Ataşehir ve Kadıköy'ü sel bastı

Ataşehir ve Kadıköy'de Derelerin taşması üzerine dere boyundaki iş yerleri ve evler de zarar gördü, araçlar su altında kaldı. yoğun yağış nedeniyle trafiğe kapandı.

Ataşehir ve  Kadıköy'ü sel bastı
Ataşehir ve  Kadıköy'ü sel bastı

Ataşehir ve Kadıköy'de Derelerin taşması üzerine dere boyundaki iş yerleri ve evler de zarar gördü, araçlar su altında kaldı.  yoğun yağış nedeniyle trafiğe kapandı.

İstanbul'da beklenen yağışlar bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. İstanbul’da etkili olan sağanak nedeniyle Ataşehir'deki Kurbağalıdere taştı, sel suları E-5 karayolundaki trafiği olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da etkili olacak yağışların baskınlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Öğleden sonra başlayan ve İstanbul’da da etkisini gösteren yağışlar nedeniyle, özellikle Anadolu Yakası’nda su baskınları yaşandı. Ataşehir ve Kadıköy’de su baskınının en fazla olduğu ilçelerdi. Yenisahra’da ve Hasanpaşa’da çok sayıda araç suda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri gelen ihbarlarda yetişmekte zorlandı. Derelerin taşması üzerine iş yerleri ve evlerde de zarar gördü. E-5 Karayolu’nda da su baskını nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Sürücüler yolda ilerlemekte zorlandı.



ATAŞEHİR VE KADIKÖY'DE  DERE KENARLARINDAKİ EVLERİ SEL SULARI BASTI

Ataşehir'de Kurbağalıdere'nin taşması nedeniyle kurban pazarı sular altında kaldı. Satıcılar kurbanlıkları sulardan kurtarmak için yoğun çaba sarf ederken, sel suları E-5 Karayoluna kadar ulaştı. İstanbul'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurbağalıdere taşınca, yakınlarda bulunan bir kurban pazarı da sular altında kaldı.

Sular yükselmeye devam ettikçe panikleyen kurban satıcıları, hayvanlarını kurtarmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Duruma tepki gösteren kurban satıcıları, yetkililerden yardım istedi.
E-5 felç oldu



Kurbağalıdere'den taşan sular, E-5 Karayolu'na kadar ulaştı. Sular nedeniyle E-5'te trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Kadıköy istikametine seyreden sürücüler, tek şerit halinde ilerleyebildi. Bölgede su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Yenisahra’da dere kenarındaki bir gecekondları sel bastı. Selden etkilenen evin  önünde bağlı olan köpek, sele kapılmaktan son anda kurtuldu. Sağanak yağmur gecekondularda oturanlara zor anlar yaşattı. evlerinde bulunan eşyalara zarar verdi.


Yenisahra’da yine Kurbağalıdere’nin yanında bulunan bir oto tamirhanesinin ise duvarları çöktü. Olayda dükkandaki 3 otomobil hasar gördü. Çalışanlar pazar günü olmasına rağmen dükkana gelerek, iş yerini eski haline getirmek için yoğun bir çaba harcadı.



FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA




Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER