İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasına ikinci kez kavuştu.

İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den saat tam 17.30'da mazbatasını aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasına ikinci kez kavuştu.
 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasına ikinci kez kavuştu.

İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den saat tam 17.30'da mazbatasını aldı.

Mazbatasını aldı kuruldan izin istedi: Saraçhane'de vazifelerimiz var. Müsaadelerinizi isteyelim!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasına ikinci kez kavuştu. İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den saat tam 17.30'da mazbatasını aldı. Daha sonra heyet, mazbata ile toplu fotoğraf çektirdi. Bu sırada İmamoğlu, ''Mazbata çıkıyor mu'' diyerek espri yaptı. İmamoğlu, fotoğraf çekiminin ardından, ''Saraçhane'de vazifelerimiz var. Müsaadelerinizi isteyelim'' diyerek izin istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'taki seçimi yaklaşık 13 bin oy fakla kazandıktan 17 gün sonra, 17 Nisan'da mazbatasına kavuştu. 6 Mayıs'ta YSK'nın ''İBB seçimlerinin yenilenmesi'' kararı üzerine İmamoğlu'nun mazbatası elinden alındı. İmamoğlu, 23 Haziran'da yenilenen seçimi, yaklaşık 806 bin oy farkla yeniden kazandı. İmamoğlu, mazbatasına bu kez seçimden 4 sonra kavuştu. İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na, 17.19'da ulaştı. İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Mehmet Selim İmamoğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Muharrem Erkek, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu eşlik etti.

''ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN''

İmamoğlu, 17 Nisan'da C Kapısı'ndan izdiham eşliğinde girdiği seçim kuruluna, bugün hakim-savcıların giriş-çıkış yaptığı A Kapısı'ndan giriş yaptı. Tüm güvenlik görevlileriyle tek tek tokalaşan İmamoğlu, 17.23'te İl Seçim Kurulu'na ulaştı. İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner ile tokalaşan İmamoğlu, bir süre önce kalp krizi geçiren hakime geçmiş olsun dileklerini iletti. İmamoğlu, kendisine ''Hayırlı olsun'' dileklerini ileten kurulun diğer üyelerine de teşekkür etti. Başkan Öner de mazbata tesliminden önce İmamoğlu'nu tebrik etti. Tebrikleri aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, ''Başkanlığımın şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul, Türkiye'mizin en büyük kenti ve lokomotifi. Avrupa'nın da en büyük kenti. Umarım, en hayırlı, en doğru, en güzel işleri yapacağımız bir 5 yılı hep birlikte yaşarız" dedi.

''SEÇİM EN BÜYÜK TEMİNAT GÜNÜ''

Seçimde görev alan il, ilçe seçim kurulu üyeleri ile sandık başkanları, üyeleri ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür eden İmamoğlu, "Demokrasinin en ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi en sağlıklı şekilde tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasına büyük katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Umuyorum, Türkiye'miz her zaman demokrasiyi en üst seviyede yaşayan, seçimleri her zaman en sağlıklı şekilde geçiren nice güzel seçimlere dair temennimi belirtmek istiyorum. Seçim gerçekten en büyük teminat günü. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Çoğunluğunu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevi alıyorum. Bu bize kamu yönetiminde ya da yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır. Bu mesajı İstanbul'un şehremini olarak taşımaktan onur duyacağımı, bu konuda gerekeni yapacağımı ilk mesajım olarak paylaşmak isterim" şeklinde konuştu.

GAZETECİLERLE TOPLU FOTOĞRAFI CANAN KAFTANCIOĞLU ÇEKTİ

İmamoğlu, mazbatasını Başkan Öner'den tam 17.30'da aldı. Daha sonra heyet, mazbata ile toplu fotoğraf çektirdi. Bu sırada İmamoğlu, ''Mazbata çıkıyor mu'' diyerek espri yaptı. İmamoğlu, fotoğraf çekiminin ardından, ''Saraçhane'de vazifelerimiz var. Müsaadelerinizi isteyelim'' diyerek izin istedi. İmamoğlu, seçim kurulu üyeleri ile fotoğraf çektirdikten sonra elinde mazbatasıyla adliye avlusunda kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Adliye çıkışında da gazeteciler İmamoğlu'nun yolunu kesti ve mazbata ile toplu fotoğraf talep etti. Gazeteciler, daha sonra kendileri de İmamoğlu ile anı fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu'nun basınla toplu fotoğrafını Canan Kaftancıoğlu çekti.

ELİNDE MAZBATAYLA HALKI SELAMLADI

Konvoy, daha sonra Saraçhane'ye doğru yola çıktı. 18.20'de Saraçhane'deki İBB merkez binasına ulaşan İmamoğlu, elinde mazbatayla vatandaşları selamladı. Bu sırada alandaki coşku zirve yaptı. İmamoğlu'nu İBB'ye girişinde, ''Her şey çok güzel olacak'' sloganının yaratıcısı Berkay karşıladı. İmamoğlu, 18.22'de makam odasına çıktı ve yerine vekalet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. İmamoğlu'nu makam odasında annesi Hava ve babası Hasan İmamoğlu ile birlikte kız kardeşi eşlik etti. İmamoğlu, saatler 18.28'i gösterdiğinde mührü Vali Yerlikaya'dan teslim aldı. Vali Yerlikaya, 7 Mayıs'tan bu yana vekaleten yürüttüğü İBB Başkanlığı'nı İmamoğlu'na devrettiğini belirterek, "
Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içerisinde birlikte çalıştığımız, Büyükşehir Belediyesi ailesine, tüm İstanbullu hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

''İSTANBUL'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK KUTSAL BİR GÖREV''

İBB Başkanlık mührünü ikinci kez devralan İmamoğlu da "Elbette ki böyle kadim bir kentin belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor, hissediyor. Ama bunu şu anda en fazla hisseden kişi benim. Allah, mahcup etmesin. Umuyorum, bu şehre tarihine, maneviyatına bütün geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğruları yapmaya çalışacağım. Yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı diliyorum, istiyorum. Bu bir mücadele dönemi. Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'umuza hep beraber hizmet etme karakteriyle hareket edeceğine herkesin huzurunda elbette ki söz veriyorum" şeklinde konuştu. İmamoğlu, herkesle uyum içinde çalışacağını ifade ederek, kentin çok şeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Yerlikaya, başkanlık mührünü İmamoğlu'na teslim etti. Valinin ayrılmasının ardından, İmamoğlu, makam odasında tebrikleri kabul etti. İmamoğlu, ailesiyle, partililerle ve çalışma arkadaşlarıyla anı fotoğrafları çektirdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109