Engellilere ücretsiz tedavi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliği'nin başlattığı projeyle, engelli hastaların ağız ve diş tedavisi gerçekleştiriliyor.

Engellilere ücretsiz tedavi
Engellilere ücretsiz tedavi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliği'nin başlattığı projeyle, engelli hastaların ağız ve diş tedavisi gerçekleştiriliyor.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliği'nin başlattığı proje kapsamında engelli hastalar, ağız ve diş sağlığı tedavsi oluyor. Tedavi için evinden alınan engelli vatandaşlar, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde ücretsiz olarak tedavi ediliyor.
 
Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çalışmamız kapsamında engelli hastalara tamamen ücretsiz bir şekilde bakılıyor. Ağız ve diş sağlığı problemi olmasına rağmen tedavi şansı bulamayan engelli hastalarımıza genel anestezi altında diş tedavisi hizmetleri imkanı sunuyor. Çalışma kapsamında tedavi ettiğimiz engelli çocukların gözlerini açıp bize gülümsemesini görmek bizim için büyük bir mutluluk. Bunun gibi pek çok güzel örneğe şahit olmak istiyoruz. Bu hizmet; zihinsel engelliler, kas kontrolü sağlanamayan bedensel özürlü hastalar, aşırı derece fobisi olan çocuklar ve yetişkinler ile lokal anesteziklere karşı alerjisi olanlar düşünülerek özel olarak geliştirildi” dedi.
 
Hedef engellilere yeterli sağlık hizmetini sunmak
 

Prof. Dr. İhsan Bakır, çalışmanın ortaya çıkış sebebini ise şöyle anlattı: "Engelli hastalar için bu tedavi büyük önem taşıyor. Maalesef engelliler yaşadıkları sağlık sorunları sebebiyle ağız ve diş sağlığını ihmal edebiliyorlar. Aileler ise bazen maddi kaygılardan bazen de nereye başvuracaklarını bilemedikleri için tedavi alma konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Türkiye'de her 7-8 aileden birinde engelli hasta var. Engelliler kendi başlarına ağız bakımı yapamıyorlar. Ayrıca sürekli ilaç kullanmaları ve beslenme şekilleri nedeniyle daha fazla diş ve diş eti problemi yaşıyorlar. Biz bu yaraya merhem olmak için bu çalışmayı başlattık.”

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER