POLLYANNA ÇOCUK OYUNU

POLLYANNA ÇOCUK OYUNU

POLLYANNA ÇOCUK OYUNU
ÇOCUK OYUNU

20 Kasım Cumartesi Saat: 12.00
POLLYANNA
Düzenleyen: Masal Gerçek Tiyatrosu
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Masal Gerçek Tiyatrosu, ünlü edebiyat klasiklerinden “Pollyanna”yı 2008-2009 sezonunda tiyatro izleyicisiyle buluşturuyor. Oyunun başkahramanı Pollyanna, teyzesinin yanında yaşamak zorunda kalır. Polly Teyze oldukça aksi ve sert bir ihtiyardır. Bu sert ve otoriter Teyze’nin aslında içinde oldukça sevecen bir insan yatmaktadır. Pollyanna’nın eğitimi konusunda titizlenmekte, onun görgü kurallarını öğrenip bir hanımefendi gibi yetişmesini istemektedir.

Teyzesinin yanına taşındığı ilk günlerde Pollyanna, evin hizmetçisi Nancy ile çok iyi arkadaş olur. Ona “mutluluk oyunu”nu öğretir. Mutluluk oyunu Pollyanna’nın bulduğu bir oyundur. Olumsuz bile olsa olaylardan mutlu olunabilecek bir şeyler çıkarmak üzerine kurulu bir oyundur.

Pollyanna bir gün sokakta yürürken ayağı bir şeye takılıp düşer. Dönüp baktığında bunun bir çocuk olduğunu görür. Jimmy sokaklarda yaşayan evsiz bir çocuktur. Tabii hemen arkadaş olurlar. Ayağı Jimmy’e takılıp düşen Pollyanna, mutluluk oyununu bir kez daha devreye sokar. Evet, düşmüştür ama Jimmy’i tanımıştır. Jimmy’nin evsiz olduğunu öğrenen Pollyanna ona teyzesinden bahseder. Teyzesinin kocaman bir evi olduğunu, bu evin bir odasını da Jimmy’e verebileceğini söyler. Ancak, bu o kadar da kolay değildir. Pollyanna’nın eve kedi getirmesine bile izin vermeyen Polly Teyze elbette Jimmy’i de kabul etmeyecektir.
Bunun üzerine Pollyanna ve Nancy, Jimmy’e kalacak bir yer bulmaya çalışırlar. Bu sırada Pollyanna’nın aklına bahçıvan Tom Baba gelir. Tom Baba bahçedeki kulübesinde yalnız yaşamaktadır. Oldukça yaşlı olduğu için de artık bahçe işlerini yeterince iyi yapamamaktadır. Jimmy’nin Tom Baba’ya yardım edebileceğini ve bu sayede de onun kulübesinde kalabileceğini düşünürler. Bunu Tom Baba’yla konuşurlar ve onu ikna ederler.
Pollyanna ve Jimmy bir gün sokakta oynarken, Jimmy’nin arkadaşlarıyla karşılaşırlar. Onlar da evsiz çocuklardır. Çocukların ellerinde enstrümanlar vardır. Tommy ağız mızıkası, Dazzy mandolin çalmaktadır. Jimmy’nin akerdeon’u da yanlarındadır. Pollyanna’ya da bir çift marakas verirler ve müzik yapıp dans ederler. Hepsi birbirleriyle kaynaşmış arkadaş olmuşlardır.

Yine bir gün kırlarda koşturup oynarken, Pollyanna’nın ortalarda gözükmediğini farkederler. Her yere bakarlar ancak Pollyanna hiçbir yerde yoktur. Koşarak eve gelip Polly Teyze’ye durumu anlatırlar. Nancy de Tom Baba’dan yardım ister. Çocuklar ve Tom Baba dört bir yana dağılıp Pollyanna’yı aramaya başlarlar. Bütün gece aramalarına rağmen bulamazlar. Sabah Tom Baba kucağında Pollyanna ile gelir. Tom Baba Pollyanna’yı bir çukurda bulmuştur. Pollyanna’nın bacağı kırılmıştır. Tom Baba onu hastaneye götürmüş, bacağını alçıya aldırtmıştır.

Pollyanna’yı sağ salim karşılarında görünce hepsi çok sevinirler. Ancak Polly Teyze çocukları evde istemez. Ayağı alçılı olduğu için yürüyemeyen Pollyanna da bütün gün yatmaktan sıkılmaktadır. Arkadaşlarını özlemiştir. Bunu Nancy’ye söyler. Nancy de Polly Teyze’yi bu konuda ikna eder. Arkadaşlarına kavuşan Pollyanna çok mutlu olur. Ayağa kalkar ve yürümeye başlar. Arkadaşlarıyla mutluluk şarkısını söyleyip dans ederler.
Karamsarlığı iyimserlikle, düşmanlığı dostlukla, çaresizliği mutluluk oyunuyla yenmeyi öğrenmişlerdir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER