Araplar neden Türkiye'ye geliyor? Bu yıl ülkemize adeta akın eden Arap turistler masaya yatırıldı...

Araplar neden Türkiye'ye geliyor? Bu yıl ülkemize adeta akın eden Arap turistler masaya yatırıldı...

Araplar neden Türkiye'ye geliyor? Bu yıl ülkemize adeta akın eden Arap turistler masaya yatırıldı...
Araplar neden Türkiye'ye geliyor?
Bu yıl ülkemize adeta akın eden Arap turistler masaya yatırıldı...


Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesi'nde Selçuk Üniversitesi Silifke ile Taşucu Meslek Yüksekokulu tarafından Arap turistlerin Türkiye'yi seçme nedenleri ve beklentileri konulu bir panel düzenlendi.

Öğretim görevlisi Kürşad Sayın'ın başkanlığında Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri tarafından düzenlenen panel Taşucu Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Yöneticiliğini Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz'un yaptığı programa, panelist olarak Suriye'deki Ebla Enstitüsünün Genel Müdürü Humam Abdulkarim, Alforkan Turizm acentesi sahibi Bassam Chanan, İçel Turizm ve Seyahat acentesi sahibi Meltem Döven katıldı.

Yüksekokul olarak bugüne kadar Avrupa, Arap ülkeleri, Çin ve Uzak Doğu ülkeleri ile üç defa uluslararası panel düzenlediklerini, bu panelin de dördüncü olduğunu açıklayan Müdür Oğuz, bu tür panellerin ülkeler arasında turizmin geliştirmesine katkı sağladığını söyledi.

Taşucu'nun Ortadoğu ülkelerine yakın olduğuna dikkat çeken Belde Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, "Beldemiz 38 kilometrelik sahili, kuş cenneti, tarihi yerleri ve doğası ile turizmin gözbebeği olan bir yer. Sekanın turizm alanı ilan edilmesi, Seka limanının bulunması, balıkçı barınağının da yat limanı olması önemli gelişmeler. Boğsak mevkisi de yine turizm kapsamında. Bizim tek sıkıntımız altyapı. Bu sıkıntıyı gidermek amacıyla da çalışmalarımız sürüyor. İki yıl içerisinde de kanalizasyon sorununu çözeceğiz." şeklinde konuştu.

İçel turizm ve seyahat acentesi sahibi Meltem Döven ise Arap turistlerin Türkiye'yi seçmelerinde, Türk yöneticilerin Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Döven, "Alış veriş turizmi açısından da Arap ülkeleri ülkemizi tercih ediyorlar. Deniz, kum, güneş, coğrafi zenginlik ülkemizin tercih edilme nedenlerinden başlıcaları. Özellikle de deniz görmeyen Arap ülkelerinden yoğun talep oluyor. Ama maalesef konaklama tesislerimizin yetersiz olması talebi karşılamıyor. Yeterince otel ve oda yok. Reklamımızı da yeterince yapamıyor, yöremizi çok iyi tanıtamıyoruz. Gelen Arap turistlere hep aynı bölgeleri gezdiriyor, farklı bölgeleri tanıtamıyoruz. Turistlere yeni turizm merkezleri sunmalıyız. Sınır kapılarında uzun süreli beklemeleri de sıkıntı. Bunları çözmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'yi seçme nedenleri ile yaşadıkları sıkıntıları anlatan Alforkan turizm acentesi sahibi Bassam Chanan, "Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizmin gelişmesinde ve Arap turistlerin Türkiye'yi seçmesinde Türk hükümetinin katkısı çok büyük. Türklerin örf ve adetlerine bağlı olmaları, misafirperverlikleri de Arap turistleri buraya çekiyor. Buranın doğal ve tarihi güzellikleri, gerek karayolu ile gerekse hava yolu ile ulaşım ücretlerinin uygun olması tercih edilmesini sağlıyor. Ayrıca sanat etkinlikleri de çok iyi. Türkiye sanatla da adını Arap ülkelerinde duyurmayı başardı." şeklinde konuştu.
Panel sonunda panelistlere teşekkür belgesi verildi.

Cihan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER