Engelliler Spor Şöleni'ne 300 sporcu katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelliler Spor Şöleni’ne yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Engelliler Spor Şöleni'ne 300 sporcu katıldı
Engelliler Spor Şöleni'ne 300 sporcu katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelliler Spor Şöleni’ne yaklaşık 300 sporcu katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Engelliler Haftası” nedeniyle etkinliklerine devam ediyor. 
 
İBB ile Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelliler Spor Şöleni" atletizm, okçuluk ve bisiklet dallarında düzenlendi. İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen organizasyona İstanbul AK Parti Milletvekili Oktay Saral, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İBB Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İBBSK Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ozan Çetiner, Gençlik Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu ile engelli sporcular ve aileleri katıldı.
 
İBB tesisleri engelli sporcuların hizmetinde
 
Engelliler Spor Şöleni’nin açılışında konuşan İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, gençliğin gelişimi ve sporun toplumun her kesimine yayılması için çalıştıklarını belirtti. Engelli sporcular için yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Kep, “143 okul spor salonumuzu tüm vatandaşlarımızla birlikte engelli sporcularımızın hizmetine açtık” dedi.
 
3 branşta 290 sporcu katıldı
 
Protokol konuşmalarının ardından Engelliler Spor Şöleni özel sporcular dalında atletizmde 230, bedensel engelli okçuluk dalında 10, bisiklette 50 olmak üzere toplamda 290 sporcunun katılımıyla düzenlendi. Renkli görüntülere de sahne olan spor şöleni rekabetin aksine sporcular arasında kaynaşma havasında geçti.
 
Yüzmedeki dereceler umut verdi
 
“Engelliler Haftası” dolayısıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yer alan 55 okuldan 120 bedensel Engelli, 30 özel ve 20 görme engelli toplam 170 sporcunun katılımıyla yüzme yarışları düzenlenmişti. Kazanmak kadar katılımının önem kazandığı organizasyona Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Muhammet Aydın, Ali Şiroğlu gibi ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarıyla temsil eden milli sporcuların, kendi kategorilerinde sergiledikleri performans ve elde ettikleri dereceler, engelli sporunun geleceği adına umut verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER