Bayan kramponlar sahaya iniyor

Bayan kramponlar sahaya iniyor

Bayan kramponlar sahaya iniyor
Bayan kramponlar sahaya iniyor
Son zamanlarda bayanların futbola olan ilgisi gözle görülür bir şekilde artarken; Pendikli futbolsever bayanlar  da bu tutkularını  Kaynarcaspor’da heyecana taşıyorlar. Onlar, 5 Aralık’taki ilk maçlarına tüm Pendikli futbolseverleri bekliyorlar.

Futbol… Artık sadece erkeklerin değil, bayanların da ilgiyle takip ettiği bir spor haline geldi.
Öyle ki, bayanlar futbolu seyretmekle yetinmeyip, top ardından da koşturur hale geldiler. Sokak aralarında başlayan bu tutku bazı bayanlar tarafından biraz daha öteye taşınır hale geldi. Pendikli futbol aşığı genç bayanlar, Kaynarcaspor Futbol Kulübü altında tutkularını gerçeğe kavuşturmanın heyecanını yaşıyorlar. Futbola o kadar bağlılar ki, futbol teknikleri ve kazanma hırslarıyla erkek meslektaşlarını aratmıyorlar. Nisan 2009’da kurulan ve teknik direktörlüğünü Ercan Sağlam’ın yaptığı Kaynarcaspor Bayan Futbol Takımı bu sezon Bölgesel Lig’de rakipleriyle kıyasıya mücadele edecek. İlk maçları ise kendi sahalarında, Kaynarca Stadyumu’nda, 5 Aralık’ta oynanacak.

“ Takıma destek bekliyoruz”
Takım hakkında görüşlerini aldığımız Teknik Direktör Ercan Sağlam, bu takımı kurmak için çok zorlandıklarını ifade etti. Kaynarcaspor Bayan Futbol Takımı’nın, Pendikspor’dan sonra Pendik’i temsil eden ikinci profesyonel takım olduğuna vurgu yapan Sağlam, “Henüz pek tanınmıyoruz. Farklı sporcuları da takımımızda görmek istiyoruz.”dedi. Takımlarına destek istediklerini belirten Sağlam, Pendik Belediyesinin de katkılarının bulunduğunu ifade ederken; tüm Pendiklileri 5 Aralık’taki ilk maçlarını beklediklerini söyledi. Kaynarcaspor Bayan Futbol Takımı Futbol Şube Sorumlusu Fatma Sağlam ise; “Kızlarımız futbol oynamak istiyorlar ama ailelerini ikna etme konusunda sıkıntı yaşıyoruz.”dedi. Onların futbol ile sosyalleşme imkânı bulduklarını belirten Sağlam; evlerinde bir kenara çekilip oturmaları yerine, burada çok farklı bir arkadaşlık ortamı kuruyorlar.”dedi. Kaleci Fatma Günışığı’nın antrenmanlarını takip eden babası Adnan Aydoğan da, kızının gerçek bir sporcu olduğunu ve imkân verilirse özellikle masa tenisi olmak üzere birçok branşta başarılı olacağını söyledi.

Takımda yer alan 24 lisanslı bayan futbolcu, futbolun dışında birçok alanda da bir hayli başarılılar. İşte bazı futbolcular:
Fatma Günışığı Aydoğan: Takımın kalecisi. Bir süre Fenerbahçe Basketbol Takımı’nda oynadı. Masa Tenisi’nde Pendik birincisi oldu. Gitar çalıyor.
Tuğba Tülek: Tuğba aynı zamanda da takımın kaptanı. Futbolun yanında atletizm veama tenisiyle de ilgilendi. Annesi çalıştığı için futboldan arta kalan zamanlarda da ev işlerini yaptığını belirten Tuğba, için futbol vazgeçilmez bir tutku.

Satı Türkmenpınar: 4000 metre Tuzla birincisi. 7 yaşına futbola başlayan Satı, futbolun yanı sıra Kick boks, basketbol, voleybol, tenis, kürek ve atletizm ile de uğraştı.

Şeyda Eraslan: Sokakta erkek arkadaşlarıyla futbol oynamaya başlayan Şeyda, basketbol ve atletizm ile de uğraştığını söyledi. Saçkıran rahatsızlığı olan Şeyda, hastalığını futbol sayesinde unuttuğunu belirtti.
Gamze Koçer: Futbol’da sağ açık mevkiinde oynayan Gamze milli takımın aday kadrosuna çağrılmayı bekliyor. Aynı zamanda da satranç tutkunu olan Gamze takımın gözbebeği.

Büşra Adalı: Takımın orta saha oyuncusu olan Büşra, voleybol, halter ve atletizm ile de ilgilendi.
Simge Zipak: Voleybol ve atletizm ile de uğraşan Simge, defans olarak oynadığını söylerken en büyük idolünün İbrahim Toraman olduğunu söyledi.
Dilara Mehder: Forvet mevkiinde oynayan Dilara, kardeşleriyle birlikte futbol oynamaya başladı. Basketbol, voleybol ve satrançta oynayan Dilara’nın futbolda örnek aldığı futbolcunun İspanyol golcü David Villa olduğunu belirtti.

Merve-Meliha Cantaş: Trabzonsporlu Arçil-Şota, Milli Oyuncular Hamit-Halil Altıntop kardeşler gibi onlarda Kaynarcaspor’un ikiz kardeşleri. Sol bekte oynayan Merve ile sağ bekte oynayan Meliha, mahalle arasında oynayarak futbola başladılar.
Sevda Aligül: Orta sahada oynayan Sevda, futbol tutkusunun abileriyle oynayarak başladığını söyledi ve örnek aldığı futbolcunun Arda Turan olduğunu belirtti.

Emine Güçlü: futbolun gelişmesi ile daha önemli hale gelen ön libero mevkiinde oynayan Emine ileride ki en büyük hedefinin milli takımda oynamak olduğunu ifade etti.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER