İstanbul'da Ilgazlılar, Süleymaniye Camiin'de Mevlid'de Buluştular

İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği Kutlu Doğum haftası kapsamında başta yüce peygamberimiz HZ. Muhammed s.a.v olmak üzere Ilgazlı şehitler ve ahrete irtihal etmiş tüm Ilgazlıların aziz ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid i Şerif okuttu.

İstanbul'da Ilgazlılar, Süleymaniye Camiin'de Mevlid'de Buluştular
29 nisan Pazar günü öğle namazına müteakip Süleymaniye Camii'nde gerçekleştirilen programa Ilgazlıların ilgisi görülmeye değerdi.

Genç, yaşlı, kadın, erkek yediden yetmişe Süleymaniye Camii'ni dolduran İstanbul'daki Ilgazlılar, her biri Ilgazın farklı farklı köylerinden yetişimiş ve İstanbulun farklı camilerinde, kurumlarında görev yapan birbirinden kıymetli hoca efendilerin okuduğu Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif'i huşu içinde dinlerken yapılan duaya gönülden amin dediler.

Süleymaniye Camii'nin muhteşem manevi atmosferinde unutulmaz saatler geçiren Ilgazlılar Peygamber sevgisini ifadenin yanı sıra geçmişlerini de yad etmiş oldular.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Program sonrası güzel bir bahar gününün yaşandığı İstanbul'da Süleymaniye’nin geniş ve yeşil çimlerle kaplı avlusunda dernekler birliğinin hazırlattığı pilav ayran ve tatlıdan oluşan ikramı uzun kuyruklar oluşturarak alıp yerken; eski dostlarla, hemşerileriyle, arkadaşlarıyla sohbet etme,hasret giderme imkanı da buldular. Mevlide katılan Ilgazlı hanımefendilerde kendi arlarında sohbet ederken çocuklar her zaman olduğu gibi yine çocukça bir masumiyetle caminin avlusunda gönüllerince koşup oynadılar.

29 nisan Pazar günü Süleymaniye aslına bakarsanız biraz Ilgaz'dı.

İşte dernekler birliğinin düzenlediği bu güzel programa katkı sağlayan Ilgazımız'dan yetişmiş her biri birer kıymet olan hoca efendiler, köyleri ve görev yaptıkları camiler:

HAKKI SAĞLAM  :        SEKİ KÖYÜ-ATAŞEHİR KÜÇÜKBAKKALKÖY MERKEZ İMAMI AZAM CAMİİ

MEHMET SOYSAL  :    BAŞDİBEK KÖYÜ EMEKLİ MEVLÜTHAN

MUZAFFER GÜRÜZ  :   SEKİ KÖYÜ -ATAŞEHİR FERHATPAŞA TOMBULOĞLU CAMİİ

NECMİ YILMAZ   :        SERÇELER KÖYÜ-ÜSKÜDAR SELMANAĞA CAMİİ

LATİF YEŞİL   :              İNKÖY- BEYOĞLU AĞA CAMİİ

SADIK GÜRBÜZ  :          SEKİ KÖYÜ -EMEKLİ HAFIZ

NAZMİ ERDOĞAN  :        KUYUPINAR KÖYÜ-EYÜP SULTAN ÇOBANÇEŞME CAMİİ

MEHMET ALİ GÜRÜZ  :   SEKİ KÖYÜ-EMEKLİ HAFIZ

ÖMER ÜNVER  :               KAYI KÖYÜ-ATAŞEHİR YENİSAHRA HACIEYÜBOĞLU CAMİİ

ALİ ÇELİK  :                     ALİBEY KÖYÜ -KADIKÖY RASİMPAŞA CAMİİ

BAYRAM GÜRÜZ  :          SEKİ KÖYÜ-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Ayrıca çok istediği halde babasının rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan Kuyupınar Köyü'nden Maltepede görevli MEHMET KARAGÖZ hoca efendilere ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR ALLAH CC.DEN SAYILARINI VE İLİMLERİNİ BEREKETLENDİRMESİNİ DİLİYORUZ.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109