Dudullu – Bostancı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

İstanbul’da yaşanan büyük trafik sorununun çözülebilmesi için yeni metro hatlarının açılışlarına hiç hız kesilmeden devam ediliyor.

Dudullu – Bostancı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?
 Dudullu – Bostancı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

İstanbul’da yaşanan büyük trafik sorununun çözülebilmesi için yeni metro hatlarının açılışlarına hiç hız kesilmeden devam ediliyor.
Trafik sorununu büyük oranda çözen ve ulaşım sürelerini kısaltan metro seferleri büyük önem taşırken yeni çok sayıda metro istasyonu inşa edilerek İstanbulluların yaşamış olduğu trafik sorunu çözülmeye çalışılıyor. İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yeni metro hatları ile ilgili olarak bilgiler verirken açılışı büyük bir merakla beklenen Dudullu – Bostancı metro hattı ile de ilgili bilgiler verdi. Peki, Dudullu – Bostancı metro hattı ne zaman açılacak?

En Büyük Öncelik Ulaşım 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal en büyük önceliklerinin ulaşım sorununu çözmek olduğunu belirterek bu nedenle yeni metro hatları için çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Bu sene içerisinde 3 yeni metro hattı için ihaleye çıkmayı planladıklarını belirten Başkan Uysal ihalesini yapmış oldukları diğer yeni hatların da en geç 2019 yıl sonu itibari ile faaliyete girmesini planladıklarını açıkladı. 2023 yılında yani Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamalarında İstanbul’un dünyanın en büyük metro ağına sahip ülkesi olmasını planladıklarını belirten Başkan Uysal artık firmaların metro hatlarını mümkün olan en kısa sürede tamamlayacakları müjdesini de verdi.

Dudullu – Bostancı Metro Hattı Ne Zaman Yapılacak?
Dudullu – Bostancı metro hattı için gerçekleştirilen inşaat çalışmaları hiç hız kesmeden devam ederken çalışmaların planlanan şekilde devam etmesi durumunda hattın en geç 2019 yıl sonu itibari ile hizmete girmesi bekleniyor. Yeni açılacak olan hat toplam Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlamış olacak ve ulaşımda büyük bir rahatlamayı da beraberinde getirecek.

Toplamda 14 kilometre uzunluğa sahip olacak olan hat üzerinde 13 metro istasyonu yer alacak. Hattın devreye girmesi ve yolcu taşımaya başlaması ile beraber İçerenköy’den Taksim’e ulaşım sadece 35 dakikaya düşecek. Yine Parseller Mahallesi ile Bostancı arası 21 dakikaya düşecek ve ulaşım kesintisiz olarak verilecek. Yani İstanbullular aktarma yapmakla uğraşmadan ulaşım ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar. Hat tamamlandığı anda ilk durak Bostancı son durak ise Depo İstasyonu olacak. Hat için en geç 2019 yıl sonu hizmete gireceği açıklaması yapılırken henüz açılış töreni için belirtilen net bir tarih bulunmuyor.

Dudullu – Bostancı Metro Hattı Durakları Listesi 

1. Bostancı İstasyonu

2. Emin Ali Paşa İstasyonu

3. Ayşe Kadın İstasyonu

4. Kozyatağı İstasyonu

5. Küçükbakkalköy İstasyonu

6. İçerenköy İstasyonu

7. Kayışdağı İstasyonu

8. Türk-İş Blokları İstasyonu

9. İmes İstasyonu

10. Modoko- Keyap İstasyonu

11. Dudullu İstasyonu

12. Yukarı Dudullu İstasyonu

13. Depo İstasyonu


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER