İBB, EĞİTİM YARDIMLARI SONUÇLARI AÇIKLANDI

İBB, üniversite eğitim yardımlarını almaya hak kazanan öğrencilerin isim listesini açıkladı.

İBB, EĞİTİM YARDIMLARI SONUÇLARI AÇIKLANDI
İBB, EĞİTİM YARDIMLARI SONUÇLARI AÇIKLANDI

İBB, üniversite eğitim yardımlarını almaya hak kazanan öğrencilerin isim listesini açıkladı. Üç dönemde verilecek yardımların ilki, Aralık ayında ödenecek. Yardımlardan 30 bin üniversite öğrencisi yararlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kreş ve Halksüt projelerinin ardından seçim döneminde verdiği sözlerden birini daha yerine getiriyor. İhtiyaç sahipliği veya ailevi durum kriterlerine göre belirlenen üniversiteli gençlere eğitim yardımı veriliyor. Yardımı almaya hak kazanan 30 bin gencin isim listesi açıklandı. Asil listede bulunan öğrenciler, belgelerini 28 Kasım Perşembe - 3 Aralık Salı günleri arasında teslim edecek. Sürecin tamamlanmasının ardından 12 Aralık Perşembe - 13 Aralık Cuma günleri ilk ödemeler yapılacak.

ŞEFFAF VE ADİL BİR SÜREÇ

18 Kasım'da gencuniversiteli.ibb.istanbul sitesi üzerinden alınmaya başlanan başvurular, 24 Kasım günü sona erdi.Başvuruda bulunan 108 bin 528 öğrenci adil ve titiz bir değerlendirme sürecinden geçti. Buna göre; öğrencinin ihtiyaç sahibi olma durumunun yanı sıra kendisinde veya ailesinde engellik durumu, aile kişi sayısı, ailedeki öğrenci sayısı, ebeveyn vefatı-boşanma bilgileri gibi kriterler de dikkate alındı.Eğitim yardımı almaya hak kazananlar, başvuranlar arasında puantaj sistemi ile sıralama yapılarak belirlendi.

Hak sahiplerinin isimleri, 27 Kasım saat 22.00'den itibaren aynı web sitesi üzerinden şeffaf bir şekilde paylaşıldı.

"BÜYÜK BİR ADIM"

İBB eğitim yardımlarını değerlendiren İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ahmet Samak,eğitim yardımlarının yeniden başlamasının çok güzel bir haber olduğunu belirterek şöyle dedi: "Öğrencilere yönelik eğitim yardımlarının yeniden başlaması diğer şehirleri de teşvik edebilir. Bu açıdan büyük bir adım olarak görüyorum."

Konuya ilişkin görüşlerini belirten İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ahmet Can Alanç ise kendi kriterlerinin uyuşamamasından dolayı hak sahibi olamadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim yardımının yeniden başlamasını öğrenciler açısından hem maddi hem de manevi anlamda olumlu buluyorum. Abonman ücretlerinin düşmesi gibi bu da öğrenciler için çok güzel bir gelişme. Yardımı almaya hak kazanan arkadaşlarıma hiç kuşkusuz faydası olacaktır."

ÜÇ DÖNEMDE ÖDENECEK

Toplam 3 bin 200 TL olarak belirlenen yardımların ilk taksidi olan bin 200 TL, 12-13 Aralık tarihlerinde ödenecek.Diğer taksitler ise Şubat'ta 1000 TL, Mayıs'ta da 1000 TL olarak verilecek.

İBB, 2020-2021 yılı için daha çok öğrenciye, daha yüksek miktarda eğitim yardımı yapabilmek için hazırlıklara da şimdiden başladı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109