Oyunlar köyünde günlük 10 ton yiyecek tüketiliyor

Oyunlar köyünde günlük 10 ton yiyecek tüketiliyor

Oyunlar köyünde günlük 10 ton yiyecek tüketiliyor
Oyunlar köyünde günlük 10 ton yiyecek tüketiliyor

Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda, Oyunlar köyünde konaklayan kafileler, günde 10 ton yiyecek tüketiyor.

Oyunlar köyünde konaklayan kafileler, günün yorgunluğunu odaları yerine Türk mutfağının lezzetli yiyeceklerinin yer aldığı mutfakta geçiriyor. Günün 24 saati her türlü yiyecek ve içeceğin yer aldığı yemekhanenin yüzde 70′i Türk ve Akdeniz mutfağından, yüzde 20′si Asya ve Uzak Doğu, yüzde 10′u ise vejeteryan yiyeceklerden oluşuyor. 3 bin kişiye yakın kafilenin kaldığı Oyunlar köyünde birbirinden lezzetli yemeklere imza atan aşçılar, “Normalde her birey günde 3 defa yemek yiyebiliyor. Ama biz bunu sınırlamıyoruz. Hemen hemen günün her saati gece dahil yiyecek içecek hizmeti veriyoruz. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden kafilelerimizi mahrum bırakmak istemiyoruz” dediler.

Oyunların sonuna kadar tonlarca etin tüketileceğine de dikkat çeken aşçılar, “Oyunların sonunda 55 ton kırmızı et, 12 ton hindi ve tavuk eti tüketilecek. Sporcularımızın bu kadar kalori kaybettiği yarışlarda sporcu başına günlük 2 bin kalorilik yiyecek içecek hazırlıyoruz. Genelde vücudun kolay eritebildiği ve güç kazandırdığı karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler hazırlıyoruz” diye konuştu.

Günlük 80-85 çeşit yiyecek yaptıklarını da sözlerine ekleyen aşçılar, bu yiyeceklerin içerisinde 14 tanesi sıcak yemek, geriye kalanların ise meze ve tatlılardan oluştuğunu söylediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER