İbrahim Tatlıses'in İşte son Görüntüsü

İbrahim Tatlıses'in İşte son Görüntüsü

İbrahim Tatlıses'in İşte son Görüntüsü
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavi amacıyla Almanya'ya giden İbrahim Tatlıses, Türkiye'ye döndü.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'i getiren 'TC İbo' isimli özel uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne indi. Uçağın, kameraların görüntü almaması için pistin uzak bir noktasına gitmesi dikkati çekti. İbrahim Tatlıses, havaalanında oğulları İdo ve Ahmet Tatlı tarafından karşılandı. Uçaktan ambulansa alınan Tatlıses, tedavisinin süreceği Maltepe'deki Daruşşafaka Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Tatlıses, 14 Mart'ta, Şişli'deki Nurol Plaza'da bulunan stüdyoda çekimleri yapılan İbo Show programının çıkışı sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucunda başından yaralanmıştı. Tatlıses, bir süre Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra, Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau Kliniğine gitmişti.

TATLISES HASTANEYE GETİRİLDİ

Almanya'daki tedavisinin sona ermesinin ardından Türkiye'ye dönen İbrahim Tatlıses, Maltepe'deki Daruşşafaka Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Tatlıses'i taşıyan ambulans, hastanenin giriş kapısına kadar yaklaştırıldı. Gazetecilerin görüntü almaması için ambulansın arka kapısıyla hastane girişi arasına muayenelerde kullanılan beyaz perdelerden çekildi. Ambulanstan indirilen Tatlıses, sedye ile hastanenin içine alındı. Gazeteciler ise, görüntü alabilmek için çevredeki binaların çatılarına çıktı.

"İBRAHİM TATLISES'İN MORALİ ÇOK İYİ"

Sanatçının buradaki tedavisini Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon yönetimindeki ekip sürdürecek. Hastanenin önünde bir açıklama yapan Prof. Dr. Kalyon, Tatlıses'in tedavisinin ilk muayene ve değerlendirmelerin ardından belirlenecek olan kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon programı çerçevesinde yapılacağını belirterek, "Bu program içinde rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra hidroterapi ve robot teknolojisini içeren yürüme eğitimleri de yer almaktadır" dedi. Gazetecilerin İbrahim Tatlıses'in moralinin nasıl olduğunu sorması üzerine Prof. Dr. Kalyon, "Çok iyi" yanıtını verdi. Ayrıca İbrahim Tatlıses'e tıbbi ve sosyal gereksinimleri göz önüne alınıp bir suit daire tahsis edildiği öğrenildi.İbrahim Tatlıses hayranları sanatçıyı hastanede de yalnız bırakmadı. Sanatçının hayranları, hastane önünde 'Kurşuna gerek yok, sözlerin var ya' yazılı büyük poster açıp "İboya uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

DÖNÜŞ YOLUNDA ŞOKE EDEN KARAR

Uzun süredir tedavi gördüğü hastaneden bu sabah taburcu edilen İbrahim Tatlıses'e kötü haber. Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralan ve Almanya'da tedavi gören sanatçı İbrahim Tatlıses ve Alişan'a Yargıtay'dan kötü haber geldi.

TATLISES VE ALİŞAN'IN ÇETE DAVASI

Toprak operasyonu kapsamında açılan çete davasında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanatçı İbrahim Tatlıses, Alişan gibi isimlerin yargılandığı 42 sanıklı davada geçtiğimiz yıl karar çıkmıştı. Mahkeme şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan'ı 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmış ve Tatlıses ve Alişan'ın suç işlemeyeceklerine yönelik mahkemede olumlu kanaat oluştuğunu belirtilerek cezayı ertelemişti. Yani iki sanığında 5 yıl suça karışmaması halinde, cezalarının ertelenmesine hükmetti.

YARGITAY : CEZAYI ERTELEMEYİN

Ancak mahkemenin bu kararı Yargıtay'dan döndü . Söz konusu karar dosyası, temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 6. Ceza Daire dosya üzerinde kararını verdi. Mahkemenin cezayı erteleme kararını doğru olmadığını belirten Yargıtay, Tatlıses ile Alişan'a verilen cezada hükmün açıklanmasının ertelenmemesi gerektiği yönünde karar verdi. Yani iki sanığı verilen 1 yıl 10 ay 15 gün cezanın ertelenmeden uygulanmasını istedi. Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı ve 4 üyenin oy birliği ile verdiği karar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkeme söz konusu dava dosyasını yeniden inceleyecek ve tekrar bir karar verecek.

TATLISES'İN 'MAĞDUR' SIFITAYLA İFADESİ ALINACAK

Öte yandan sanatçı İbrahim Tatlıses'e ilişkin suikast soruşturması da devam ediyor. Soruşturma savcısı Ali Haydar, Tatlıses'in Türkiye'ye gelmesini bekliyor. Savcı Haydar'ın Tatlıses'in Türkiye'ye dönmesi halinde 'mağdur' sıfatıyla ifadesini alacağı öğrenildi. Savcı Haydar'ın, Tatlıses'den saldırı gecesini anlatmasını isteyeceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109