En iyi komşu benim komşum

“17 Kasım Dünya Komşular Haftası"nı “En iyi komşu benim komşum” diyerek İstanbul'da 39 ilçede ekipleriyle birlikte yaşatıyor.

En iyi komşu benim komşum
En iyi komşu benim komşum

 “17 Kasım Dünya Komşular Haftası"nı “En iyi komşu benim komşum” diyerek İstanbul'da 39 ilçede ekipleriyle birlikte yaşatıyor.

 “17 Kasım Dünya Komşular Haftası"nı “En iyi komşu benim komşum” diyerek 39 ilçede ekipleriyle birlikte yaşatan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Bu geleneğimiz bin yıldır Anadolu’da sürmektedir. Son zamanlarda unutulmaya yüz tutsada bizler bunu daha güçlü bir şekilde yaşatmaya kararlıyız. İnşallah önümüzdeki senelerde bunu daha ses getirecek bir şekilde yaşatacağız.”



AK Kadınlar bin yıllık geleneği yaşatıyor

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, “17 Kasım Dünya Komşular Haftası"nı unutmadı.  Başkan İffet Polat’ın öncülüğünde “En iyi komşu benim komşum”  temasıyla 39 ilçede mahalle mahalle gezen kadın kolları ekipleri, unutulmaya yüz tutmuş bin yıllık Anadolu geleneğimizi bin kapı çalıp tencereyle tarhana çorbası ikram ederek yaşattılar. Öncesinde hazırlıkları yapan ve komşusunu yeniden hatırlamanın heyecanıyla sahaya inen kadın kolları ekipleri önemli bir etkinliğe daha imza atmış oldu.



BAŞKAN POLAT’TA KOMŞUSUNA TARHANA ÇORBASI İKRAM ETTİ

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerif’inden yola çıkan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Bir tas çorba bir dilim ekmek, gönül kapıları kurar nice kapılara.. diyerek böyle anlamlı bir organizasyona liderlik etti. Başkan Polat, 39 İlçede aynı anda yapılan çalışmaya kendisi de destek verip Ümraniye Esenevler Mahallesi’ndeki komşusu Sibel hanımın kapısını çalarak tencereyle tarhana çorbası ikram etti. Burada kendisine İl Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanı Hüsniye Şahin ile Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin eşlik etti.

 “PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİS-İ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÖRNEKTİR”

Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Polat, “Bu geleneğimiz bin yıldır Anadolu’da sürmektedir. Son zamanlarda unutulmaya yüz tutsada bizler bunu daha güçlü bir şekilde yaşatmaya kararlıyız. İnşallah önümüzdeki senelerde bunu daha ses getirecek bir şekilde yaşatacağız. Peygamber Efendimizin Hadis-i bizim için önemli bir örnektir. Bizde bu inançla 40 komşumuzdan kendimizi sorumlu tutmaya özen gösteriyoruz. Ben bin yıllık geleneğimizi bin kapı çalarak komşularının rızasını alan başta il kadın kolları yönetimimizdeki arkadaşlarımız ile ilçe kadın kolları başkanlarım olmak üzere 39 ilçedeki tüm kadın kolları ekiplerimi tebrik ediyorum.” dedi.



Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER