ADALAR’DA DEVRİM Büyükada sahilinde çirkinliğe son verildi

ADALAR’DA DEVRİM Büyükada sahilinde çirkinliğe son verildi

ADALAR’DA DEVRİM  Büyükada sahilinde çirkinliğe son verildi
Büyükada sahilinde çirkinliğe son verildi

ADALAR’DA DEVRİM…

Büyükada sahilinde yıllardır adeta çirkinlik abidesi haline gelen  balık lokantaları ve kafeler, ön görünüm projesi çerçevesinde Adalar Belediyesi ekipleri ve restoran sahiplerinin ortak çalışmasıyla yıkıldı.

Büyükada Gülistan Caddesi’ndeki bulunan toplam 9 adet restoran ve kafeterya, İstanbul Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayladığı proje ile yeni görünüme kavuşacak.

Söz konusu proje kapsamında 15 Şubat’ta başlayan yıkım çalışmasında, toplam 1200 metrekarelik alan yıkıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte insanların sahil şeridinden faydalanması için seyir ve yürüme alanları oluşturulacak.

Yıkılan balık lokantalarından biri olan Ali Baba Restoran’ın sahibi Ali Bayındır, yapılan düzenlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Modern görünümlü bir projenin müşterilerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım bu proje en kısa zamanda gerçekleşir. Biz de müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarız” dedi.

Yıkımın ardından incelemelerde bulunan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, adalara yakışmayan bu görüntünün artık sona erdiğini belirterek, diğer adalar için de planlanan ön görünüm projelerini en kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER