Bermuda Şeytan Üçgeni'ndeki kayıp gemi 90 yıl sonra geri döndü

Kayıt defterine son giriş 1 Aralık 1925'te yapıldı. Bugün SS. Cotopaxi bir sıkıntı çağrısı yaptı ve iletişim kurmayı bıraktı. O zamandan beri, neredeyse 90 yıldır gemiyle ilgili hiçbir haber yoktu.

Bermuda Şeytan Üçgeni'ndeki kayıp gemi 90 yıl sonra geri döndü
 Bermuda Şeytan Üçgeni'ndeki kayıp gemi 90 yıl sonra geri döndü

Kayıt defterine son giriş 1 Aralık 1925'te yapıldı. Bugün SS. Cotopaxi bir sıkıntı çağrısı yaptı ve iletişim kurmayı bıraktı. O zamandan beri, neredeyse 90 yıldır gemiyle ilgili hiçbir haber yoktu.



Küba sahil güvenlik, yaklaşık bir asır önce Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolan Karayipler'de bir gemi keşfetti. 18 Mayıs'ta Küba yetkilileri, sahil güvenlik görevlisinin Karayipler'de eski bir mürettebatsız gemi keşfettiğini bildirdi. Onlara göre, bulunan gemi ünlü bir Amerikan SS vapurudur. 1 Aralık 1925'te Bermuda Şeytan Üçgeni'nde "Cotopaxi" eksik.

Küba yetkilileri 16 Mayıs'ta geminin görünümünü kaydetti. Sonra aniden Havana'nın batısında yasak bölgede belirdi. Gemi mürettebatıyla uzun süreli başarısız girişimlerden sonra, Küba sahil güvenlik görevlisinin üç devriye botu müdahale etmek üzere gönderildi.


Hedefe yaklaşırken sınır muhafızları gördükleri karşısında şok oldular. Gemi paslı ve çok eskiydi. Gemiye bindiklerinde daha da şaşırdılar - üzerinde mürettebat yoktu ve her yerde ıssızlık hüküm sürüyordu. Geminin on yıllardır terk edildiği hemen belli oldu.

Daha sonra keşfedilen geminin yüz yıl önce inşa edildiği ve Bermuda Şeytan Üçgeni'nin bir efsanesi olduğu ortaya çıktı. Bulunan geminin aynı SS olduğu ortaya çıktı. 1925'te gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Cotopaxi.

Gemideki geminin muayenesi sırasında geminin kaybolduğu sırada görev yapan kaptanın günlüğü Clinchfield Navigation Company'de bulundu. Seyir defterinin orijinalliği Küba uzmanı Rodolfo Cruz Salvador tarafından doğrulandı. Seyir defterinin mürettebatın günlük hayatı hakkında birçok değerli bilgi içerdiğini söyledi, ancak maalesef, geminin ve mürettebatının ortadan kaybolması konusunda herhangi bir ipucu vermedi.

Belge, geminin ortadan kaybolmasından önce kaydedilen ilginç ayrıntıları açıklar. Kayıt defterine son giriş 1 Aralık 1925'te yapıldı. Bugün SS. Cotopaxi bir sıkıntı çağrısı yaptı ve iletişim kurmayı bıraktı. O zamandan beri, neredeyse 90 yıldır gemiyle ilgili hiçbir haber yok. 31 Aralık 1925'te kayıp kişilerin siciline dahil edildi ve son mesajında ​​mürettebat geminin batmakta olduğunu bildirmesine rağmen, Bermuda Şeytan Üçgeni efsanesinin bir parçası oldu.

Denizde SS. Cotopaxi, 29 Kasım 1925'te Güney Carolina'da Charleston Limanı'ndan ayrıldı. Ayrılış sırasında, Kaptan Mayer başkanlığında 32 denizci vardı. Geminin Küba'nın başkenti Havana'ya 2.340 ton kömür teslim etmesi gerekiyordu, ancak bilinmeyen bir nedenden dolayı limanı terk ettikten iki gün sonra ortadan kayboldu.

Son 90 yıldır kargo gemisinin nerede olduğu hakkında hiçbir bilgi bulunmadığından, Küba Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı General Abelardo Colome, ülkesinin yetkililerinin gizemli geminin kaybolması ve görünüşünü çevreleyen gizemi ortaya çıkarmak için soruşturma yapacağına söz verdi.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin Bermuda, Miami ve Porto Riko arasındaki alanı kapsadığını hatırlayın. Bu alanda, düzinelerce uçak ve gemi bilinmeyen ortadan kayboldu, çoğu hala kaderi bilinmiyor. Bu gizemli kayboluşların suçlularına, yabancı uygarlıkların entrikalarına kadar doğaüstü güçler denir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109