Başkan Topbaş Yeşilköy Kavşağı'nı tanıttı

Başkan Topbaş Yeşilköy Kavşağı'nı tanıttı

Başkan Topbaş Yeşilköy Kavşağı'nı tanıttı
İnşaatı hızla devam eden Yeşilköy Kavşağı’nı basın mensuplarına tanıtan Başkan Kadir Topbaş, bölgede trafiği yerin altına alarak havuzun altından kesintisiz olarak akıtacaklarını belirterek,
“İstanbul’da 50 derece hissedilen bir sıcaklıkta yapılan kavşak çalışmasını inceliyoruz. Terimiz bu şehre helal olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Sirkeci-Florya Sahil Yolu üzerinde bulunan Yeşilköy Havuzlu Kavşak’ta yapılan çalışmaları inceledi ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çok sayıda gazetecinin izlediği programda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu ve Mevlüt Vural ile diğer Büyükşehir Bürokratları da hazır bulundu.

Yeşilköy Kavşağı’nın Atatürk Havalimanı ve E-5 bağlantısından dolayı İstanbul’un en önemli kavşak noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Sirkeci-Florya istikametinde trafiğin her daim çift yönlü olarak kesintisiz akması için burada kavşak çalışmasına başladık. 18 milyon TL’ye mal olacak bu kavşağı Kasım sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yeşilköy ve Yeşilyurt muhtarlarımız burada. Bu bölgede trafik ışıklarından dolayı çok sıkıntı yaşandığını kendileri de bahsediyor” diyen Kadir Topbaş, Havalimanı Kavşağı gibi bu bölgedeki kaosu da bitireceklerini söyledi. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü ve iş kapsamında 3 haftada 461 kazık çakılarak yapılacak yolun kaymasının önleneceğini anlatan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Trafik burada yerin altına alınarak havuzun altından 2 gidiş 2 geliş şeritle akacak, kaos bitecek. Özellikle havalimanını kullananlara, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve E-5’ten şehre katılıma önemli bir rahatlık getirecek. İstanbullulara hayırlı olsun. Kavşağın inşaatında çalışan bütün işçilerimize ve ekibimize teşekkür ediyorum. İnşallah İstanbulluların övüneceği başarılı ve hızlı bir çalışma daha yaşanacak. Bundan sonra Sirkeci-Florya Sahil Yolu’nda da bir düzenleme yapacağız.”

Kavşağın ortasında bulunan ve bölgenin sembolü haline gelmiş havuzun inşaat sırasında kaldıracağını ve çalışmaların tamamlanmasının ardından aynı yere yenisinin konulacağını açıklayan Başkan Topbaş, “Havalimanı Kavşağı yapılırken de bazı çevreler oradaki anıtın yok edildiğini iddia edilmişti. Oysa biz bu şehre neler kattık. Bize güveniniz tam olsun. Kavşak bitti, anıt yerine konuldu. Buradaki çalışma bitince de havuz yenilenerek aynı yerine konulacak. Havuzun gece aydınlatmasını led ışıkla yapacağız ve burası pırıl pırıl olacak” diye konuştu.

“Terimiz İstanbul’a helal olsun…”

Bölgede bulunan Ayamama Deresi’nin ıslahı ile biyolojik arıtmanın yıllardır her siyasetçi tarafından konuşulduğunu, ama işi kedilerinin başlatarak bitirdiğini vurgulayan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Problemler hep bizim elimize düştü ve yıllardır konuşulan bütün problemleri biz çözüyoruz. Başkaları laf üretiyor, biz iş üretiyoruz. Bizim hızımıza kimse yetişemez. Çünkü bizim bu şehre sevdamız var. Bakınız Ramazan günü 50 derece hissedilen bir sıcaklıkta yapılan kavşak çalışmasını anlatıyoruz. Kardeşlerimiz de bu sıcağın altında kazma sallayarak ter döküyor. Terimiz bu şehre helal olsun. Bu şehre ter döken herkese teşekkür ediyorum. Daha çok işimiz var. Bu kavşağı kullanan İstanbulluların memnun olması bizim için yeterli.”

Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’a bugüne kadar 231 kavşak ve altgeçit ile 403 kilometre yeni yol yaptıklarını ve bu yatırımlara toplam 3.5 milyar TL harcadıklarını kaydeden Topbaş, “Hemen yanımızda 7 kollu Atatürk Havalimanı Kavşağı var. Bu muhteşem eser trafik akarken 4.5 ay gibi kısa bir sürede bitti ve çok ciddi bir problem ortadan kalktı. Artık havalimanı giriş çıkışlarında ve E-5 güzergahına giriş çıkışlarda sinyalizasyon kullanılmıyor. İnsanların her istikamete kesintisiz erişme imkanı var. Havalimanı Kavşağı’nı sadece Türkiye’den değil yurtdışında bile gelip gezenler ve fotoğraf çekenler var. Bizimle çalışan firmalar da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle iş yapmanın kendileri için önemli bir referans olduğunu belirtiyorlar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER