2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ ETKİNLİKLERİ

2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ ETKİNLİKLERİ

2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ ETKİNLİKLERİ
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri çerçevesinde 17 Mayıs 2010 Pazartesi günü Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde saat 12:00'de yapılacak konsere teşriflerinizi arz ederiz.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi

0216 324 63 40

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında Habire Yahşi Anadolu Lisesi ve Ataşehir Kültür Sanat Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen Hasan Cihat ÖRTER Konserine teşriflerinizi arz ederim.

Osman GÖKDERE - Okul Müdürü

Proje Koordinatörleri : Cevdet Budak Müdür Yardımcısı
Türkay Savat Edebiyat Dersi Öğretmeni

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi
17 Mayıs 2010 Pazartesi -12:00


HASAN CİHAT ÖRTER

24 Ekim 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Çok küçük yaşlarda “harika çocuk olarak” piyano ve keman ile tanışarak müziğe başladı. Daha sonra klasik gitar ile tanıştı ve ilk ciddi derslerini de 5 yaşından itibaren Prof. Antonio Doumezitch‘den aldı (1963-68) ve bu derslere 5 yıl devam etti. Bu arada Jazz gitar ile de ilgilenmeye başladı ve 12 yaşında küçük orkestralarda çalarak profesyonel oldu.

Üsküdar Musıki Cemiyeti'nde Emin Ongan’ın Türk Müziği Derslerine katıldı, makam ve nazariyat dersleri aldı (1970-74). Bağlama üstadı Şemsi Yasdıman ile Türk Halk Müziği araştırmasına yönelik çalışmalar yaptı ve bağlama üzerine sentezler geliştirdi. (1973-76), Kadıköy Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra Boston Üniversitesi Berklee Müzik Akademisi'nden (Berklee College of Music) özel burs kazanarak Amerika’ya gitti .Buradaki Kompozisyon ve Armoni derslerini tamamladıktan sonra dört yıllık okulu iki yılda üstün ”Master of Degree” derece ile bitirdi İstanbul Teknik Üni. ve Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarları Rektörlüklerince; TÜRK MÜZİĞİNE HİZMET ETMİŞ ÖNCÜ BÜYÜKLERİMİZ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR. Sanatçı yapmış olduğu sanatsal çalışmalarla 3000 e yakın ödül almıştır. Sanatçının adı salacaktaki iskele arkası sokak adı değiştirilerek, Bestekar Hasan Cihat Örter Sokağı ismi verilmiştir. Toplam bugün itibarı ile 29 Albüm ve 9 adet kitabı bulunmaktadır. Sanatçı: A.B.D., Rusya,Hollanda, Belçika,İngiltere,Fransa, Yugoslavya, İspanya, İtalya,Almanya, Hindistan, Azerbaycan, Afganistan (Nato-ISAF) ve Kıbrıs…. gibi 70 ülkede konserler ve resitaller vermiştir. Yapmış olduğu çağdaş müzik ile enstrümanlardaki virtüözitesinden dolayı, özellikle gençler tarafından daima aranılan ve sevilen bir sanatçı olmuştur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109