3 Çeçen'e susturucu takılı silahla infaz! "Rus istihbaratı mı?"

Ruslar’a karşı savaştıktan sonra Türkiye’ye sığınan 3 Çeçen komutan, Zeytinburnu’nda sokak ortasında susturuculu silahla infaz edildi. Öldürülen Çeçenlerden birinin Kafkasya’daki direnişin lideri Dokka Omarov’un Türkiye temsilcisi olduğu belirtildi. İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği 'İMKANDER' Genel Başkanı Murat Özer, cinayetlerin arkasında Rus istihbarat servisinin yattığını öne sürdü.

3 Çeçen'e susturucu takılı silahla infaz!
3 Çeçen'e susturucu takılı silahla infaz!
İstanbul’da 2008 yılında 5 ay içinde peşpeşe sır bir şekilde öldürülen 3 Çeçen komutanın ardından, dün korkunç bir infaz daha yaşandı. Zeytinburnu’nda Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi’nde saat 15.15’te meydana gelen olayda Çeçen uyruklu Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemıral ve Zavrberk Amriev feci şekilde infaz edildi. İddiaya göre camiden çıkan Çeçenler, iki aydır yaşadıkları evin bulunduğu sokağa doğru yürürken gelen siyah renkli bir araç, yakınlarında park etti.
İstanbul'un göbeğinde kanlı infaz


Araçtan inen ve elinde susturucu takılmış silah bulunan bir kişi Berkkhazh, Altemıral ve Amriev’in kafalarına üç el ateş etti. Çeçenler aldıkları kurşun darbeleriyle kanlar içinde yere yığılırken saldırgan yanlarına gelerek öldüklerinden emin olmak için silahını tekrar ateşledi. Saldırgan araca binerek kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alındı. Kaçan ve iki kişi oldukları öğrenilen saldırganlar her yerde aranmaya başlandı. Saldırganların kullandığı araç olay yerinden iki sokak ötede terk edilmiş olarak bulundu. Cinayetlerin 9 mm çapındaki silahla işlendiği ve tek silahın kullanıldığı tespit edildi.

Cinayetin görgü tanığı Serhat Kurt, “Parkta oturuyorduk. Siyah bir araç gelip durdu. İçinden bir adam çıktı. Elinde susturuculu silah vardı. Üç kişinin kafalarına ateş etti. Düştükten sonra ölüp ölmediklerini kontrol ederek yine ateş etti. Sonra da arabaya binip kaçtı. Arabada saldırgandan başka araç sürücüsü de vardı” dedi. Yaklaşık iki ay önce Zeytinburnu’ndaki evi kiralayan üç Çeçen’in aynı evde kaldıkları ve ikisinin evli birinin bekâr olduğu ortaya çıktı. Çeçenlerin oturdukları bina sahibinin yeğeni olan Zafer isimli kişi de “İki ay önce geldiler. Üçü aynı evde aileleriyle yaşıyordu. İkisi evliydi. Evde 3 ya da 4 çocuk vardı. Türkçe bilmiyorlardı. Telefonda tercüman aracılığıyla konuşup anlaştılar. Çeçenistan’dan işleri bozulduğu için geldiklerini, burada dericilik yapacaklarını söylediler. Eve 750 TL kira veriyorlardı” diye konuştu.

Cinayete kurban giden üç kişinin Çeçenistan’da Ruslar’a karşı komutan olarak savaştıktan sonra Türkiye’ye sığındıkları öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden Çeçen komutanlardan birinin, Kafkasya direnişinin lideri Çeçen lider Dokka Omarov’un yeni Türkiye temsilcisi olduğu ve Çeçen direnişçiler için Türkiye’den toplanan yardım paralarını koordine ettiği öne sürüldü. Omarov’un daha önceki Türkiye temsilcisi Ali Osaev de yine Zeytinburnu’nda susturuculu silahla infaz edilmişti. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kimleri öldürdüler?

Rus infaz timleri tarafından son 3 yıl içinde İstanbul’da infaz edilen Çeçenler arasında 3 önemli isim bulunuyor. n 2008 Eylül: Çeçen Albay Gazhi Edilsultanov (Başakşehir) n 2008 Aralık: Çeçen ordusunun iki numarası General İslam Canibekov (Ümraniye) n 2009 Şubat: Çeçen lideri Doku Umarov’un Türkiye temsilcisi Ali Osaev (Zeyinburnu)

Her üç Çeçenin de öldürülme tarzı birbirine çok yakın. Hepsi ya evlerine girmeye çalışırken ya da yolda kendilerini takip eden kişiler tarafından öldürüldü. Kullanılan silahlar ve eylemin işleniş yöntemi Rus Gizli Servisi ’ni işaret ediyor. Rusya başbakanı Putin’in, Çeçenistan dışındaki direniş yanlısı Çeçenlerin öldürülmesi için inanılmaz bir bütçe ayırdığı biliniyor. Hepsinin öldürüldüğü silahın 7.62 milimetrelik mermi atan Grozda olduğu sanılıyor. Rus basını, bu silahın 1970’lerden beri suikast silahı olarak Rus askeri istihbaratı (GRU) tarafından kullanıldığını yazmıştı. (Dış Haberler)

Kim öldürüyor?

Rusya ordusuna bağlı olarak faaliyet gösteren GRU 1927 yılında dönemin Sovyet lideri Joseph Stalin tarafından kuruldu. Amacı yurt dışına kaçan SSCB muhaliflerini ortadan kaldırmaktı. Örgüt Lev Troçki ’yi 5 milyon dolara mal olan kovalamaca sonunda öldürmeyi başardı. 10 yıl önceki verilere göre GRU bünyesinde 25 bin ajan çalışıyordu. İngiliz The Times gazetesi de İstanbul ve diğer yabancı ülkelerde Çeçen liderlere yönelik suikastların arkasında Kremlin’in desteklediği Çeçen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un bulunduğunu iddia etmişti. Kadirov’un yurtdışına kaçan 300 Çeçen muhalifi için ölüm listesi hazırladığını iddia eden gazete, suikastlar için özel bir tim kurulduğunu yazmıştı. GRU’nun hala faaliyette olduğu belirtiliyor.

Suikast silahı Groza-1

Rus Askeri istihbarat servisi GRU için üretilen silah Moskova yakınlarında bulunna Tula ’daki silah fabrikasında üretiliyor. Kısa namlulu, susturuculu, uzun namlulu ve el bombası atmak için kullanılıyor. İsteğe göre silahın üzerine gece görüş veya dürbün de takılabiliyor. Arkasına eklenen aparat sayesinde 30 mermili şarjör takılabiliyor.


ÖZELLİKLERİ:

Ağırlık: 3.2 kilogram

Azami menzili: 700 metre

Namlu: Çift namlulu

Mermi: 7.62 mm (AK47 kalaşnikov mermisi)   (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109