İbrahim Tatlıses'e saldırı: Vurulan Tatlıses ağır yaralı

İbrahim Tatlıses'e saldırı: Vurulan Tatlıses ağır yaralı

İbrahim Tatlıses'e saldırı: Vurulan Tatlıses ağır yaralı
İbrahim Tatlıses'e saldırı: Vurulan Tatlıses ağır yaralı
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in Şişli'de silahlı saldırıya uğradı. Bir araçtan uzun namlulu silahla ateş edilmesi sonucu ağır yaralanan ünlü sanatçıya gece boyunca 3 ameliyat yapıldı.
Şişli’de silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırıda, Tatlıses’in yardımcısı olduğu belirtilen İpek Çakıcı’nın da yaralandığı bildirildi.

İddialara göre, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Şişli’de saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla uzun mesafeden gerçekleştirilen saldırıda Tatlıses ile yanında bulunan ve yardımcısı olduğu belirtilen İpek Çakıcı da yaralandı.

Tatlıses ve Çakıcı, ilk olarak Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradan ambulansla Özel Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında Tatlıses’in korumaları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınan İbrahim Tatlıses ve İpek Çakıcı’nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Olay yerini emniyet kordonuyla çeviren polis, detaylı delil araştırması yaptı.

Olay yerinde çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi kovanları bulundu. Polis, saldırıyı gerçekleştiren ve siyah bir otomobille kaçan failleri yakalamak için çalışma başlattı.

SAAT 01:15  HASTANE ANA-BABA GÜNÜ!

Doktorların birazdan açıklama yapması bekleniyor..

Twitter mesajları atan ünlülerden bazıları, Tatlıeses'in yoğun bakımdaki odasının önünde sevinç çığlıklarının atıldığını geçti..

SAAT 02:00 GEZEGEN MEHMET TWITTER'DAN DUYURDU

Radyocu 'Gezegen Mehmet' olarak bilinen Mehmet Akbay, Twitter takipçilerine şu mesajı verdi:
(Arkadaslar tatlisesle ilgili son durum bilinci yerinde hayatı tehlikesi yok su an acibademdeyim....)

SAAT 02:50 SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Hastane önünden canlı yayın yapan haber kanallarının verdiği bilgilere göre saldırının düzenlendiği araç tespit edildi ve polis geniş çapta operasyon başlattı.

SAAT 02:55 İKİNCİ AMELİYATA ALINDI

Tatlıses ilk ameliyattan çıktı ve ikinci ameliyata alındı.. Ameliyatının 3 saat sürmesi bekleniyor..

SAAT 03:10: RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Tatlıses'in tedavi gördüğü hastaneden saat 05:00-06:00 arası resmi açıklamanın yapılacağı açıklandı.

03:50 SAĞ TARAFI FELÇ KALABİLİR

Hastaneden bilgi alan sanatçılardan edinilen bilgilere göre, Tatlıses'in durumu ciddiyetini koruyor ve sağ tarafının felç olma riski bulunuyor..

04:00 SALDIRGANLAR YAKALANDI İDDİASI

Kralfm yayın yönetmeni Gezegen Mehmet'in verdiği bilgilere saldırganlar yakalandı.. 3 kişi oldukları iddia edilen saldırganların Iraklı olduğu söyleniyor...  

04:20 'BEYİNDE HASAR İHTİMALİ YÜZDE 50'

Sanatçının durumuyla ilgili olarak konuşan bir diğer isimse doktor şarkıcı Ferhat Göçer oldu. Ferhat Göçer, doktorlardan aldığı bilgiye göre, yüzde 50 sanatçının beyninde hasar oluştuğunu söyledi. Ancak doktorlar resmi bir açıklama yapmıyor, sabaha karşı 6:00-7:00 gibi resmi açıklama yapılması bekleniyor.

05:20 ÜÇÜNCÜ AMELİYATA ALINDI

Başından ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in 3. ameliyata alındığı öğrenildi.. Hastane önünde bası ordusu var.. Sanatçılar ve gazeteciler hastaneden resmi açıklama bekliyor..

05:30 AMELİYAT BİTTİ YOĞUN BAKIMDA

Tatlıses'in ameliyattan çıktığı ve yoğun bakım ünitesine alındığı öğrenildi.. Hastane yetkililerinden henüz net bir açıklama yapılmadı..

05:35 SALDIRGANLAR KUZEY IRAKLI İDDİASI

Başından vurulan İbrahim Tatlıses'in ameliyatı sırasında hastanede NTV mikrofonuna konuşan Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay, şarkıcının yakınlarından aldığı bilgiye göre polisin saldırı yapılan arabayı tespit ettiğini söyledi.

Daha önce de gelen bilgiler şarkıcının Maslak'taki Nurol Plaza önünde içinde 3 saldırgan olan bir araçtan uzun namlulu silahla vurulduğu ve plazanın önünde boş mermi kovanları bulunduğu yönündeydi.

Akbay sanatçının yakınlarından aldığı bilgiye göre, polisin saldırganların eşkâllerinin tespit edildiğini ve saldırganların Kuzey Iraklı olduğunu da açıkladı.

SALDIRININ SEBEBİ İŞ Mİ?

İbrahim Tatlıses'in Kuzey Irak'ta inşaat sektörüne girmeyi planlıyordu ve bunun için Erbil'de görüşmeler yapmaya gitmişti. Saldırının sebebi şu ana kadar açıklık kazanmadı ancak şarkıcının vurulmasının Kuzey Irak'taki yatırımlarıyla ilgili olabileceğine dair iddialar da var.

SAAT 07.00 DOKTORLARDAN İLK AÇIKLAMA

Gece saat 1 sularında, sağ kafa kemiklerinde, beynin ön ve yan kemiklerinde parçalı kırıklar, beyin zarında ciddi bir hasar, beyinde ciddi bir kanama söz konusuydu. Tüm bu dediğimiz sorunlar ameliyatla ortadan kaldırıldı. Ciddi bir yaralanmada hayati risk yüksektir. Zamana ihtiyaç vardır. Biz ameliyatı gerçekleştirdik. Kafa için zbaıncı artırmak için çaba sarfettik. Kafa kemiklerini de geçici bir süre için karın içine gerçekleştirdik. Tomogrofi çekiyoruz. Bizim ön görümüz 24 saat uyutulması. Bir kurşun girişi ve çıkışı var. Beyin kemiklerinde kırıklar var. Kurşunun giriş deliği beynin sağ yan tarafında öndedir.

Ameliyata aldığımızda uyandırılma sorunu içerisindeydi. Ayrınca sol tarafında felç vardı. Müdahalemiz kalıcı hasarı önlemektir. 24 saat süremiz var arada tomografilerle göreceğiz zaman içerisinde planımız değişebilir.

Üç ayrı operasyon söz konusu değildir. Tek operasyon yapılmıştır. Şu anda bir kanaması yok. Ameliyata girdiğimizden daha iyi bir orandayız. Hayati risk var. Ama ilk ameliyata girdiğimizden daha iyi noktadayız.

Ameliyat saat 01.30'da başladık 06.00'da sonra erdi.

HABER 7 - AJANSLAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109