafriyat atıkları da toplanacak.


BOZUK YOLLAR ASFALTLANACAK


İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Bakanlığı, hafta sonu şehir genelinde yol bakımı, asfaltlama, altyapı ve kaldırım düzenleme çalışmalarını 1.200 personelle yürütecek. İki günde İstanbul’a toplam 8 bin ton asfalt dökülecek. İSTON, bu işler kapsamında şehir şantiyelerinde ve üretim tesislerinde 1.184 kişi ile çalışmalarını sürdürecek. İSFALT da 239 personeliyle bu işlere destek verecek.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü levha ekibi 35 kişi ile, sinyal ekibi 15 kişi ile sahada olacak. Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim birimi ise 30 kişiile servis, minibüs, dolmuş ve taksileri denetleyecek. 17 kişi UYM’de, 6 kişi tünel işletim merkezinde, 7 kişi EDS merkezinse görev yapacak.


ŞANTİYELER DURMAYACAK


İBB Fen İşleri Daire Başkalığı, hafta sonu toplam 114 şantiyede yol, kavşak, altyapı, tesis, çevre düzenlemesi çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Şantiyelerde toplam 3.572 kişi çalışacak. Yapılan işleri bazıları şunlar:

Fikirtepe Kavşağı, Üsküdar Bosna Bulvarı-Küçüksu Arası Bağlantı Yolu, Zeytiburnu Mithatpaşa Tramvay Durağı Yaya Üst Geçidi, Silivri Devlet Hastanesi Yaya Üst Geçidinin Engelli Erişimine Uygun Olarak Yeniden Yapılması, Beylikdüzü İlçesi Ambarlı - Limanyolu Caddesi Kesişimi Yol Kavşak, Maltepe, Başıbüyük - Samandıra Arası Yol Kavşak ve Ortak Altyapısı, Ataşehir İçerenköy Mahallesi Camii İnşaatı, Bağcılar Meydan Düzenleme ve Zeminaltı Otopark Tamamlama İnşaatı, Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi Ve Zeminaltı Otoparkı, Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi Ve Zeminaltı Otoparkı, Başakşehir Ata Sporları Merkezi, Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonu, Beyoğlu Okçuluk Müzesi, Beyoğlu Okmeydanı Baruthane Binası Restorasyonu, Davutpaşa Medresesi Avlu ve Çevre Düzenlemesi, Kadıköy Gazhane Binaları Restorasyonu.


ACİL YARDIM VE DESTEK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

İtfaiye Daire Başkalığı, 2.825 personel ve 1.417 araçla İstanbulluları hafta sonu oluşabilecek afetlere karşı koruyacak. Zabıta Daire Başkanlığı, 1.180 memur 137 araçla emniyet güçlerine destek verecek. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ise 7.455 çalışanı ve 1.962 araçla lojistik ve güvenlik hizmetlerini yürütecek.


İŞTİRAKLER DE GÖREV BAŞINDA OLACAK


İSTABUL ULAŞIM, 
toplam 107 hatta otobüs (erguvan) seferleri düzenleyerek İETT’ye destek verecek.
HALK EKMEK, 2 günlük sokağa çıkma yasağının 1. günü İstanbul Halk Ekmek olarak 3 fabrika 520 büfe ve 1406 görevli personel ile tam kapasitede çalışmaya devam edecek. 6 Aralık Pazar günü ekmek üretimi yapılmayacak ve büfeler kapalı olacak.

İGDAŞ, 7/24 Acil Müdahale, çağrı merkezi ve lojistik (Ulaşım, temizlik, yemek vs) alanlarında, 48 saat boyunca vardiyalı olarak toplam 2.578 personelle hizmet vermeye devam edecek. 7/24 Acil Müdahale ekipleri doğalgaz kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılacak.

BELTUR, sağlık çalışanları ve hasta yakınlarına hizmet vermek amacıyla 40 hastanede 350 personel ile hizmet vermeye devam edecek.

İSTGÜVEN, 944 lokasyonda ortalama 4500 özel güvenlik görevlisi ile Pazartesi sabahına kadar görev yapacak.

HAMİDİYE-GÜVEN SU, Üretim ve sevkiyatlar plana uygun olarak devam edecek. 191 bayi, 628 araç ve 820 personel ile çalışmalar sürdürülecek.

İSPARK, bazı açık, katlı ve zemin altı otoparklar, Alibeyköy Cep Otogarı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, İstinye ve Tarabya Marina, Bayrampaşa Sebze-Meyve Hali ve Kozyatağı Sebze-Meyve Hali olmak üzere, toplamda 567 personel görevli olacak.

İSTTELKOM, İBB’nin tüm iletişim sistemlerinin kesintisiz sürdürülmesi adına Veri Merkezi hizmetlerinde 8, TELSİZ hizmetlerinde 4, WİFİ hizmetlerinde 16, BT hizmetlerinde 2 ve altyapı hizmetlerinde 87 olmak üzere toplam 117 teknik uzman personel görev alacak.

AĞAÇ AŞ, İstanbul’un yeşil alanlarının bakımını yapan, kışlık çiçeklerini diken, bu mevsimde toprakla buluşması gereken lale ve sümbül soğanlarını toprakla buluşturacak. 3.447 personel ve 350 araçla, İstanbullulara hizmet verilecek.

İSBAK, 90 personelle İstanbul genelindeki trafik ışıkları, elektronik levhaların bakım ve onarımını sürdürmeye devam edecek.

BELBİM, 33 personel ile İstanbulkart hizmetlerini yürütecek.

UGETAM, İSKİ Çelik Boru ve HDPE Boru Kaynaklarının NDT Kontrolleri ile asansör, yürüyen merdiven / bant muayeneleri işlerinde toplam 11 personel görevli olacak.

İSTYÖN, Gürpınar Su Ürünleri Hali ve Kadıköy Salı Pazarında 64 personel ile hizmet verilecek. Beyaz Masa Alo 153 Çağrı Merkezi de sokağa çıkma yasağında 729 personel 24 saat görev yapacak. 61 araç ve 122 personel ile İstanbul Hak Süt dağıtımı devam edecek.

ENERJİ AŞ, toplam 107 personel ile akaryakıt, tanker ve aydınlatma hizmeti sunacak.

BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ, İstanbul’un kritik noktalarında temizlik ve bakım onarım hizmetlerine destek verecek. 418 lokasyonda 2.671 kişi çalışacak.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109