“Ebru Sanatı Resim Sergisi” Ümraniye'de açıldı.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen Renkli Eller Projesi Ebru Sanatı Eserleri Sergisi İstanbul'da açıldı.

“Ebru Sanatı Resim Sergisi” Ümraniye'de açıldı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın desteği ile Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Renkli Eller” projesi kapsamında Ümraniye`deki Haldun Alagaş Spor ve Kültür Kompleksi’nde düzenlenen “Ebru Sanatı Resim Sergisi” açıldı.

Serginin açılışına; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

BAĞIŞ: AB SÜRECİ; GELENEĞİN GELECEĞE TAŞINMASIDIR
AB sürecinin artık sadece fasıl açıp kapamakla ilgili olmadığına işaret eden Bağış, bugün yılda ortalama 45-50 bin gencin AB fonlarıyla Avrupa`ya eğitime gittiğini, AB fonlarıyla meslek edindirme konusunda destekler sağlandığını, AB sürecinin gerçek anlamının bu olduğunu aktardı.

Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil`in Bosna Hersek`te gençlere ebru öğretmesinin, gelenekleri geleceğe taşıma konusunda kararlılığı gösterdiğini söyleyen Bağış, “AB süreci geleneğin geleceğe taşınmasıdır. Bireyi önemseyen, bireyin gücünü, şeffaflığını, demokratik haklarını artıran bir süreçtir” dedi.

TÜRKİYE ARTIK KENDİ HAYALLERİNİ KURABİLİYOR
Litvanya`da da hükümetin desteğiyle sorunlu gençlerin sorunlarını aşmaları için Ebru Sanatı’nın kullanıldığına ve bununla ilgili bir sergi yapıldığına şahit olduğunu söyleyen Bağış, bunu gördüğünde gerçekten gururlandığını anlattı. Bağış, sergide eserleri sergilenenlere hitaben, “Bu kardeşlerim, gökkuşağının ahengini eserlerine yansıtmışlar. Aynı zamanda bu ülkenin farklı renklerine kastetmeye kalkan, ülkenin gökkuşağını soldurmaya kalkanlara da meydan okumuşlar. Sizlerin bu çabalarınız Türkiye, Avrupa ve dünyanın dört bir yanında bu ülkenin gökkuşağını söndürme girişiminde bulunan, kendi zihni karanlıklara çok net bir mesaj veriyor” ifadelerini kullandı.

Renkli Eller projesi için “Hayal Etmek” gibi bir başlığın tercih edildiğine de değinen Bağış, artık hayallerini gerçekleştirebileceğini bilen bir nesile kavuştuklarını belirterek, “Eskiden başkalarının hayalleriyle yaşardık ama hamdolsun Türkiye son 9,5 yıldır kendi hayallerini kurabiliyor” dedi.

VALİ MUTLU: GENÇLERİMİZİN GÜÇLÜ KARAKTER OLUŞTURMASINI ARZU EDİYORUZ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, eğitimin sadece bilgi edinmek anlamına gelmediğini belirterek, gençlerin farklı alanlardaki donanımlarla da güçlü kılınması gerektiğini söyledi. Vali Mutlu, gençlerin geleceğe hazırlanmaları, güçlü karakter oluşturmaları, ince ruha sahip olmaları ve sanat yönü güçlü bireyler olarak yetişmelerini çok arzu ettiklerini de ifade etti.

Ebru Sanatı üzerine gençlerin yaklaşık iki buçuk aydır eğitim aldığını ve kendilerini geliştirerek bu sergiyi hazırladıklarını belirten Vali Mutlu, “Bugün sayıları 12 olan bu öğrencilerimizin Ümraniye’de, İstanbul’da hatta tüm Türkiye’de daha da artmasını istiyoruz. Bunlar bizi gururlandırıyor. Bu projeye verdiği destekten dolayı Sayın Bakanımıza da teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil de, sanatla uğraşmanın ruhsal sağlık açısından koruyucu hekimlik vazifesi de gördüğünü söyledi ve ebru ile uğraşan çocukların kendi dünyalarındaki sıkıntıları unuttuklarını, iyilik taraflarının arttığını, istenmeyen taraflarının azaldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a, Ebru Sanatı eğitimi alan öğrenciler tarafından hazırlanan değişik motiflerde tablolar hediye edildi.

Sergi açılışı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

RENKLİ ELLER; YETENEKLERİ KEŞFETMEYİ, OKUL BAŞARISINA KATKIYI HEDEFLİYOR
Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından Erkut Soyak Anadolu Lisesi’nde uygulanan “Renkli Eller Projesi” ile ilçede bulunan çeşitli okullarda okuyan öğrencilere İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Güzel Sanatlar Öğretmeni Emine Caba tarafından ‘Ebru Eğitimi’ verildi.

Toplum Destekli Büro Amirliği’nin etkinliği ile gerçekleştirilen kurs, öğrencileri sanatla tanıştırmayı, farkında olmadıkları yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı, sosyal ve kültürel etkinlikler vasıtasıyla okul başarılarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Haldun Alagaş Spor ve Kültür Kompleksi’nde bugün açılan sergi, 18 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek program sebebiyle kapalı olurken, 24 Şubat’a kadar açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER