Göztepe Parkına Cami Yerine Metro Yapılacak

5 yıl önce Göztepe Parkı’na cami yapılacak yere metro istasyonu yapılacak.

Göztepe Parkına Cami Yerine Metro Yapılacak
Göztepe Parkına Cami Yerine Metro Yapılacak

5 yıl önce Göztepe Parkı’na cami yapılacak yere metro istasyonu yapılacak.

 Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 5 yıl önce Göztepe Parkı’na cami yapacağını açıklaması üzerine Kadıköy Belediyesi’nin, “Oraya değil, buraya yapın” diyerek gösterdiği yer metro istasyonu olacak.
İBB bu alanı, yapımı planlanan Göztepe – Ataşehir – Ümraniye Metro Hattı’nın ilk istasyon durağı ve şaft alanı olarak kullanacak. İBB yetkilileri, Anadolu Yakası’nda sahil bandını Ümraniye’ye bağlayacak metro hattının “60. Yıl Parkı İstasyonu” olarak planlanan ilk istasyonun yapılacağı alandaki tenis kortlarının metro projesi bittikten sonra yeniden eski yerinde hizmet vereceğini söyledi. 


 Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu 

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye 13 kilometre uzunluğa sahip Metro Hattı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü’nün 2016/311079 KİK numaralı, yaklaşık maliyet 2.182.165.754,30 TL olan, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri yapım işi ihalesini, verdiği 2.469.924.400 TL teklifle Gülermak Ağır Sanayi – Nurol İnşaat ortak girişimi kazandı.

1)  Gülermak Ağır Sanayi – Nurol İnşaat 2.469.924.400
2) Doğuş İnşaat – Özaltın İnşaat – Yapı Merkezi İnşaat 2.479.926.974,78
3) Alsim Alarko – Cengiz İnşaat 2.502.188.926,00
4) Makyol İnş. – Astur İnş. – IC İçtaş İnş. – Kalyon İnş. 2.527.463.388, 39
5) Aga Enerji – Bayburt Grup – Özgün Yapı – Şenbay Madencilik
6) Dido-Ray Yapı – Golden Demir Çelik – İmaj Demiryolu – Mir Müşavirlik – Pers Yapı

2.3 milyar TL'ye mal olması beklenen Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi için bu ay bakanlığa başvuru yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi 13 kilometre civarında uzunluğa sahip olacak.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçiyor. Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi toplam 11 istasyondan oluşuyor.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesinin ilk durağı, Göztepe 60.Yıl Parkı olacak. Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi Ümraniye Kazım Karabekir İstasyonu'nda sona erecek.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesinin, Kadıköy-Kartal Hattı, Marmaray'la entegre olması planlanıyor. Ayrıca yapım halindeki Üsküdar-Çekmeköy hattı ile bağlantı sağlanacak.

13 kilometre uzunluğa sahip Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattıyla Ümraniye ve Göztepe arasını 19,5 dakikaya indirecek olan metro hattı  2.3 milyar TL yatırım bedeliyle hayata geçirilecek.

Toplam 11 istasyondan oluşacak metro hattının güzergahı ise şöyle olacak;

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı istasyonları;

- 60. Yıl Parkı

- Göztepe

- Sahray-ı Cedit

- Yeni Sahra

- Batı Ataşehir

- İstanbul Finans Merkezi

- Soyak Yenişehir

- Atakent

- Çarşı

- Hastane

- Kazım Karabekir

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER