“Düşük Karbon Kahramanı Ödülü” İETT'nin oldu

İETT düşük karbon kahramanı seçildi “Düşük Karbon Kahramanı Ödülü”nü alan ilk İBB şirketi İETT oldu.

“Düşük Karbon Kahramanı Ödülü” İETT'nin oldu
“Düşük Karbon Kahramanı Ödülü” İETT'nin oldu

 İETT düşük karbon kahramanı seçildi “Düşük Karbon Kahramanı Ödülü”nü alan ilk İBB şirketi İETT oldu.

İETT düşük karbon kahramanı seçildi.
İstanbul’a 146 yıldır verdiği hizmetle, toplu ulaşımda Türkiye’nin en köklü markası haline gelen İETT ödüllerine bir yenisini ekledi. Doğal yaşamın giderek yok olduğu dünyamızda çevreci kimliğiyle bir adım öne çıkan İETT, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülüne layık görüldü.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği, doğal yaşamın giderek yok olduğu dünyamızda, karbon yönetiminde başarılı şirketler 4. İstanbul Karbon Zirvesi’nde ödüllendirildi. Çevreye olan sorumluluğuyla karbon ayak izini düşürmek için çalışmalarda bulunan İETT, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından verilen Düşük Karbon Kahramanı ödülüne layık görüldü.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i temsilen Ulaşım Teknolojileri Daire Başkanı Recep Kadiroğlu, ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can’ın elinden aldı.
İETT 3 bin öğrenciye ulaştı
İETT’nin ‘Bilim Hattı’ projesiyle 3 bin öğrenciye karbon yönetimi konusunda eğitim verdiğini belirten Recep Kadiroğlu, “İETT olarak ‘Bilime giden en kısa hat’ sloganıyla ‘Bilim Hattı’ projesine başladık. İlk ve orta dereceli okullarda mini bir bilim merkezi işlevi görerek öğrencilere, sürdürülebilirlik, çevre teknolojileri, yenilenebilir enerjiler ve akıllı şehirler ile ilgili bilgi aktarılacak bir hat geliştirildi. Öğrenciler bizim geleceğimiz… 3 bin öğrenciye ulaşan bu projemizle 8 bin saat sürdürülebilirlik, çevre, enerji ve karbon yönetimi, yenilenebilir enerjiler ile akıllı şehirler konusunda eğitim verildi. Bu çalışma çerçevesinde ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülüne layık görüldük. Bu yolda vizyonuyla bize ışık tutan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a desteğinden dolayı teşekkür ederiz. İETT olarak çevremizi koruyup, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109