Emeklilere promosyon için bankalarla tek protokol yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "(Emekliler) Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar" dedi.

Emeklilere promosyon için bankalarla tek protokol yapılacak
 Emeklilere promosyon için bankalarla tek protokol yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "(Emekliler) Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin promosyon ödemelerine ilişkin, "(Emekliler) Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, 'Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.' (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrakı dışında başka hiçbir evrak istemeyecek. Bugün gerekli talimatı bütün bankalara gönderdik." dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen "Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilere promosyon ödemelerinin şartları konusundaki soruya karşılık da Müezzinoğlu, emeklilere şu duyuruyu yaptı:

"(Emekliler) Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, 'Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.' (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrakı dışında başka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar. Bugün gerekli talimatı bütün bankalara gönderdik. Emeklilerimizden promosyonla ilgili 'Ben maaşımı 3 yıl süresince bu bankadan çekmek istiyorum.' protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler, dün akşam yaptığımız görüşmelerden sonra. Dolayısıyla bürokrasi yok."

ÖDEMELER MART, NİSAN VE MAYIS AYINDA YAPILACAK

Emekli promosyon ödeme tarihleri belli oldu buna göre. Promosyon ödemeleri emeklileerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre verilecek. 9-7-5 olanlar Mart ayında, 3-1-8 olanlar Nisan'da, 6-4-2-0 olanlar ise Mayıs ayında promosyon ödemelerini alacaklar. 2017 Emekli promosyon ödemeleri o ay ki maaşın alınacağı gün hesaba aktarılacak.


Emekli promosyonları kaç TL olacak?

Emekli promosyon ödemelerinin tarihleri belli olması üzerine kim ne kadar alacak soruları sorulmaya başladı. Yapılan resmi açıklamalar neticesinde emekli promosyonları; 

Maaşı 1000 TL'den az olanlar için; 300 TL


Maaşı 1000 TL-2000 TL olanlar için; 375 TL


Maaşı 2000 TL'den fazla olanlar için; 450 TL

İşte Emekliye promosyon veren bankalar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 16 banka ile protokol anlaşması imzalandı  Buna göre emekli promosyon ödemesi yapan bankalar

- Ziraat Bankası


- Türkiye İş Bankası


- Yapı Kredi Bankası


- ING Bank


- Akbank


- Burgan Bank


- Vakıf Bank


- Türkiye Ekonomi Bankası


- Garanti Bankası


- QNB Finansbank


- Şekerbank


- Halkbank


- Fibabank


- Denizbank


- ICBC Turkey


- PTT



Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER