DUDULLU-BOSTANCI HATTI’NDA DA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLIYOR

Dudullu-Bostancı Metrosu’nun çalışmaları, 10 Temmuz Cuma günü yeniden başlıyor.

 DUDULLU-BOSTANCI HATTI’NDA DA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLIYOR

 Dudullu-Bostancı Metrosu’nun çalışmaları, 10 Temmuz Cuma günü  yeniden başlıyor.

İBB, yapımı duran bir metro projesini daha harekete geçiriyor. Üç raylı sistem hattı ve deniz yolu ulaşımı ile entegrasyonu bulunan Dudullu-Bostancı Metrosu’nun çalışmaları, 10 Temmuz Cuma günü Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle yeniden başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da yeniden inşasına başladığı metrolara bir yenisi daha ekliyor. Daha önce yapımına tekrar başlanan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Ümraniye-Göztepe-Ataşehir ve Kaynarca-Pendik-Tuzla metrolarının ardından, Dudullu-Bostancı hattı da yeniden aktif hale getirilecek.14,3 kilometrelik hattın yapım işlerine yeniden başlatma töreni, Kayışdağı İstasyonu’nda gerçekleştirilecek. Törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bürokratları ile yüklenici firmaların yöneticileri yer alacak.

Yüzde 63 fiziki ilerleme varken yapımı durdurulan hat, 13 istasyondan oluşuyor. Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçen projeyle, saatte 88 bin 800 yolcu seyahat edebilecek. Dudullu-Bostancı arasını 21 dakikaya indirecek hat, şu noktalarla entegre olacak:

  • Bostancı istasyonunda deniz ulaşımı
  • Bostancı istasyonunda Marmaray Hattı
  • Kozyatağı istasyonunda Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Hattı
  • Dudullu istasyonunda Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı

Anadolu yakasının ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak projenin 2021 yılının sonunda tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.

Program

Tarih : 10.07.2020 Cuma

Saat: 11.00

Konum: Atatürk Mahallesi, Dudullu Caddesi Kayışdağı İstasyonu Ataşehir


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 12:48

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109