AK Parti, İstanbul İlçe Başkanlarında değişim sürüyor

AK Parti’nin mevcut 13 ilçe başkanının ise yeniden aday olmayacağı öğrenildi. 11 ilçe başkanı ile devam kararı alındı. Bazı ilçelerde belirsizlik devam ediyor.

AK Parti, İstanbul İlçe Başkanlarında değişim sürüyor
 AK Parti, İstanbul İlçe Başkanlarında değişim sürüyor

AK Parti’nin mevcut 13 ilçe başkanının ise yeniden aday olmayacağı öğrenildi. 11 ilçe başkanı ile devam kararı alındı. Bazı ilçelerde belirsizlik devam ediyor.

 AK Parti, geçen hafta sonu gerçekleştirilen kongrelerle birlikte yaklaşık 900 ilçede yeni teşkilatlarını tamamladı; bazı illerde kongre süreçlerini başlattı.

AK Parti’nin 8 Kasım’da Arnavutköy, Kağıthane ve Beykoz kongreleri ile başlatılması planlanan İstanbul ilçe kongre süreci ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti İstanbul il Başkanı Bayram Şenocak, geçtiğimiz haftadan itibaren ilçe teşkilatlarına tek tek ziyaretlerde bulunmaya başladı.

AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak İstanbul teşkilatında 22 ilçe başkanının genel merkez tarafından görevden alındığı iddia edildi ancak değiştirilen 13 ilçe başkanının ismi kesinleşti. Buna göre Avcılar, Bahçelievler, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenyurt, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli, Tuzla ve Üsküdar ilçe başkanları 7. kongre sürecinde yeniden aday olmayacak.

İstanbul'da 11 ilçe başkanı ile devam kararı alındı

AK Parti, İstanbul’da 11 ilçede ise mevcut başkanlarla yola devam kararını netleştirdi. Buna göre Arnavutköy, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Çatalca, Fatih, Kağıthane, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi ve Ümraniye ilçe başkanları, kongrelerine genel merkez adayı olarak katılacak. Adalar, Ataşehir, Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Pendik, Sultanbeyli, Şile ve Zeytinburnu’nun ise ilçe başkanlığı adaylık süreçlerinin henüz kesinleşmediği kaydedildi.



Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 16:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109