36. Vodafone İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birincilik unvanını aldı.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nu  kazananlar belli oldu
36. Vodafone İstanbul Maratonu'nu  kazananlar belli oldu

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birincilik unvanını aldı.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Faslı atlet Hafid Chani, 2.11.53'lük derecesiyle ilk sırayı elde etti. Maratonda ilk kez Faslı bir sporcu birinciliğe ulaştı.
 
Yarışta, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.23 ile ikinciliği, Kenyalı Michael Kiprop ise 2.12.39'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.


36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun Startı nı Topbaş verdi

 
Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Bu organizasyonun, İstanbul ve Türkiye açısından tanıtım için büyük önemi olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İstanbul Maratonu, dünyadaki sayılı şehir maratonları arasında yerini almış durumda. Başkanımızın verdiği bilgiye göre 25 bin uluslararası atlet var. Londra, Sidney, New York maratonları gibi dünyada sayılı maratonlar arasında yerini almış durumda. Bu tip organizasyonları beraberce, daha da çoğaltarak, dünya arenasına taşıyarak, ülkemizi daha büyük bir tanıtımla yarınlara taşıyacağız inşallah" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'na 118 ülkeden 25 bin atlet katıldı

36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. 

Maraton, 15 ve 10 kilometre koşulara 25 bine yakın atletin katıldığı belirtildi. 


Maratonu kazanacak kadın ve erkek sporcular 50'şer bin dolar para ödülünün sahibi olacak. Bu yarışta ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere 8'er bin dolar ödül verilecek. Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alacak atletler 20'şer bin dolar para ödülü kazanacak. Bu kategoride ikinci Türk atletler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar alacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109