Anadolu Yakasına Yeni Metro Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasına yeni metro hattı için düğmeye bastı. 5.1 km uzunluğundaki metro hattının 2022 erişime açılması hedefleniyor.

Anadolu Yakasına Yeni Metro Hattı
 Anadolu Yakasına Yeni Metro Hattı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasına yeni metro hattı için düğmeye bastı. 5.1 km uzunluğundaki metro hattının 2022 erişime açılması hedefleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemmler Proje Müdürlüğü, Ümraniye-Sancaktepe istikametinde Hastane-İmes Metro hattı projesi için temeli attı.

Ümraniye ile Sancektepe ilçe sınırları içinde Hastane ve İMES İstasyonları istikametinde, totalde 3 istasyondan oluşan Sarıgazi-Türkiş Blokları Metro Hattı 900 milyon TL’ye mal olacağı belirtiliyor.

İstanbul Anadolu yakasında Yenidoğan-Sarıgazi ve Hastane Metro hattı uzatması noktasında yeni hat, bahsedilmekte olan hattın son istasyonu Hastane İstasyonu sonrasında olacak. İhale süreci konusunda kesin projeleri hazırlanacak ve ara iki istasyonu takiben iş kapsamı son istasyonu olarak İMES olarak karşımıza çıkmakta.

5.1 km Uzunluğunda Olacak Yeni metro hattı 5.1 km uzunluğunda olacak ve ulaşım planlarının hayata geçirilmesi durumunda henüz çalışma sürecinde olan Dudullu Bostancı Metro Hattı’nın Türkiş Blokları İstasyonuyla entegre olmak yerine, proje çalışmaları ile güzergah revizyonuyla bir istasyon kuzeydeki İMES istasyonuyla entegre edilecek.

Yeni Metro Hattı Detayları Karışıklık olmayacak şekilde
‘’Yenidoğan-Sarıgazi ve Hastane Metro Hattı’’ ilk aşama uzatması niteliğindeki bu hattın ‘’Hastane-İMES Metro Hattı’’ şeklinde isimlendirileceği aktarılıyor.

Projede İMES İstasyonu sonrasında iki ara istasyonla Soyak Yenişehir’e ulaşılacak ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattıyla entegrasyon sağlanacak.

Uzmanlar, avan projelerinin hazırlandığının da altını çizdi. Duraklar; İstasyon Esenkent, İstasyon Dudullu OSB, İstasyon İMES 2022’de Erişime Açılması Bekleniyor Sarıgazi-Türkiş Blokları Metro Hattı Projesi’nin inşaat çalışmalarına henüz başlandı ve hattın 2022 yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Yenidoğan-Taşdelen-Sarıgazi-İMES-Soyak metro hattı doğu-batı şeklinde olmakla birlikte, henüz yapımı devam eden kuzey-güney istikametindeki Dudullu-Bostancı ve İMES istasyonun, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattıyla Soyak Yenişehir istasyonuna entegre olacağı belirtiliyor.

Sancaktepe Metro Hattıyla birlikte Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı arasındaki yerin de toplu taşıma altyapısının oluşturulması bekleniyor. Böylelikle aradaki yerler için aktarma olanağı da mevcut.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER